Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vivo Xplay 7 vuoti julkisuuteen – ensimmäinen laite näyttöön integroidulla sormenjälkilukijalla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kiinalainen Vivo on ensimmäisenä tuomassa aiemmin tänä vuonna esittelemänsä kosketusnäyttöön integroidun sormenjälkilukijan markkinoille. Viimeisimpien tietojen mukaan yhtiön seuraava lippulaivamalli, Vivo Xplay 7, sisältäisi näytönsisäisen lukijan.

Qualcommin uuden sukupolven sormenjälkitunnistusteknologiaa hyödyntävä lukija kykenee tunnistamaan käyttäjän sekä OLED-näytön että lasisen tai alumiinisen pinnan läpi. Mielenkiintoista näissä ultraäänitunnistimissa on, että järjestelmä tunnistaa sormenjäljet ja esimerkiksi pyyhkäisyeleet myös vaikkapa veden alla. Jo esitellyissä protyyppilaitteissa sormenjäljen tunnistamiselle varattu alue on hyvin pieni, mutta periaatteessa teknologiaa olisi mahdollista hyödyntää vaikka koko näytön alueella.

Näyttöön integroidun sormenjälkilukijan lisäksi Vivo Xplay 7:n huhutaan tulevan Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä sekä tietenkin olemattomilla näytönreunuksilla. Tämän hetken tietojen mukaan puhelimen takana olisi Sonyn teknologiaa hyödyntävä kaksoiskamera, joka kykenisi nelinkertaiseen optiseen zoomiin.

Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että virallisia tietoja Xplay 7:sta ei toistaiseksi ole, ja sekä laitteen ominaisuudet että ulkonäkö voivat vielä muuttua merkittävästi. Vivon odotetaan julkistavan seuraavan huippumallinsa vuonna 2018.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. nakke

  Jos tuo todella on tuon näköinen edestä niin on kyllä hieno luuri. Pieni epäilys, että näytön reunat ovat todellisuudessa reilusti isommat.

  • Hendriks

   No niinhän ne ovat!. Ei kehitysmaa Kiinassa tunneta termiä ”harhaanjohtava markkinointi”!.

   • nakke

    Kyllä sitä muutkin tekee kuin kiinalaiset. Tietenkin mahdollisissa mainoskuvissa näyttävät paremmalta. Mutta joo, ehkä sitä enemmän näkyy Kiinassa, eikä heitä sakoteta siitä.

Tuoreimmat jutut