Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X ennakkotilattavaksi perjantaiaamusta – saatavuus ennätysheikko?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone X.

Applen syyskuussa julkaisema iPhone X on vajaan kahden kuukauden odotuksen jälkeen viimein tulossa kauppoihin. Puhelimen ennakkomyynti alkaa Suomessa huomenna kello 10:01 ja varsinainen myyntiintulo on viikkoa myöhemmin, perjantaina 3. marraskuuta.

Ennakkomyynnin osalta myyntipaikkoina toimivat teleoperaattorit Telia, DNA ja Elisa sekä muut valitut jälleemyyjät. Myyntiiin on tulossa kaksi versioita, joista halvempi 64 gigatavun malli maksaa 1 179 euroa ja kalliimpi 256 gigatavun malli 1 349 euroa. Värivaihtoehtoja puhelimella on kaksi, hopeinen Silver ja tummanharmaa Space Grey.

Etenkin julkaisussa iPhone X:n saatavuuden on ennakoitu olevan ennätysheikkoa, sillä normaalin 10 miljoonan sijaan Applen arvellaan toimittavan julkaisuun maailmanlaajuisesti vain 2-3 miljoonaa puhelinta. Heikon saatavuuden voidaan odottaa jatkuvan myös loppuvuoteen, sillä arviot tuotantomääristä ovat laskeneet syyskuussa arvioidusta 40 miljoonasta 25-30 miljoonaan.

Merkittävää parannusta iPhone X:n saatavuuteen voidaan odottaa vasta ensi vuoden puolella, jolloin LG Innotekin ja Sharpin tehostamistoimien vaikutusten pitäisi näkyä kriittisten komponenttien tuotantomäärissä. Nykytilanteessa iPhone X:n tuotanto on kärsinyt erityisesti Face ID:ssä käytettävien 3D-sensorien tuotantovaikeuksista, mikä on ollut koko tuotannon pullonkaulana.

iPhone X:n etukameraa tukevat infrapunasensorit.

iPhone X:n näytön yläosassa sijaitsevat 3D-sensorit ovat olleet tuotannon pullonkaulana.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Hmm Telialta vai Applelta suoraan.

  Koskaan en ole mitään suoraan Applelta tilannut, mutta nyt näyttäisi siltä että vois kannattaa koittaa. Vielä kun tuli Apple Pay niin maksutapahtuma käy paljon nopeammin niin mahdollisuus luurin saamiseen paranee.

  • Mooses80

   Dna niin saat 3vuoden takuun..

   • Mineraalimies

    ”Dna niin saat 3vuoden takuun..”

    Mikä takuu se sellainen on jossa on ikävähennys?

    Esim. kolmantena vuonna laitteen arvonalennus on 50%

    Aivan naurettavan virheellistä markkinointia.

  • Vili

   Vielä kun tuli Apple Pay niin maksutapahtuma käy paljon nopeammin niin mahdollisuus luurin saamiseen paranee.

   Täh? Miten nuo nyt liittyvät toisiinsa.

   • Hendriks

    Kuuleppa Vili X. Tuo sun uskomaton hehkutus Apple kohtaan on jo kipurajojen paikkeilla. Ensinnäkin kyllä nykyään suurin osa maksuista toimii muutenkin ja toisekseen kuulostaa jo jonkinsortin oireyhtymältä tuo sinun Apple rakkaus. No jokaisella jotain, mutta vaikka pari rentottavaa sillointällöin ei olis pahitteeks. Ei puristais niin kovaa.

    • Vili

     Ohjeet X:n tilaamiseen

     ”Step 4: Navigate to your Bag and pay with Apple Pay or another credit card. As mentioned, Apple Pay will be the fastest checkout option and is therefore preferable to other forms of payment. ”

   • Vili

    ”Täh? Miten nuo nyt liittyvät toisiinsa.”

    Tarkoittaa sitä, että kun Apple store app tukee Apple Payta niin luurin maksaminen on yhden painalluksen päässä sen sijaan, että pitää kirjautua esim omaan pankkiin tai täyttää jotain tietoja tms.

    • nakke

     No siinähän säästää ainakin 2 minuuttia! Ymmärtäisin jos tuo laitteiden ostaminen olisi päivittäistä Apple Storesta niin sitä voisi hehkuttaakin, mutta huvinsa kullakin.

     • Vili

      Niin paljo? Eikai? nythän nimeomaan nopeus ratkaisee sen, että onko ensimmäisten mukana kun luurit toimitetaan vai myydäänkö ne hetkessä loppuun ja toimitus venyy.

      Usein ostaessa se hyöty nimeomaan on pieni, nyt se on oleellinen kun pitää saada tilaus mahdollisimman nopeasti sisään.

     • SANDY

      veikkaan että Applea kiinostaa pääasiassa kotimarkkinat jolle suurin osa valmistetuista x malleista menevät, joten tänne ne voi tulla vasta kun valmistus saadaan rullaamaan eli joulun jälkeen.

      että ei sillä nopeudella täällä niin väliä ole kun ei laitteitakaan ole saatavilla(ehkä)

  • pekosbill

   sehän tuli jo ainakin Nordean Mastercard korteille

 2. Hendriks

  Pianhan se nähdään!. En itse ostaisi.,

  • pekosbill

   Eihän se pakko ole ostaa. Jos et pidä Apple tuotteista miksi roikut täällä kommentoimassa. Ihmetyttää nämä itkijät täällä. Osta joku muu ja jätä kommentoimatta tänne. Samaa kastia olet Kairaajan kanssa ellet sama henkilö.

   • Hendriks

    Pidän iPadeista, en tästä X:stä!. Jos et kestä eriäviä mielipiteitä, ei kannata lukea kommenttipalstaa lainkaan!. 🙄

   • Kairaaja

    Noh noh. Heti aamusta jauhetaa pas.. Kairaajasta, meni päivä heti pilalle ;)

 3. Ismo

  Aikoinaan kun iPhone 6 ilmestyi ja tilasin 128Gt mallin (ökysuuri siihen aikaan), niin saapuminen kesti 2,5kk. Tuohon ennätykseen tuskin päästään. Että saatavuus ei tule todennäköisesti olemaan ”ennätysheikko”. (toimitus hoi!)

  Mietin aluksi, että kun pistän 256Gt mallin huomenna tilaukseen, niin luulisi ettei ole niin montaa tilaaja jonossa, koska hinta on aika raju, mutta kun aloin muistella tuota oman kutoseni tilaustani, niin ehkäpä on niin että huonompi kysyntä on jo valmiiksi huomioitu valmistusmäärissä, joten vähemmän halutun mallin valitsemalla ei välttämättä hyödy mitään toimitusaikamielessä. Mutta 64 on auttamattomasti liian pieni, kun nykyinenkin luuri on jo täynnä, joten ei auta kuin kärvistellä ja odottaa.

 4. jepajuudas

  Sen verran tuntuu olevan laatuongelmia tuotannossa, että itse en lähtisi beta-testaamaan tätä vehjettä. Hiukan maltaa odotella niin saa revision, mistä on pahimmat puutteet korjattu.

Tuoreimmat jutut