Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen iOS 11:ssä erikoinen ongelma – laskin sekaisin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen viimeisin ohjelmistoversio iOS 11 tuo mukanaan kummallisen virheen laskin-sovellukseen. Nopeat laskutoimitukset saavat aikaan sen, että sovellus menee laskuissa sekaisin ja antaa vääriä vastauksia.

Alla olevalla videolla näkyy, kuinka iPhonen laskin sekoittuu yksinkertaisissa yhteenlaskuissa. Virhe johtuu todennäköisimmin sovelluksen hitaista animaatiotehosteista, jotka vaihtavat näppäimen väriä laskinta käytettäessä. Hitaasti käytettynä laskin toimii moitteetta, mutta nopeiden näppäilijöiden on hyvä varmistaa saamansa vastaukset vielä rauhallisemmalla laskutahdilla.

Apple on muun muassa MacRumors-sivuston mukaan huomannut vian iOS11-käyttöjärjestelmäversiossa jo aiemmin testausvaiheessa, mutta tuolloin asialle ei kuitenkaan tehty mitään. Nyt aihe on poikinut kymmenittäin valituksia sovelluskehittäjille tarkoitetun Radar-järjestelmän kautta, ja Apple julkaissee korjaavan päivityksen mahdollisimman pian.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Sama vika minulla, iphone se 32gt :(

 2. Hendriks

  Toivottavasti kukaan ei ole pankkiasioitaan laskenut tällä, 🤔.

  • Hendriks

   Minä en ainakaan, mulla on vielä helmitaulu, mutta vaikee sekin on, 🤔.

  • Hendriks

   Mulla on LG:en kännykkä edelleen käytössä olempa minä tyhmä.

 3. NoHehHeh

  Miten niin virhe? Apple luo uusia standardeja.

 4. SANDY

  ”Eihän Iphonessa nyt voi olla tuollaista”

  Jossain oli joku tutkimus että tuo IOS 11 on Applen kaikkien aikojen bugisin järjestelmä eivätkä jo julkaistut korjauspäivitykset ole auttaneet mitään

 5. Luurix2

  Ihmekkös tuo, kun iPhone 8:n julkistuksessa kerrottiin sen kuvakennon kasvaneen edellisestä mallista, vaikka sen kroppikerroin kasvoi kameralla otettujen kuvien EXIF-tietoja tarkasteltaessa. Olivat varmaan laskeneet iPhone 8:n laskimella tuon kennon lävistäjän mitan kennon leveys- ja korkeusmittojen pohjalta. 😳 🤔 👿

 6. Laskuttaja

  Kunhan ei laskisi housuihinsa… 😳

 7. Kairaaja

  Nyt on jo sellasia bugeja ettei voi kun nauraa. Ei kannata ainakaan iosiin luottaa työasioissa, voi tulla isot tappiot.

Tuoreimmat jutut