Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows 10 -päivitys sekoittaa tietokoneita – korjausaikataulu hämärän peitossa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10 Fall Creators Update.Microsoft on alkanut julkaista vuosittain kaksi suurta päivitystä Windows 10 -käyttöjärjestelmälle, tavoitteenaan ehkäistä ongelmien syntymistä. Hiljattain julkaistu Fall Creators Update -päivitys ei ainakaan lisää uskottavuutta amerikkalaisjätin taktiikkaan; se nimittäin tuo mukanaan jos jonkinlaisia häiriöitä.

Joillakin tietokoneilla päivitys on saanut aikaan muun muassa sen, että osa sovelluksista ja jopa tiedostoista on kadonnut Käynnistä-valikosta kokonaan. Sovellukset eivät poistu tietokoneesta, mutta niiden pikavalinnat katoavat, eikä haku-toimintokaan niitä kykene paikantamaan.

Kadoksissa olevat sovellukset saa kuitenkin auki esimerkiksi Windowsin kaupan kautta, jonka lisäksi niiden poistaminen ja uudelleen asentaminen saattaa auttaa. Vaikuttaa kuitenkin, että onnella on harmittavan iso rooli tilanteen korjaamisessa.

Microsoft ei ole toistaiseksi tarjonnut vedenpitävää ratkaisua tilanteeseen, mutta on selvää, että korjaava päivitys on tulossa mahdollisimman nopeasti.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Juha P

  Itselläni on Mac ja siinä High Sierra sekä iOs 11, eikä kummankaan kohdalta ole ollut ongelmatonta. Joten ei yhtään paremmin mene tälläkään puolella :/

 2. Tommi

  Linux käyttöön D:

  • nakke

   Harmi kun sillä ei voi tehdä muutakun selata nettiä.

 3. korsto

  Acerin läppäriin asensin ja mitään ongelmia ei ole ollut. Pöytäkoneeseen jolla sitten pelaillaan ei uskalla vielä laittaa. Pakko ootella vähän aikaa. Tiijä mitä p*skaa sieltä koneelle tulee :D

 4. Hendriks

  Missä vitsailijat?. Ai niin, ei ole Apple kyseessä, ei kiinnosta!. 🙄

 5. pyärämiäs

  Aina kannattaa näemmä vartoilla ja oottaa, notta toimiiko päivitys vai ei. Koskaan en ole mitiä päivityksiä ensimmäisten joukossa asentamassa ja hyväksi keino on osoittautunut. Katsotaan koska uskaltaa tämän ’korjauksen’ laittaa asentumaan.

 6. KIME1980

  Windows puolella on eniten käytössä erinlaisia komponentti variaatioita joten ongelmatkin on todennäköisempiä.

 7. Markku

  Asennettu yhteen kannettavaan ja ”pöytäkoneeseen” jälkimmäisessä lipsahti pari outoa ohjelmaa koneelle jotka häiriköi asennusta. Poistamalla ks ohjelmat asentui suht nopeesti 3-4 tuntia ottaen huomioon että oli tavallinen kovalevy.
  Ensimmäisessä oli ssd ja asentui 2 tunnissa ja molemmat toimii ihan ok.
  En ole mikään nörtti joten en vaadi kovin ekstraa riittää et saa normi arkiset jutut toimiin. Uudessa päivityksessä iphone ja android puhelinliitos onnistui mutta ei microsoft launhcerin kanssa joka ainakin mulla sekoitti androidissa jotain joka esti pariliitoksen viemistä loppuun. Testatkaa älkääkä aina haukkuko

Tuoreimmat jutut