Applen maksupalvelu Apple Pay laajentui tänään myös Suomeen. Applen kumppaneita Suomessa ovat toistaiseksi ovat Nordea ja St1. Tämä tarkoittaa, että Nordean Visa- ja MasterCard- sekä St1 MasterCard-kortit on mahdollista ottaa käyttöön Apple Pay -maksutapoina.
St1:n MasterCardin avulla Apple Payn saavat käyttöönsä myös muiden pankkien kuin Nordean asiakkaat.
Apple Pay -käyttöönotto on melko yksinkertaista ja nopeaa. Käyttöönottoon vaaditaan riittävän uusi iPhone (iPhone 6 tai uudempi, tai iPhone SE) sekä iOS 11 -käyttöjärjestelmäversio.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Käyttöönotto onnistuu esimerkiksi näin Apple Walletista aloittaen:
- Avaa Apple Wallet -sovellus
- Paina yläkulmasta löytyvää plussapainiketta
- Seuraa näytön ohjeita
- Tuetun kortin voi lisätä joko kuvaamalla ja/tai täyttämällä sen tiedot (kysytty turvanumero löytyy kortin takaa)
- Seuraa näytön ohjeita ja hyväksy ehdot
- Viimeinen vaihe on kortin vahvistaminen. Esimerkiksi Nordean korteilla tämä tapahtuu Nordea Pay -sovelluksella, joka mahdollisesti pitää ensin ladata ja ottaa käyttöön. Itse vahvistaminen käy näppärästi.
Apple Walletista aloittamisen sijaan Nordean asiakkaat voivat aloittaa kortin lisäämisen vaihtoehtoisesti myös Mobiilipankki- tai Nordea Pay -sovelluksesta, kuten Nordean alta löytyvä video esittelee.
Nordean korteista tuettuja Apple Payssa ovat: Nordea Electron ja Nordea Debit sekä seuraavat Mastercard-kortit: Nordea Credit, Nordea Gold, Nordea Premium, Nordea Platinum, Nordea Black, Finnair Mastercard, Stockmann Mastercard ja Tuohi Mastercard.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple Payn voi iPhonen ohella ottaa käyttöön myös Apple Watchissa. Apple Watch -sovelluksessa iPhonessa Wallet ja Apple Pay -osiossa pääsee lisäämään Apple Watchiin jo iPhoneen lisättyjä kortteja, minkä lisäksi mahdollista on myös kortin lisääminen suoraan Apple Watchiin lisäämättä sitä ensin iPhoneen. Jo iPhonessa lisättyjen korttienkin osalta pitää osa yllä luetelluista vaiheista toistaa kortin lisäämiseksi myös Apple Watchiin.
St1 MasterCard -korttien osalta käyttöönotto alkaa kortin anomisella tai St1 Maksupalvelun aktivoinnilla uudessa St1 Way -sovelluksessa. Mikäli kortti myönnetään, on sen virtuaalinen versio otettavissa heti käyttöön Apple Payssa. St1 MasterCardissa ei ole avaus- tai vuosimaksua, mutta tilinhoitomaksu on 3 euroa kuukaudessa, jollei korttia ole käytetty vähintään kerran kuukaudessa St1- tai Shell-asemalla maksamiseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näin itse maksaminen tapahtuu
Apple Pay toimii iPhonella ja Apple Watchilla lähimaksutapana kaupoissa, ravintoloissa ja muissa kohteissa – siellä missä lähimaksukorttikin. Se ei vaadi erityistä erillistä tukea maksupäätteeltä.
Apple Pay -lähimaksaminen iPhonella onnistuu helposti viemällä mahdollisesti lukittunakin oleva puhelin vain lähimaksupäätteen lähelle, ja maksun voi heti vahvistaa Touch ID:n avulla sormenjäljellään tai uudessa iPhone X:ssä Face ID -kasvontunnistuksella. Apple Watchissa maksutoiminto aktivoituu painamalla kahdesti sivupainiketta. Apple Payn käyttö Watchissa vaatii käyttöön otettavan pääsykoodin, jota kysytään aina kun kello laitetaan ranteeseen.
Apple Pay -maksuissa ei välttämättä ole perinteistä 25 euron lähimaksurajaa, mutta tämä voi riippua sekä kortin että maksupäätteen asetuksista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi Apple Payta voi käyttää maksutapana myös sitä tukevissa sovelluksissa ja verkkosivuilla. Suomessa laajasti käytetyistä sovelluksista Apple Pay -tuki löytyy jo muun muassa EasyParkista, Finnairista, Hesburgerista ja Woltista. Sovellus- ja verkkosivumaksut Apple Paylla onnistuvat iPhonen lisäksi myös iPadeilla ja Mac-tietokoneilla, jos niistä löytyy Touch ID -sormenjälkitunnistus tai maksut vahvistetaan sormenjälkitunnistuksella iPhonessa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »