Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple Pay tuli Suomeen – mukana Nordea ja St1

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Pay tekee iPhonesta lähimaksuvälineen.

Apple Pay tekee iPhonesta lähimaksuvälineen.

Apple Pay -maksutoiminto on tänään laajentunut myös Suomeen. Ensimmäisenä Apple Pay -maksut tulevat mahdollisiksi Nordean Visa- ja MasterCard-korteilla sekä St1:n uudella MasterCardilla.

Uudessa St1 Way -sovelluksessa voi anoa St1 MasterCard -korttia, jonka digitaalisen version voi ottaa käyttöön Apple Payssa heti. St1 kertoi tänään myös tuovansa mobiilitankkaamisen asemilleen.

Apple Payn pääsee ottamaan käyttöön Wallet-sovelluksen kautta iOS 11 -käyttöjärjestelmässä lisäämällä tuetun Nordean tai St1:n kortin tiedot. Käyttöön vaaditaan riittävän uusi iPhone-malli, iPhone 6 tai uudempi tai iPhone SE.

“Tietoturva on lähimaksukortteihin nähden parempi, sillä maksaja voidaan varmentaa puhelimen sormenjälki- tai kasvotunnistimella”, kommentoi Qvikin suunnittelujohtaja Matias Pietilä Apple Payta. Qvik on ollut mukana St1:n kumppanina tuotekehityksessä.

Apple Pay toimii iPhonella ja Apple Watchilla lähimaksutapana kaupoissa, ravintoloissa ja muissa kohteissa – siellä missä lähimaksukorttikin. Se ei vaadi erityistä erillistä tukea maksupäätteeltä. Tähänkin asti Suomessa on ollut mahdollista maksaa Apple Paylla, nyt uutta on Suomessa myönnettyjen korttien mukaantulo palveluun.

Apple Pay -lähimaksaminen iPhonella onnistuu helposti viemällä mahdollisesti lukittunakin oleva puhelin vain lähimaksupäätteen lähelle, ja maksun voi heti vahvistaa Touch ID:n avulla sormenjäljellään tai uudessa iPhone X:ssä Face ID -kasvontunnistuksella. Apple Watchissa maksutoiminto aktivoituu painamalla kahdesti sivupainiketta. Apple Payn käyttö Watchissa vaatii käyttöön otettavan pääsykoodin, jota kysytään aina kun kello laitetaan ranteeseen. Apple Pay onkin maksutapana perinteistä lähimaksua turvallisempi, sillä se edellyttää tunnistautumisen.

Apple Pay -maksuissa ei välttämättä ole perinteistä 25 euron lähimaksurajaa, mutta tämä voi riippua sekä kortin että maksupäätteen asetuksista.

Apple Paylla voi maksaa myös sovelluksissa ja verkkosivuilla.

Apple Paylla voi maksaa myös sovelluksissa ja verkkosivuilla.

Apple Pay mullistaa maksamista lisäksi myös sovelluksissa ja verkkosivuilla, jotka sitä tukevat. Niissä maksaminen käy jatkossa vain Touch ID:llä tai Face ID:llä maksu vahvistamalla ilman tarvetta syöttää korttitietoja. Tämä toimii myös iPadeissa ja MacBook Prossa, jossa on sormenjälkitunnistin. Apple Pay -maksut onnistuvat myös laajemmin Maceissa Safari-verkkoselaimessa, jolloin maksut vahvistetaan iOS-laitteella tunnistautumalla.

Suomessa laajasti käytettävistä sovelluksista Apple Pay -tuki on jo muun muassa Finnairin, Hesburgerin, EasyParkin ja Woltin sovelluksissa. Sovellukset voivat vaatia päivityksen tuoreimpaan versioon.
iOS 11:ssä Apple Pay -maksut aloittavat laajentumisen myös henkilöiden välisiksi iMessage-viestien kautta, mutta valitettavasti tämä ja siihen liittyvä Apple Pay Cash -virtuaalimaksukortti ovat tulossa Applen mukaan toistaiseksi saataville vasta Yhdysvalloissa.

Suomessa pankit ovat julkaisseet Android-puhelimiin omia NFC:tä hyödyntäviä lähimaksusovelluksiaan. Apple on pitänyt iPhonen NFC:n maksujen osalta vain omassa käytössään, muun muassa turvallisuusseikkoihin vedoten, eikä ole avannut sitä pankkien omien sovellusten hyödynnettäväksi. Tämän takia lähimaksaminen ei iPhonella ole toistaiseksi ollut mahdollista suomalaisilla korteilla. Jatkossa Apple Payn myötä tilanne muuttuu ja yksi Android-puhelinten kilpailuetu katoaa.

Apple Pay tekee myös Apple Watchista lähimaksuvälineen.

Apple Pay tekee myös Apple Watchista lähimaksuvälineen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jacco

  Tulihan se sieltä! 🤗 …ja eikun kokeilemaan! ensin kännyllä ja sitt kelloa ostamaan… eikä tarvi edes puhelinta esiin kaivella rintataskusta

  • Maw83

   Jos haluat hukata rahas niin mikä ettei :D

   • Jonahan

    Miten ne rahat tällä maksutavalla ”hukkuvat” verrattuna muihin vaihtoehtohin?

 2. Hendriks

  Mihin tällaista tarvitsee?. Kortti kulkee aina kuitenkin mukana!. Välikädet (Apple, Samsung yms.,) ottavat vain välistä enemmän, itse en halua tällaista tukea!.

  • asd

   Älä sitten tue.

  • Jonahan

   Välikädet ottavat hyvin pienen siivun, mutta ihan sama se loppukäyttäjän hinta on. Et varmaan käytä korttejakaan kun niiistäkin ostoista menee osa välikäsille? Etkä varmaan pidä rahojasi pankissakaan, koska palvelumaksut?

 3. Vili

  On se komiaa, pitääpä heti tänään testata.

  • Jaakko

   Yritä nyt kuitenkin pitää ne housut jalassa.

 4. nakke

  Noh, samanlailla se lähimaksu löytyy kortista joka on flippi kuoressa. Yhtä nopeaa.

  • Jacco

   niin juu jos maksu ei ylitä 25€:a… AppleWalletissa tuota rajaa ei ole…

   • nakke

    Ei parane hukata kelloaan.

    • Jonahan

     Olisko mitenkään liikaa vaadittu, että porukka edes kursorisesti ottaisi selvää asioista joita kommentoivat?

     Jos hukkaat luottokorttisi sillä voi tehdä pieniä ostoksia ilman tunnuslukua. Jos hukkaat kellosi (oletuksella että et hukkaa rannetta samalla) vaatii se tunnusluvun, jotta tekee mitään muuta kuin näyttää aikaa.

     Ja jos se ranne meni samalla niin prioriteetit lienevät muut kuin rahanmeno.

   • Jacco

    Siis ApplePayssä ei tuota 25€:n ylärajaa ole

 5. Di

  Hieman offtopic mutta huoltoasemaketjujen uusin trendi mobiilimaksamisessa sirpaloittaa asiakkaan näkökulmasta aikatavalla mobiilimaksamista koska jokainen ketju vaatii oman äpin toimiakseen. Tästä tuloksena heikko asiakaskokemus eikä suunta ole se mitä EU:n direktiivillä yhtenäisestä mobiilimaksamisesta toivottiin pankkisektorin rajapintojen avaamisella. Jos tämä ilmiö laajenee päivittäistavaran puolelle niin koko mobiilimaksaminen uhkaa romuttua, koska tuskin kukaan haluaa sukkuloida 20 eri äpin välillä viikoittain.

  • Jonahan

   Voisitko vähän avata miksi niiden äppien välillä pitää sukkuloida? Ainakin ApplePay toimii niin, että ”lompakkoon” lisätään kortti ja se on sitten saatavilla helposti (tuplapainallus). Appista varmaan saa jotain lisätietoja, mutta itse maksaminen tapahtuu ilman kolmannen osapuolen appia, käyttöjärjestelmäpalvelun avulla.

Tuoreimmat jutut