Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huaweilla ”toimiva malli” taittuvasta älypuhelimesta – markkinoille ensi vuonna?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawein Richard Yu aiemmassa julkistustilaisuudessa.

Huawein Richard Yu aiemmassa julkistustilaisuudessa.

Myös Huawei kehittää, kuten odottaa sopii, taittuvia älypuhelimia. Huawei saattaa tuoda oman uutuutensa markkinoille ensi vuonna. Aiemmin tällä viikolla Huawei julkisti Mate10 -puhelimensa.

Taittuvalla, avautuvalla rakenteella varustetuista älypuhelimista odotetaan yhtä lisäystä tulevaisuuden älypuhelinmarkkinoille. Kiinalainen ZTE julkisti aiemmin tällä viikolla Axon M:n, joka on varustettu kahdella 5,2 tuuman näytöllä. Niitä voidaan käyttää erikseen, yhdistettynä tai peilattuna puhelimessa eri tilanteissa ja toiminnoissa.

”Meillä on jo toimiva mallikappale”, kommentoi Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu CNETin haastattelussa Huawein taittuvasta älypuhelimesta.

Vielä Huawei ei ole valmis tuomaan laitetta markkinoille, mutta tämä tapahtuu ehkä ensi vuoden aikana. Huawein kehittämässä laitteessa on vielä sama ongelma kuin ZTE:n julkistamassa ja markkinoille pian tulevassa Axon M:ssä: laitteessa on kaksi näyttöä, joiden väliin jää selkeä välireunus.

”Meillä on kaksi näyttöä”, kertoi Yu, ”mutta meillä on yhä pieni välipaikka(näyttöjen välissä). Se ei ole hyvä, ja meidän pitäisi päästä eroon tästä välistä.”

ZTE Axon M:ssä on kaksi näyttöä.

ZTE Axon M:ssä on kaksi näyttöä.

Samsung saattaa myös julkistaa ensi vuonna oman ensimmäisen uuden ajan kahdella näytöllä varustetun taittuvan älypuhelimensa. Samsungin puhelimesta ei tiedetä tarkempia yksityiskohtia, joten on vielä epäselvää, kärsiikö se samalla tavalla näyttöjen väliin jäävistä reunuksista.

Jatkossa luvassa on tietenkin myös yhtenäisiä, taipuvia näyttöjä. Luonnollisesti taipuvissa näytöissä on omat merkittävät haasteensa, minkä takia niiden luvattu aikataulu on jatkuvasti venähtänyt eteenpäin ja nyt markkinoille odotetaan esimakuna tulevasta ensin vielä kahdella erillisellä näytöllä varustettuja laitteita.

Applen on huhuttu aloittaneen oman taipuvalla näytöllä varustetun iPhonen kehitystyönsä yhdessä LG Displayn kanssa, mutta tavoitteeksi on kerrottu markkinoilletulo vasta vuonna 2020.

Taipuvalla näytöllä varustetuissa laitteissa kärjessä kulkevat yritykset, joilla on omaa näyttöpaneeliosaamista – Samsungin ohella mahdollisesti siis esimerkiksi myös LG. Alkuvaiheessa uutuudet tulevat olemaan lähinnä markkinointitarkoituksessa esiteltyjä konseptimalleja, joita myydään erittäin rajatusti ilman suurten myyntimäärien tavoittelua. Tekniikan kypsyessä taipuvat näytöt voivat kuitenkin jatkossa mahdollistaa mielenkiintoiset uudet älypuhelimet, joiden näyttö kasvaa tarvittaessa suuremmaksi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  👍🏼 Huawei.

 2. Hendriks

  Ei mitään järkeä noissa kahden erillisen näytön laitteissa!. Lopulta Samsung tuo omat oikeasti taipuisan näytön markkinoille!.

  • Hendriks

   En usko enkä toivo. Olen vaan niin tyhmä!.

 3. KIME1980

  Eipä tuolla ole mitään merkitystä kummallako tavalla on toteutettu kunhan näyttää yhtenäiselle. Kun tekniikka on kypsää niin voisin kuvitella ostavani tuollaisen ihan kätevä ei tarvitse erikseen tablettia.

  • Hendriks

   Tabletti on hyvä olla erikseen esim., akunkeston yms., vuoksi!.

Tuoreimmat jutut