Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Eikö käy kaupaksi? Lähde: Apple leikkasi iPhone 8 -tuotannon puoleen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

iPhone X ja iPhone 8 sekä iPhone 8 Plus.

Apple on leikannut iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -puhelinten marraskuun ja joulukuun tilauksia 50 prosentilla, raportoi taiwanilainen Economic Daily News alihankkijalähteisiin perustuen. Asiasta on kertonut myös uutistoimisto Reuters.

Raportti ajoi Applen osakekurssin 1,5 prosentin laskuun ennakkokaupankäynnissä.

iPhone 8 -puhelinten kysynnän on arvioitu jääneen tänä vuonna selvästi vähäisemmäksi kuin aiempien iPhone-lanseerausten. Tosin suuri yllätys tämä ei ole, sillä tänä vuonna pääosa iPhone-ennakkotilaus- ja alkuvaiheen kysynnästä kohdistuu kolmantena uutuutena malliston huipulle tulevaan iPhone X:ään. Tuotantovaikeuksista kärsivän iPhone X:n ennakkotilaukset ovat alkamassa vasta 27. lokakuuta ja toimitukset 3. marraskuuta.

Tuore raportti herättää myös kysymyksiä siitä, kuinka suuri osa tilauksissa väitetysti nähdystä 50 prosentin laskusta oli Applen alun perin suunnittelemaa ja paljonko siitä on tullut yllätyksenä Applelle itselleenkin. Perinteisesti iPhone-tuotanto käy huipussaan aina uusien mallien lanseerauksen aikoihin, josta tuotantomäärät putoavat tulevina kuukausina jyrkästi. Economic Daily Newsin mukaan nyt nähty tilausten lasku on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun leikkauksia on tehty näin varhaisessa vaiheessa.

Hiljattain raportoitiin myös viime vuoden iPhone 7 -puhelinten myyvän Yhdysvalloissa analyytikkoseurannan perusteella yhä iPhone 8 -puhelimia enemmän.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei mikään yllätys!. Ei eroa viime vuotisesta mallista ja X vielä tuloillaan,.

  • jiipee

   Jos huhut pitävät edes puoliksi paikkansa Xn viisvästyksistä, alkaa päitä putoilemaan Applella

 2. Kuulostelija

  Tuo saattaa olla pahakin juttu, kansalaiset haluaakin kalliimman iPhone X laitteen. Toisaalta, tunnen tarpeeksi ihmisiä jotka iloitsevat halvemmasta iP7 ja niitä jotka eivät katso tarvitsevansa iPX vaan iP8, ja sokerina pohjalla isän joka vaihtoi kahden poikansa Android puhelimet iPhone 6S. ”Ovat siinä iässä, että heille voi jo antaa oikean kännykän”. :-) Sanoisin et vesiperä, ens keväänä on tarpeeksi AR sovelluksia ja hän joutuu ostamaan heille vähintäin iPhone 8 koulun päättäjäisiin.

  • Hendriks

   ”ja hän joutuu ostamaan heille vähintäin iPhone 8 koulun päättäjäisiin.”

   Ja tuossa malliesimerkki siitä, kuinka nykyvanhemmat eivät osaa enää kasvattaa!. 👎

   • Kuulostelija

    Toisaalta, isukki suunnittelee työkseen 3D softalla osia ja käyttää töissä Oculus Rift laseja joihin lapsetkin ovat päässeet käsiksi, joten omapa on vikansa. Perus Noksulla olisivat pärjänneet.

 3. Azazel

  iPhone 8 on käytöltään hyvin samanlainen mitä 7 mutta X on erilainen ulkoisesti myös joten suurin osa venaa sitä 😊

 4. Realizti

  iPhone on kyllä ihan ylivoimainen. Paras design, paras prossu, ei audiolatenssia jne. Listaa voisi jatkaa äärettömiin. Hinta/laatu kunnossa koska Apple on ainut joka tarjoaa sulavan käyttökokemuksen. Ei paljoa Android paske kiinnosta. Ota paras, ota Apple! Ei toki ole köyhille, löysää pitää olla reilusti vaikka osarilla ottais. Ite ostin 8+ 256 ja saa kyhnyä olla 31€/kk. Köyhät ostaa Androidin!

  • Ei se tyhmä ole joka pyytää

   Kiitos, päivän naurut :-) parasta sun omenas ei ole nähnytkään… audiolatenssia.. jos audiosta puhutaan on iphone8 surkein mikrofoni ikinä. Tyhmät ostaa omenan. Paremmat ominaisuudet saat halvemmallakin, iphonessa maksaa pelkkä muisti aivan naurettavasti. Paremman näytönkin saat ihan muualta kuin ompulta.

   • Hendriks

    Saako siis joltain toiseltakin valmistajalta iOS-laitteita?. 🙄

  • jorkki

   ”Ei ole köyhille. Köyhät ostaa Androidin.”
   Ja ite ostit osarilla. LOL :D

  • Azazel

   Oletpa köyhä… maksoin omasta Androidista 37€/kk 😂😂 36kk sopparilla jouduit ottaa… 24kk tai 12kk sopparilla nii sit pitää vasta löysää olla yli 1000 luurilla

   toi 31€ menee Mäkkiin tai pizzalle kuussa

   iPhone on hyvä, siinä olet oikeassa mutta se ei ole ylivoimainen sillä Android tasolla on myös hyviä luureja

   ja se paras ominaisuus on Applen iOS 😊

 5. Jacco

  Tää on hyvä opetus (näpäytys) Applelle! …vaikka olenkin iPhonen käyttäjä
  Apple ei uskonut, ymmärtänyt, että samannäköinen puhelin ei kiinnosta ostajia enää kolmantena vuotena, ei …ja sisuskalut ei ulospäin näy…
  Ihmiset haluavat uutta! eli uuden näköistä
  8 plussan näyttö on hyvän kokoinen, mutt puhelin on kolho. Mullakin on jo sellainen samankokoinen ’halko’ ;)
  X kiinnostaa, mutt hinta on kova …tai peräti kohtuuton… Moni muukin miettinee samoin.
  Ja sitt vielä näiden uusien monet toimintavaikeudet, akun tosinopee kuluminen, jne… Ei hyvä. Voi olla, ett X:kin on jo ’hapantunut’ monen mietteissä, kun joskus Suomeen asti oikeesti saataville tulee…
  Minä tähtään ja kuulostelen ensi vuoden mallia, josko niistä löytyis toimiva ja sopivan näköisesti uusiutunut

  Sorry Apple! Uskoni horjuu, vaikka en Androidiin haluakaan siirtyä …mutt jos…

 6. Kairaaja

  Ei yllätä yhtää. Hinta ja se,että mitää uutta ei saatu. Ei hyvältä näytä kyllä applella.

  • Jacco

   Kyllä uutta tuli paljonkin, muttku ei näy ulospäin ja useimmat ostajat eivät ymmärrä puhelimien tekniikasta yhtikäs mitään, niin tässä ollaan Apple

   • Kairaaja

    Niinpä. se on ihan sama mitä paskaa sinne sisälle tungetaa jos siitä ei ulospäin ole hyötyä.

    • Jacco

     Sitä hyötyä et ulospäin näe ennenkuin sitä käyttää… ;)
     Huonoa ei X:ssä oo ku hinta

 7. pyärämies

  Yestas näit omppu-uskovaisten visioita. Kyll on markkinamikkojen viätävissä ja laumaeläimen tapaan pidetään totutusta kiinni. Parillasadalla saapi kaikki herkut sisällään kiinalaisen androidin, joka tekee saman kuin viisi kertaa kalliimpi apple.

  • Kuulostelija

   Kaverilla oli hyvä video joltain mobilialan messuilta Kiinasta. Haastattelija kysyi OEM valmistajalta kuinka vaikea olisi tehdä yhtä hyvä puhelin kuin mitä iPhone 8 on. Vastauksena oli:”Siinä olisi n. 4 vuoden odotus, että edes saataisiin CPU/GPU samalle tasolle, mutta iPhonessa on paljon teknologiaa jota ei Applen patenttien vuoksi edes saa mistään”. Toinen kysymys oli mikä on halvan ja vielä halvemman Android puhelimen ero:”Eiköhän se löydy materiaaleista, jos laite tehdään radioaktiivisesta jätteestä mitä ei voi kierrättää, niin kait se on halpa. Puhelimissa on paljon osia joiden hinnoista voi säästää, monet ovat kertakäyttö periaatteella tehtyjä joissa ei ole mitään kierrätettäviä osia, päin vastoin, ne ovat ongelma jätettä. Täytyy muistaa, että iPhone ostajat hakevat laatua ja heillä on rahaa, mutta tyypillinen Android ostaja hakee kertakäyttötuotetta joka on mahdollisimman halpa. Suunnittelu lähtökohdat ovat aivan toiset.”

 8. Mooses80

  Jotenki tuntuu että nää iphonen haukkujat ei oo ikinä omistanu semmosta 😀 on kallis.. on kallis sen takia että muita puhelimia saa halvemmalla on aina perustelut. Mut joo selkee moka tuoda x niin paljon myöhemmin myyntiin. Sen olis pitäny olla heti valmis 8+ olis pitäny luopua kokonaan vie ihan turhaan resulseja x kokoonpanosta.

Tuoreimmat jutut