Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google tarjoaa nyt oletuksena uutta vahvistustapaa – ota kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön tilisi suojaamiseksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google logoGoogle on ottanut käyttöön tarjoamanaan oletusvaihtoehtona uuden tunnistaumistavan kaksivaiheisessa tunnistautumisessa Google-tilille kirjauduttaessa.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto Google-tilillä on erittäin suositeltavaa, sillä useilla sähköpostina toimivan Google-tilin turvallisuuden merkitys on suuri. Kaksivaiheinen tunnistautuminen suojaa käyttäjätilin, sillä kirjautumiseen vaaditaan salasanan lisäksi myös tunnistautuminen jollakin toisella tavalla.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen pääsee ottamaan käyttöön Googlen kirjautumisasetuksista.

Uutena toisena tunnistaumistapana salasanan lisäksi Google on ottanut nyt oletuksena käyttöön Google-kehotteen, joka toimii Android-puhelimissa suoraan puhelimeen liitetyn käyttäjätilin kanssa sekä iPhonessa Google-sovelluksen kautta. Google-kehotteen kanssa kirjautumisen vahvistaminen onnistuu helposti yhdellä painalluksella, joten se myös helpottaa käyttöä verrattuna koodien tarkistamiseen ja näppäilyyn.

Aiemmin oletusvaihtoehto tunnistautumistavaksi kaksivaiheisessa tunnistatumisessa Google-tilille oli tekstiviestillä saapuva koodi. Viime aikoina ovat kuitenkin yleistyneet hyökkäykset, joissa pyritään pääsemään tilille ottamalla ensin hallintaan käyttäjän puhelinnumero esimerkiksi operaattorin asiakaspalvelua huijaamalla.

Google-kehotteen ja yhä yhtenä tunnistautumisvaihtoehtona säilyvän tekstiviestikoodin ohella muita mahdollisia vahvistuskeinoja kaksivaiheisessa tunnistautumisessa Google-tilille ovat Google Authenticator -sovelluksesta saatavat koodit sekä fyysinen suojausavain. Lisäksi varalle voi hankkia myös kertakäyttöisiä tulostettavia koodeja, jotka ovat hyödyllisiä esimerkiksi tilanteessa ilman mobiiliverkkoyhteyttä, vaikkapa lentokoneessa, jos käyttää pääasiallisena tunnistautumistapana tekstiviestikoodeja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    En tule käyttämään näitä kaksivaiheisia tunnistautumisia!. 👎

    • nakke

      Mikset?

Tuoreimmat jutut