Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X:n tuotanto takkuaa – syynä pula Romeoista

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

Applen iPhone X:n tuotannon haasteet pysyvät otsikoissa. Nyt asiasta raportoi lisätiedoin myös Wall Street Journal.

WSJ:n mukaan erityisen heikosti sujuu iPhone X:n Face ID -kasvontunnistuksesta vastaavan TrueDepth-kamerajärjestelmän infrapunalähettimen, eli pisteprojektorin, tuotanto. Apple on nimennyt järjestelmään tarvittavat lähetin- ja kamerakomponentit Romeoksi ja Juliaksi – ja pulaa on siis nyt Romeoista. Koska tarvittavaa yksittäistä komponenttia ei ole tarpeeksi, kärsii sen vuoksi nyt koko iPhone X:n tuotanto.

Päivää aiemmin iPhone X:n tuotantohaasteista liittyen sen 3D-sensoreihin raportoi myös japanilainen talousjulkaisu Nikkei. Sen mukaan iPhone X -tuotanto yltää vasta kymmeniin tuhansiin puhelimiin päivässä.

Lukuun ottamatta ongelmia 3D-sensorien kanssa, sujuu iPhone X -tuotanto raporttien mukaan jo suuremmitta ongelmitta.

Apple toi iPhone-uutuuksista iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan myyntiin jo viime viikon perjantaina 22. syyskuuta, puolitoista viikkoa niiden julkistuksen jälkeen. iPhone X:n toimitukset sen sijaan ovat alkamassa vasta yli kuukauden päästä, 3. marraskuuta.

iPhone X:ssä sormenjälkitunnistuksen korvaajaksi tulleen Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin uusiin infrapuna-antureihin, jotka valaisevat käyttäjän kasvot 30 000 pisteellä, joiden perusteella syntyvää 3D-mallia verrataan käyttöönottovaiheessa tallennettuun. Applen mukaan toiminnon pitäisi toimia myös niin hämärässä kuin myös erilaisilla asusteilla, hiustyyleillä ja niin edelleen. Kasvoja Face ID:hen voi tallentaa vain yhdet.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Vaihtelua, yleensä Kiinassa on pulaa Julioista, 🤔.

  • Qwertyli

   Euroopassa alkaa olemaan samanlainen tilanne. Tietyissä nuorissa ikäryhmissä sukupuolten tasapaino on lähes yhtä pahasti pielessä kuin Kiinassa. Musumatumiehiä on tullut niin paljon

  • Hendriks

   Olen Kiinalainen, 🤔.

 2. pyärämiäs

  ketä tua ny hetkauttaa, jos puhelin myähässä? pahempi on, kun akku on loppu! muutenkin omput on jo vanhoja ennen kauppaan tuloa. nih!

 3. omean

  Haasteet, joista kukaan ei oikeasti tiedä yhtään mitään mutta on aina kiva arvailla ja kirjoittaa otsikoita.
  Ja otsikoita kirjoittamalla tienaa rahaa.

 4. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Seli seli. Tuo nyt on yhtä ontuva selitys kuin väittäisi, ettei televisioita saada markkinoille koska kaukosäätimen infrapunalähettimiä ei saada tehtyä tarpeeksi. Kyllä Applen kokoinen firma on varmistanut alihankkijoiden tuotantokapasitetin moneen kertaan. Pelkkä markkinointikikka tai sit on isompia ongelmia.

  • kk

   On ihan tyypillistä, että uuden komponentin tuotannossa on ongelmia. On aika huonoa ”markkinointia” olla myymättä tuotetta jota ostettaisiin. Joku 1+ voi rakentaa hypeä rajoittamalla saatavuutta, kun ei niitä muutenkaan myytäisi.

  • Hendriks

   Applen volyymit ovat hieman eri luokkaa muihin valmistajiin verrattuna, 🙄.

 5. peetee

  Veikkaan, että puhelimissa ilmenevää kohinaa ei ole kyetty ratkaisemaan ja tuotantoa ei jatketa ennen kuin se on hoidettu kuntoon.

  • santtu

   kohina on jo korjattu beta julkaisuun. kyseessä ei siis rautavika

Tuoreimmat jutut