Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mobiilipiirijätti Qualcommille yli 650 miljoonan euron sakot – tällä kertaa Taiwanista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Qualcommin logoMobiilipiirijätti Qualcomm on saanut jälleen merkittävät sakot, tällä kertaa Taiwanin kilpailuviranomaiselta, 23,4 miljardia Taiwanin dollaria eli reilut 650 miljoonaa euroa.

Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Taiwanilaisviranomaisten näkemyksen mukaan Qualcomm on rikkonut kilpailulakeja ainakin seitsemän vuoden ja kerännyt sinä aikana 400 miljardia Taiwanin dollaria, yli 11 miljardia euroa, lisenssimaksuja patenteista paikallisilta yrityksiltä.

Qualcommin liiketoimintamalli, jossa se sekä myy järjestelmä- ja modeemipiirejä että myös lisensoi patenttejaan älypuhelin- ja muille mobiililaitevalmistajille, on ollut kilpailuviranomaisten hampaissa muuallakin kuin Taiwanissa. Qualcommin on nähty käyttävän hallitsevaa markkina-asemaansa väärin, kun se on kytkenyt yhteen piirimyynnin ja lisensoinnin.

Aiemmin kilpailuviranomaiset ovat tutkineet Qualcommia muun muassa Etelä-Koreassa, Kiinassa, Japanissa ja Euroopan unionissa. Esimerkiksi Etelä-Koreassa Qualcommin maksettavaksi määrättiin  aiemmin myös yli 1 biljoonan wonin eli noin 750 miljoonan euron korvaukset. Qualcomm on kuitenkin valittanut päätöksestä. Vuonna 2015 Kiinassa Qualcomm suostui myös vastaavan kokoluokan, tuolloin 975 miljoonan dollarin, korvauksiin tehdessään sopimuksen asiaan liittyen viranomaisten kanssa.

Myös Apple käy parhaillaan omaa oikeustaistoaan Qualcommin toimintaa vastaan ja on toistaiseksi lopettanut lisensseistä maksamisen kokonaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Qualcomm on röyhkeä yritys, lähes monopoliaseman sokaisema, 👎.

    • Hendriks

      Olenhan itsekki tosi röyhkeä, 👎.

Tuoreimmat jutut