Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple haastoi Qualcommin oikeuteen – vaatii miljardin dollarin korvauksia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Qualcomm tunnetaan Snapdragon-järjestelmäpiireistään, mutta uusi oikeustapaus koskee erityisesti verkkoyhteyksistä vastaavia modeemipiirejä. Snapdragonien tapauksessa modeemipiiri voi olla integroitu sen osaksi, kun taas esimerkiksi Applen iPhonessa se on erillinen Applen omasta A-sarjan piiristä.

Qualcomm tunnetaan Snapdragon-järjestelmäpiireistään, mutta kiista Applen kanssa koskee LTE-modeemeja ja mobiilitiedonsiirtoon liittyviä patentteja.

Tunnettu mobiilisirujen valmistaja Qualcomm on viime aikoina saanut lokaa niskaansa urakalla. Muutama päivä sitten Yhdysvalloissa liittovaltion kaupan alan virasto FTC syytti Qualcommia kilpailulainsäädännön rikkomisesta, ja tapauksen seurauksena Apple on nyt päättänyt haastaa Qualcommin oikeuteen. Apple vaatii Qualcommilta miljardia dollaria.

Apple on käyttänyt vuosien ajan vain Qualcommin modeemipiirejä iPhoneissaan. Applen mukaan avainkomponentin toimittajana Qualcomm on käyttänyt asemaansa väärin ja pitänyt lisensointimaksuja keinotekoisen korkealla. Väitteen mukaan Apple pakotettiin pitkään käyttämään Qualcommin LTE-modeemeja ja maksamaan Qualcommille voidakseen käyttää Qualcommin patentteja. Applen mukaan Qualcomm on epäreilusti vaatinut lisenssimaksuja sellaisesta teknologiasta, jonka kanssa Applella ei ole mitään tekemistä.

Qualcommin on ollut myös määrä maksaa Applelle säännöllisiä hyvityksiä, mutta se ei ole tehnyt näin viimeisen vuoden.  Maksut loppuivat, kun Apple ryhtyi yhteistyöhön viranomaisten kanssa tapauksessa, jossa Etelä-Korean kilpailuviranomaiset ryhtyivät tutkimaan Qualcommin toimia. Qualcommin katsottiin pakottaneen laitevalmistajia lisensoimaan liian laajasti sen patentteja, mistä myös Apple yhtiötä nyt syyttää. Etelä-Koreassa Qualcommille langetettiin sakko, jonka arvo vastaa yli 800 miljoonaa euroa. Apple vaatii nyt saada Qualcommilta hyvityksiä miljardin dollarin eli noin 950 miljoonan euron edestä.

Qualcomm ehti jo vastata Applen haasteeseen avoimella kirjeellä, jonka mukaan Applen väitteet ovat perusteettomia, ja että Apple tarkoituksella antaa harhaanjohtavan käsityksen yhtiöiden välisistä sopimuksista ja neuvotteluista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut