Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sailfish X saatavilla: Jolla toi Sailfish-käyttöjärjestelmän myyntiin Sony Xperia X:lle

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sailfish-käyttöjärjestelmä Sony Xperia X:ssä.

Sailfish-käyttöjärjestelmä Sony Xperia X:ssä.

Jolla on aloittanut Sailfish OS -käyttöjärjestelmänsä myynnin Sony Xperia X -älypuhelimelle.

Jolla kutsuu nyt Sailfish OS:ää Xperia X:lle myös Sailfish X -nimellä. Käytännössä kyse on Jolla-puhelimista tutusta Sailfish-käyttöjärjestelmästä, mutta nyt Sonyn keskihintaiseen, noin 300 eurolla Suomessa myytävään, Xperia X -älypuhelimeen sovitettuna ja sen kanssa pääosin yhteensopivana.

Sailfish X:n hinta on 49,90 euroa sisältäen arvonlisäveron. Tällä hinnalla saa asennettavan Sailfish OS -levykuvan, jonka osalta tavoite julkaisulle on 11. lokakuuta. Android-tuen, ennustavan tekstinsyötön ja Microsoft Exchange -tuen saa ladattua Jollan kaupasta. Hintaan kuuluu myös vuoden verran ohjelmistopäivityksiä sekä Jollan asiakastuki. Sailfish Community Device -ohjelmaan osallistuneille tullaan tarjoamaan alennus.

Sony Xperia X -puhelin pitää ostaa erikseen.

”Sony Xperia X -laite on nyt yksinkertaisesti tehokkain laite, jossa toimii virallinen Sailfish OS, ja olemme ilahtuneita voidessamme tarjota tämän houkuttelevan paketin yhteisölle ja faneillemme. Xperia X:n tekniset ominaisuudet, kameran laatu, näyttö ja design vievät Sailfish OS -kokemuksen uudelle tasolle”, kommentoi Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Suuria massoja Jolla ei kuitenkaan Sailfish X -projektilla tavoittele. Sen sijaan tähtäimessä ovat kovimmat Sailfish-fanit sekä sovelluskehittäjät, joille Xperia X voi toimia uutena, modernina Sailfish-laitteen pohjana.

”Yhdessä innokkaan Sailfish-yhteisön kanssa odotamme jatkuvasti laajentavamme Sailfish X -tarjoomaa useampiin Sony Xperia -laitteisiin. Odotamme Sailfish X:n siirtyvän moniin erilaisiin Xperia-laitteisiin tulevaisuudessa”, sanoo Pienimäki.

Toistaiseksi aivan kaikki toiminnot eivät vielä ole tuettuja Sailfish X:ssä. Mobiilidata, kamerat, Android-sovellustuki toimivat jo hyvin. Sen sijaan Bluetoothia, uusia antureita (kuten barometri, askellaskuri), sormenjälkitunnistusta ja FM-radiota Sailfish ei Xperia X:ssä vielä tue.

Alun perin Jollan tarkoituksena oli tuoda Sailfish X aluksi asennettavaksi Linux-tietokoneella komentoriviltä. Tässä on kuitenkin tapahtunut täyskäännös: nyt asentaminen on mahdollista vain Windows-tietokoneen kanssa.

Jollan pääliiketoimintaa on nykyisin Sailfish-käyttöjärjestelmän kehitys ja lisensointi alueellisille kumppaneille erityisesti Venäjällä ja Kiinassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Uolevi

  Superkiitokset Jollalle!

 2. Hendriks

  Hyvä juttu niille parille tusinalle nörtille, jota asia kiinnostaa, 🙄.

  • Töttöröö

   XD äijä asian ytimessä jälleen kerran

 3. Paroni

  Viiz kymppiä siitä, että puhelimesta lakkaa toimimasta Bluetooth, sormenjälkitunnistin ja anturit. Kuulostaa diililtä.

Tuoreimmat jutut