Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tänä vuonna nähty toistuu? Samsung Galaxy S9 etusijalla Qualcommin uuden huippupiirin toimituksissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy S8 ja S8+.

Samsung Galaxy S8 ja S8+.

Samsung, joka toimii myös piirin valmistavana tehtaana, sai tänä vuonna Qualcommin uuden Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirin aluksi yksin uusiin Galaxy S8 -puhelimiinsa. Muille piiritoimituksia alkoi riittää vasta kevään edetessä pidemmälle ja kääntyessä jo kesäksi.

Sama voi toistua myös ensi vuonna Galaxy S9 -puhelinten kanssa. Venäläisen Mobile-review-sivuston Eldar Murtazin kertoo Twitterissä Snapdragon 845 -piirien päätyvän jälleen ensin vain Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -puhelimiin. Mielenkiintoinen tieto on, että Galaxy S9 olisi tulossa kuukautta tavallista aiemmin.

Varhaisemmasta Galaxy S9 -aikataulusta ei kuulla huhuja nyt ensimmäistä kertaa. Jo reilu kuukausi sitten korealaismediat kertoivat Galaxy S9:n julkistuksen tapahtuvan jo tammikuussa perustuen näyttöpaneelitoimitusten alkamiseen jo marraskuussa. Tänä vuonna Galaxy S8 -puhelimet julkistettiin 29. maaliskuuta ja tulivat kaupoissa myyntiin 21. huhtikuuta alkaen. Aivan tarkkoja yksityiskohtia ensi vuoden aikataulusta tuskin on tiedossa vielä edes Samsungilla itsellään.

Galaxy S9:n odotetaan saavan kaksoiskameran, jollainen nähtiin jo Samsungin juuri julkistamassa Galaxy Note8 -huippupuhelimessa, sekä muun muassa lisää suorituskykyä uuden järjestelmäpiirin myötä. Muun muassa Suomeen Galaxy S9 -puhelimet tulevat todennäköisesti edelleen Qualcommin sijaan Samsungin omalla järjestelmäpiirillä varustettuna.

Galaxy S9:n kamerassa uutta olisi nopea, enemmän hidastettavissa oleva jopa 1 000 fps -videokuvaus. Sormenjälkitunnistimen odotetaan puhelimista löytyvän edelleen Galaxy S8:n ja Galaxy Note8:n tavoin takaa – osaksi näyttöä se integroitaisiin vasta syksyn Galaxy Note9:ssä. Galaxy S9:ää on huhuttu Galaxy S8:n tavoin kahdella näyttökoolla, jotka säilyisivät käytännössä ennallaan 18,5:9-kuvasuhteella 5,8 ja 6,3 tuumassa.

Keith Kressin Qualcommilta ja Ben Suh Samsungilta esittelivät Snapdragon 835 -uutuuspiiriä viime marraskuussa.

Keith Kressin Qualcommilta ja Ben Suh Samsungilta esittelivät Snapdragon 835 -uutuuspiiriä viime marraskuussa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Valitettavasti Qualcomm on pudonnut tehojen puolesta jo kauas Applen taakse, 👎.

  • Semmosta

   Olis hauska tietää miten qualcommin prossu pärjäis Applen käyttöjärjestelmällä.

   • Hendriks

    Ei käyttöjärjestelmä vaikuta benchmarkkeihin!. 🙄

    • Matti#2

     Tottakai vaikuttaa, se prossu pyörittää benchmarkin ohella myös sitä käyttistä. Ja kyllä se benchmarkki pyörii käyttiksen päällä. Se, että miten paljon vaikuttaa on eri asia.

  • Kovat on luulot

   Käytännössä ei sitä kyllä huomaa… ainakaan testeissä ei apple sen nopeampi ollut kun availtiin appeja ja pelejä… kyllä samppa on saanut hyvin kiinni jo iphoneja. Multitaskingissa ei apple pärjää vieläkään qualcomille. Exynos parempi siinä kuin sd835.

   • Hendriks

    Multitaskingissä?. Multi-Core?.

    iPhone 8: noin 10 000
    S8: noin 6800

    🤔!.

Tuoreimmat jutut