Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung haastaa Sonyn – Galaxy S9 saanee oman hidastuskameransa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung logo kylttiSonyn hiljattain julkaistut Xperia XZ ja XZs pyrkivät valloittamaan maailman ällistyttävillä hidastuskameroillaan. Korean maalta kantautuneiden tietojen mukaan myös Samsungin ensi vuodelle kaavailtu huippumalli, Galaxy S9, olisi saamassa samankaltaisen kameran.

Samsungin kehittämä teknologia kykenee Sonyn vastaavan lailla tallentamaan lähes 1000 ruutua sekunnissa, mutta, todennäköisesti patenttisotkujen välttämiseksi, kameran hyödyntämä erillinen DRAM-muisti toimii hieman japanilaisvalmistajan ratkaisusta poikkeavalla tavalla.

Yksityiskohtaisempia tietoja ei vielä ole saatavilla, mutta todennäköistä on, että tuoreimpien Xperia-mallien tavoin myös Samsungin teknologialla päästään vaikuttavaan 32-kertaiseen hidastukseen, kun hidastuskameralla kuvattuja videoita katsellaan normaalilla 30 ruudun sekuntivauhdilla. Samsung valmistautuu Galaxy S9 -mallillaan haastamaan juuri julkistetun iPhone X:n, ja lähes 1000 ruudun hidastuskamera saattaa olla yksi korealaisjätin valttikorteista.

Alla vielä Sonyn esittelyvideo sen hidastuskameran tuottamasta materiaalista. Jotakin tällaista voitaneen odottaa myös Samsungilta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Mihin normikuluttaja oikeasti tarvitsee näitä hidastuksia?. En ole huomannut kenenkään kuvanneen hidastusvideota!.

  Tulisi ennemmin jotain erilaista, sormenjälkilukija näytön alla tms.!.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Kyllähän sillä hienoja efektejä saa aikaan. Mutta toisaalta normaali 60fps videokuvastakin saa nykyisillä softilla lähes vastaavia hidastuksia. Joten ei tuota normaali lomakuvaaja tarvitse oikein mihinkään.

   • Ink-stressaaja

    Jeh, ihan hauska kikkahan tuo sinänsä on, mutta jää helposti aika vähälle käytölle alkuhuuman jälkeen. Hankin itse joskus muutama vuosi sitten halvalla käytetyn Casion pokkarin joka kuvasi postimerkkiresolla 960 fps ja vähän paremmalla kuvanlaadulla 240 tai 120 fps, mutta melko vähän on tullut loppujen lopuksi käytettyä.

Tuoreimmat jutut