Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia lopettaa OZO-kameran kehittämisen – 310 työtehtävää vähennetään

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokian OZO-virtuaalitodellisuuskamera.

Nokian OZO-virtuaalitodellisuuskamera.

Nokia on kertonut tänään suunnitelmansa keskittää Nokia Technologies -liiketoimintaryhmänsä fokus digitaalisen terveydenhuoltoon, samalla kun virtuaalitodellisuuden alueen investointeja kohdennetaan.

Nokia Technologies aikoo keskeyttää OZO-virtuaalitodellisuuskameran uusien versioiden kehittämisen, mutta kunnioittaa sitoumuksiaan olemassa oleville asiakkailleen, kertoo Nokia tiedotteessaan. Syyksi päätökseen kerrotaan virtuaalitodellisuusmarkkinan odotettua hitaampi kehitys.

Nokia Technologies keskittyy digitaalisen terveydenhuollon lisäksi kasvattamaan brändi- ja teknologialisensointiin liittyvää liiketoimintaansa. Patenttilisensointiliiketoiminta ei ole suunniteltujen toimenpiteiden piirissä. Nokia Technologies -yksikön liikevaihto on toistaiseksi kertynyt valtaosin lisensointituloista.

Suunniteltujen muutosten arvioidaan johtavan enintään 310 työtehtävän vähentämiseen, josta enintään 190:n arvioidaan kohdistuvan Suomeen ja loppujen pääosin Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan. Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on maailmanlaajuisesti yhteensä noin 1 090 työntekijää. Käynnistääkseen prosessin Nokia on tänään kutsunut Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän Suomen henkilöstön edustajat yhteistoimintaneuvotteluihin.

Nokia Technologiesin johtaja Gregory Lee.

Nokia Technologiesin johtaja Gregory Lee.

”Nokia Technologies on tilanteessa, jossa oikeanlaisen fokuksen ja oikeiden investointien kautta voimme merkittävästi kasvaa digitaalisen terveydenhuollon alueella ja meidän tulee tarttua tähän tilaisuuteen”, kommentoi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Gregory Lee. ”Muutokset koskettavat välttämättä myös henkilöstöämme ja vastuullisena yhtiönä olemme sitoutuneita tukemaan muutosten kohteeksi joutuvia työntekijöitä heidän tarpeidensa mukaan muun muassa hyödyntäen Bridge-tukiohjelmaa.”

Entinen Samsung-johtaja Gregory Lee aloitti Nokia Technologiesin uutena johtajana kesällä. Nyt ilmoitettu päätös vaikuttaa Leen ensimmäiseltä suurelta linjanvedolta tehtävässään.

Nokia hankki jatkamansa digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintansa pääosin vuonna 2016 ostamalla ranskalaisen Withingsin. Nokian tiedotteen mukaan ”fokusoituneemman ja ketterämmän digitaalisen terveydenhuollon liiketoiminnan myötä Nokia aikoo kasvaa entistä merkittävämmäksi toimijaksi digitaalisen terveydenhuollon alueella sekä kuluttajien ja lääketieteen alan sidosryhmien keskuudessa”.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Eipä ollut minulle iso yllätys!.

  • Hendriks

   Empä ole yllätys kenellekkään!.

 2. kode

  Hmm, hämmentävää. Tuntuu, että OZO on viime vuosina tuonut aika paljon teknogloriaa Nokialle, ja nyt sitten tuote tapetaan.

  Samsunghan tunnetusti keskittyy VR:ään ja nyt Samsungilta tullut pomo ensi töikseen tappaan Nokian VR-kehityksen. Onko uudet Elopit meneillään?

  • Jiipee

   Toivottavasti Noksu ei tee Nokioita tappaen teknologian pari vuotta liian aikaisin. Toki voivat jatkaa teknologiaan satsaamista ilman laitteiden tekoa.

   Sinällään ihmettelin alkujaan, että onko yksistään kamera riittävästi AR/VRään. Kuluttajalaitteistakin vihjailivat, mutta taisi olla liian kallista rautaa.

   Toivottavasti kamera- ja äänimiehet (henkilöt) saavat uutta tekemistä.

Tuoreimmat jutut