Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uusi iPhone 8 Plus pärjää erinomaisesti akkukestovertailussa – lataus hidasta vakiolaturilla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 8 Plus ja iPhone 8 ovat saaneet lasia taakse. Koon ohella puhelinten merkittävänä erona on tuttuun tapaan vain Plussasta löytyvä kaksoiskamera, joka tuo mukaan 2x optisen zoomin ja Muotokuva-tilan.

iPhone 8 Plus ja iPhone 8 ovat saaneet lasia taakse. Koon ohella puhelinten merkittävänä erona on tuttuun tapaan vain Plussasta löytyvä kaksoiskamera, joka tuo mukaan 2x optisen zoomin ja Muotokuva-tilan.

Uudessa iPhone 8 Plussassa on sen edeltäjää iPhone 7 Plussaa pienempi akku. Kapasiteetti on noin 2 675 milliampeerituntia, joka on lähes kahdeksan prosenttia aiempaa vähemmän.

Akunkesto on Applen itsensä mukaan kuitenkin aiemmalla tasolla. Muun muassa uusi A11 Bionic -järjestelmäpiiri auttaa virransäästössä, jolloin pienemmälläkin akulla on mahdollista yltää samoihin toiminta-aikoihin.

Nyt PhoneArena-sivuston uudessa akkutestissä iPhone 8 Plussaa on vertailtu joukkoon muita huippupuhelimia. iPhone 8 Plus ylsi joukosta voittajaksi yltäen 10 tunnin ja 35 minuutin akunkestoon puhelimen sekalaista käyttöä jäljittelevässä testissä. Vertailujoukosta iPhone 8 Plus ylsi selvästi joukon pisimpään toiminta-aikaan ja jätti tässä tapauksessa taakseen myös edeltäjänsä selvästi. Mukana vertailussa ei kuitenkaan ole varsinaisia jättiakkupuhelimia, vaan joukko koostuu viime aikojen Android-huippupuhelimista ja Applen aiemmista malleista.

Akun kapasiteetista on iPhone 8 Plussassa todennäköisesti tingitty, jotta puhelimen koko ja paino eivät kasvaisi liikaa lasirakenteeseen siirtymisen yhteydessä. Tästä huolimatta iPhone 8 Plus on myös yksi painavimpia viime aikojen puhelimia, kuten hiljattain myös kerroimme.

PhoneArenan akkukestotestin tuloksia.

PhoneArenan akkukestotestin tuloksia.

Vastakohtana hyvälle menestykselle akunkestossa, lataustestissä iPhone 8 Plus puolestaan menestyi heikosti. Puhelin toimitetaan Applen perinteisen, vaatimattoman 5 watin laturin kanssa. iPhone 8 Plussan lataamiseen tyhjästä täyteen kuluukin 178 minuuttia eli lähes kolme tuntia. Tällä suorituksella iPhone 8 Plus häviää selvästi huippupuhelinkilpailijoilleen, joissa on myös jopa huomattavasti suuremman kapasiteetin akkuja. Tilanne muuttuisi ainakin jonkin verran kuitenkin pikalatauksella, mutta pikalaturi täytyy iPhone 8 Plussalle omistaa entuudestaan tai ostaa erikseen.

Näin nopeasti eri puhelimet latautuvat tyhjästä täyteen.

Näin nopeasti eri puhelimet latautuvat tyhjästä täyteen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Melkoinen ero tämän vuoden muihin malleihin, 🤔.

 2. SANDY

  Niin virransäästöstötilalla saa paljon aikaan😊

 3. Vili

  Oho, onpas virtapihi tuo uusi bionic piiri

  • Vili

   Hei, vaihtaisitko nimimerkkiäsi, ettei tule sekaannuksia.

   Kiitos.

   • Vili

    Moi, en vaihda. Olen täällä melkein päivittäin, ja en ole sinua nähnyt tyyliin vuoteen tms. Jos olet sama Vili joka kerran 2 vuodessa pyörähtää jolle olen ennenkin tästä nimiasiasta sanonut.

    Eiköhän se ole fiksuin sun vaihtaa nimi! Kiitos

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Vilit vilisee silmissä. 👀

  • Robob

   Nyt kannattaa mennä Mäkkäriin ostamaan Happymeal, niin saatte mukaan ”Vilin paras ystävä” kirjan. Siinä voi lukea ja leikkiä Vilin kanssa. Vielä kerkiää.

   http://www.mcdonalds.fi/fi/viihdy/perheille/happy-meal.html

   • Redbell

    Toi oli hyvä!

   • Vili

    Selasit siis McDonaldsin sivuja kun sattumalta löysit tuon. Maistuiko roskaruoka, white trash pelle? Ei kukaan järkevä syö tuollaisessa paikassa.

    • Jonahan

     MIksi ei? Pikaruoalle on aikansa ja paikkansa, silloin McDonalds on ihan hyvä vaihtoehto, ainakin vielä ennen Taco Bellin tuloa.

 4. Hendrik

  En luottaisi Phonearenan tuloksiin, saivat mm. Note 8:n näytön maksimikirkkaudeksi n. 50 %:a siitä mitä muiden tulokset kertoivat. Lisäksi Phonearenan akkutestit ovat saaneet paljon kritiikkiä, gsmarenalla sen sijaan ilmeisesti on melko luotettavat testit.

 5. Mies

  Applen lasitiiliskivi painaaa!

 6. peetee

  Onhan tuo huikeaa kun verrataan vain muutamaan luuriin. Minulla OnePlus5:n akku kestää vain 3 päivää puhetta ja sekalaista nettisurffausta.

 7. niiettä

  oukitel k10000 pro vastaava tulos 23 h

 8. Rayban

  Apple hypeä, justiinsa joo. On se kumma kun joku tekee testin jossa saa yhdenlaisia tuloksia ja toinen jossa saa aivan erilaisia tuloksia.
  Esim. Tom Hardsware:

  https://www.tomsguide.com/us/iphone-8-battery-life,review-4677.html

  Testit on testejä…uskokoon ken tahtoo

  • Jonahan

   Kummankaan testin yhteydessä ei nähdäkseni selkeästi kerrottu miten testi tarkalleen ottaen tehtiin. ”Continous websurfing” kun voi tarkoittaa jokseenkin mitä vaan. Varsin pienillä muutoksilla testijärjestelyyn (mm. sivujen latauksen välisten taukojen pituudella) voidaan todennäköisesti saada huomattavia eroja, laitteiden välillä kun on eroja virransäästössä, sekä raudan että softan osalta. Myös jos sivujen latausfrekvenssiä ei normalisoida tekevät nopeat (CPU:n tai netin osalta) laitteet enemmän työtä kuin hitaammat ja tulosten arvioiminen vaikeutuu.

Tuoreimmat jutut