Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Analyytikko: 15 miljoonaa Apple Watchia myyty viimeisen vuoden aikana, yhteensä 33 miljoonaa 2,5 vuodessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple Watch Series 3:n mobiiliverkkoja tukevan version erottaa ulkoisesti vain punaisesta päästä kruunupainikkeessa.

Apple Watch Series 3:n mobiiliverkkoja tukevan version erottaa ulkoisesti vain punaisesta päästä kruunupainikkeessa.

Apple Watchia on pidetty epäonnistumisena Applelta, mutta numerot kertovat toista tarinaa.

Vaikka Apple Watchista ei ole tullutkaan iPhonen kaltaista jättihittiä, on Apple myynyt viimeisen vuoden aikana noin 15 miljoonaa Apple Watchia, arvioi Apple-analyysiin keskittynyt itsenäinen analyytikko, Asymco-julkaisua ylläpitävä Horace Dediu.

Apple on Watchin myötä nyt maailman suurin rannekellovalmistaja. Liikevaihdolla mitattuna Apple nähtävästi ohitti Rolexin viime vuosineljänneksellä. Applen toimitusjohtaja nosti Watchin nousun kellomarkkinoiden ykköseksi esille myös hiljattain Applen julkistustilaisuudessa.

Rolexin kellomyynti vuonna 2016 ylsi 4,7 miljardiin dollariin noin miljoonan kellon myynnillä. Keskimääräinen myyntihinta oli näin noin 4 700 dollaria kellolta. Dediun arvion mukaan Apple puolestaan myi viimeisen vuoden aikana 15 miljoonaa Apple Watchia noin 330 dollarin keskihinnalla, mikä tarkoittaisi 4,9 miljardin dollarin liikevaihtoa. Alusta asti laskettuna Apple Watch on tuonut Applelle liikevaihtoa jo 12 miljardia dollaria kahdessa ja puolessa vuodessa.

Apple itse ei ole ikinä kertonut Watchin tarkkoja myyntilukuja. Huhti-kesäkuun neljänneksellä Apple kertoi Watch-myynnin kasvaneen 50 prosentilla vuotta aiemmasta.

Horece Dediun kokoamat Apple Watch -tilastot.

Horece Dediun kokoamat Apple Watch -tilastot.

Apple toi tänä syksynä uudessa Apple Watch Series 3:ssa kelloonsa ensi kertaa mobiiliverkkoyhteyden. Se tarjoaa kenties jo vilauksen kellon jatkossa entistä suurempaan itsenäisyyteen. Vielä toistaiseksi kello tarvitsee rinnalleen iPhonen ja mobiiliverkkoyhteyskin hoituu iPhone-liittymän laajennuksella.

Apple esitteli aikoinaan iPhonen laajakuvanäyttöisen iPodin, internet-yhteyslaitteen ja puhelimen yhdistelmänä. Nyt Apple Watch on jo vastaavasti pieninäyttöisen iPodin, internet-yhteyslaitteen ja puhelimen yhdistelmä.

Jatkossa Apple Watch voikin korvata yhä enemmän iPhonen käyttötarpeita – erityisesti yhdessä Applen AirPods-kuulokkeiden sekä tulevaisuudessa mahdollisesti myös Apple-älylasien kanssa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  NSA’n ja FBI’n vakoiluohjelmien täyttämä kiinalainen romu

 2. Hendriks

  Olen vuosien varrella nähnyt kenties vain yhdellä ihmisellä älykellon, 🙄. Turhakkaita!.

  • Hendriks

   Pitäiskös ostaa tuo ÄLY!. 👍

 3. jepajuudas

  Olisi mielenkiintoista tietää kuinka iso prosentti ekan version ostaneilla on laite vielä käytössä. Uskosin, että numero on melko alhainen. Päivittäinen latailu kellon suhteen ei olekkaan niin miellyttävää.

  Laitteessa on myös aika vahva ”Olen apple-ihminen” stigma, mikä pelottaa jonkun verran käyttäjiä pois.

  • Jonahan

   Olisi kieltämättä kiva tietää. Apple Watchin käyttäjätyytyväisyys on ollut yllättävän hyvä, useiden kyselyiden mukaan yli 90%, mukaanlukien ensimmäinen versio, joten tuskinpa kauhean moni niistä on laatikossa piilossa.

   Tuo stigma on pääosin ihan vain omassa päässäsi. Kyseinen stigma varmaan tulee paljon kovemmin siitä iPhonesta, joka kellon käyttöön toistaiseksi tarvitaan (ei uusi LTE malli, joka on varsin rajatusti myynnissä)

Tuoreimmat jutut