Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone 8 -mallien akkukapasiteetit selvisivät – molemmissa pienempi kuin edeltäjässään

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 8 Plus ja iPhone 8 ovat takaa lasipintaisia.

iPhone 8 Plus ja iPhone 8 ovat takaa lasipintaisia.

Applen uudet iPhone 8 ja iPhone 8 Plus on varustettu edeltäjiään, iPhone 7:ää ja iPhone 7 Plussaa, pienemmän kapasiteetin akuilla.

Tämä käy ilmi Kiinan TENAA-viranomaisen tietokannasta, jonka mukaan iPhone 8:n akun kapasiteetti on 1 821 milliampeerituntia ja iPhone 8 Plussan 2 675 milliampeerituntia. iPhone 7:ssä akun kapasiteetti on 1 960 milliampeerituntia ja iPhone 7 Plussassa 2 900 milliampeerituntia, joten Apple on pienentänyt akkuja 7-8 prosentilla.

Asiasta raportoi Twitterissä OnLeaks-nimellä vuodoistaan tunnettu Steve Hemmerstoffer.

Apple ei paljasta teknisissä tiedoissaan akkukapasiteeteja, vaan listaa sen sijaan uusille iPhone 8 -puhelimille täsmälleen samat toiminta-aikalukemat. Esimerkiksi puheajaksi 14 tuntia iPhone 8:lle ja iPhone 7:lle, 21 tuntia iPhone 8 Plussalle ja iPhone 7 Plussalle, ja internet-käyttöajaksi vastaavasti 12 tuntia ja 13 tuntia.

iPhone 8:ssa ja iPhone 8 Plussassa rakenne on muuttunut aiemmasta: ne ovat nyt takaa lasipintaisia, kun iPhone 7 -puhelimissa on yhtenäinen alumiinirunko. Muutos mahdollistaa uutuuksiin tuen langattomalle lataukselle. Samalla puhelinten koossa on tapahtunut merkityksettömän pieniä muutoksia: iPhone 8 Plus on 0,2 millimetriä pidempi, leveämpi ja paksumpi kuin iPhone 7 Plus, iPhone 8 puolestaan 0,1 millimetriä pidempi ja 0,2 millimetriä leveämpi ja paksumpi kuin iPhone 7.

Pienemmän kapasiteetin akkuun lienee päädytty, jotta puhelimen koko voidaan pitää samana paksuutta lisäävästä langattoman latauksen kelasta huolimatta.

Langattoman latauksen ja pikalatauksen tuen ohella uudet iPhone 8 ja iPhone 8 Plus sisältävät teknisinä uudistuksina lisää suorituskykyä tuovan uuden Apple A11 Bionic -järjestelmäpiirin, näytön luettavuutta parantavan True Tone -valkotasapainosäädön, uudistetut takakamerat, paremman videokuvauksen, Bluetooth 5.0 -version sekä muun muassa laajemman paikannustuen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Naurettavan pienet akut noissa, huomaa taas että puhutaan Applen laitteista,
  Muutenkin surkea laatuisimmat akut jos vertaillaan myydyimpiä merkkejä täällä
  (Samsung, Huawei, Nokia, OnePlus, Apple)

  • Henrik1

   Lyhyemmät toiminta-ajat, joista vain Apple fanit ovat valmiita maksamaan aiempaa enemmän. 🤔

  • Hendriks

   Mutta (ainakin Plus-mallissa,) akunkesto on ihan hyvä?. 🤔

  • mobile

   akku kestää siitä huolimatta paremmin mitä Samsungilla esim vaikka pienempi kapasiteetti.. ja itellä ollu iP7 Plus ennen tätä S8:ia ja siinä kesti pidempään akku mitä täs

  • Marko

   Siltikin akku kestää paremmin kun vaikka nyt Samsungissa. Kertoo taas Applen ylivoimaisuuden softa ja rauta osaamisessa.

Tuoreimmat jutut