Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Aika laihdutuskuurille? iPhone 8 Plus yksi historian painavimmista puhelimista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 8 Plus ja iPhone 8 ovat saaneet lasia taakse. Koon ohella puhelinten merkittävänä erona on tuttuun tapaan vain Plussasta löytyvä kaksoiskamera, joka tuo mukaan 2x optisen zoomin ja Muotokuva-tilan.

Kun Apple julkaisi iPhone 6 Plussan vuonna 2014, sai puhelin monissa arvosteluissa kritiikkiä suuresta koostaan. Vuosi toisensa jälkeen Applelta onkin odotettu mallia, joka kilpailijoidensa tapaan yhdistäisi maksimaalisen näytön koon mahdollisimman pieneen runkoon. Vaikka iPhone X vastaa kysyntään, rikkoo iPhone 8 Plus samalla ennätyksiä Applen toistaiseksi painavimpana puhelimena.

Tuoreessa artikkelissaan PhoneArena tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen iPhone-puhelinten historiaan. Siinä missä vuonna 2014 koostaan kritisoitu iPhone 6 Plus painoi 172 grammaa, oli vuonna 2016 julkaistun iPhone 7 Plussan paino noussut jo 188 grammaan. Nyt julkaistussa iPhone 8 Plussassa on painoa kertynyt ylimääräiset 14 grammaa, puhelimen painaessa yhteensä 202 grammaa. Samalla puhelimen paksuus on noussut iPhone 6 Plussan 7,1 millimetristä 7,5 millimetriin.

Historiallisesti verrattuna iPhone 8 Plussan 202 gramman paino lähestyy kymmenen vuotta vanhan Nokia E90 Communicatorin 210 gramman painoa. Vertailukohtaa voi hakea myös Samsungin hiljattain julkaisemasta Galaxy Note 8:sta, joka painaa 195 grammaa, tarjoten samalla 6,3 tuuman näytön. iPhone 8 Plussassa näytön koko on 5,5 tuumaa.

Huolimatta selvästi muita iPhone-malleja suuremmasta painostaan, ei iPhone 8 Plus suinkaan ole suurimmalla näytöllä varustettu iPhone-malli. Tämä titteli kuuluu iPhone 8 Plussan kanssa samaan aikaan julkistetulle iPhone X -mallille, joka tarjoaa 5,8 tuuman näytön iPhone 8 Plussaa pienemmässä paketissa. Samalla iPhone X on kuitenkin myös historian kallein iPhone-malli maksaen Suomessa reilusti yli 1100 euroa.

iPhone SE

Puhelimen koko on yksi vanhimmista kritiikin aiheista. Tältä osin Apple täyttää molemmat ääripäät, sillä iPhone SE on yksi tämän hetken pienimmistä lippulaivapuhelimista (paino 113 grammaa), samalla kun iPhone 8 Plus rikkoo painoennätyksiä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Joni

  Apple menettänyt ottteen lopullisesti, myydään koivuhalkoja puhelimina ja olevinaan on huippuominaisuudet vaikka androidissa ne on ollut jo vuosia

  • Joonas Tietovarasto

   Apple on prosessoreissa vähintään 2 sukupolvea edellä yhtäkään androidia.

   • Mathias

    Ei pidä paikkaansa enää.. Applen kehitys taantunut, kun häviää vanhalle mallilleen http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/lisaa-kylmaa-vetta-iphone-8-plus-mallin-niskaan-havisi-nopeustestissa-edellisvuoden-mallille-6680161

   • Joni

    Ei se prosessori hyvää puhelinta tee, en kaipaa yhtään nopeampaa puhelinta kuin Oneplus 5 on, toimii helvetin sulavasti ja löytyy kaikki androidin herkut eikä ole rajoitettu kuten applen tuotteet

   • JOKUNEN

    PYH

   • Jussi

    Android ei valmistakaan prosessoreita, täytyykin olla edellä. Applen prossuista en tiedä muuta kuin näyttää olevan samanlaisessa paketissa vuodesta 2007 alkaen. Uusimpiin on tullut pyöristetyt reunat, jotta puhelin tipahtaisi ja näyttö särkyisi herkemmin.

    Näköjään myös paino on noussut, onko prosessorissa käytetty lyijyä? En tiedä lyijystäkään muuta kuin, että se on myrkyllistä, eikä sitä ainakaan pitäisi käyttää.
    Toivottavasti ovat huomanneet sen applellakin.

    • joni

     Valmistaako ios prosessoreita? Android on käyttöjärjestelmä eikä puhelinvalmistaja

  • Luurix2

   Jospa nyt nuo kaikenkattavat NSA:n vakoiluvalmiudet on integroitu jo puhelimen komponentteihin? 🤔 😱

 2. Hendriks

  Ehkä älypuhelimista, tokko sentään puhelimista, 🤔.

 3. Juhannuspukki

  Aina valitetaan. Valitetaan kun siitä tulee isompi, sitten valitetaan kun siitä tehdään pienempi.

  • Honor 12

   Lumia 920:iä parjattiin aikoinaan suureksi ja painavaksi arvosteluiden mukaan, mutta alkaa olemaan höyhensarjaa näihin verrattuna.

  • Christian

   Haluttiin isompi, ei painavampaa. Kaksi eri asiaa. Itseä ei suuremmin puhelimen paino haittaa. Oneplus 5:n 158g tuntui liian kevyeltä. Ohuen silikonsuojan kanssa juuri sopivan painoinen. Ainakin itsellä riski pudottaa puhelin kasvaa painon pienentyessä.

  • Juhannuspukki

   Ensiksi, 920 ei ole pefletti vaan samaa kokoluokkaa perus8:n kanssa, toiseksi halutiin paksumpi ties mistä syistä.

   • Semmosta

    Siihen aikaan ifööni oli 4 tuumaa, että on se siihen verrattuna pefletti.

 4. Matopeli

  Tuollainen halko ei käy edes takan lämmitykseen vaikka syttyykin hyvin.

 5. Jimi

  Taas tuota kiinalaatua.! 👎,

 6. JarskiM

  ”Puhelimen koko on yksi vanhimmista kritiikin aiheista. Tältä osin Apple täyttää molemmat ääripäät, sillä iPhone SE on yksi tämän hetken pienimmistä lippulaivapuhelimista (paino 113 grammaa), samalla kun iPhone 8 Plus rikkoo painoennätyksiä.”

  IPhone SE ei ole lippulaivapuhelin vaan keskihintaluokan laite.

  • jepajuudas

   Inserting ”Thank you” gif…

 7. pyärämiäs

  missäs se äly on näis? ei ainakaan ostajis! turhuuksia, kun puhelut voi suarittaa nokia 6010!

 8. Mies

  Ei jatkoon.

 9. AppleArska

  Kuinka monen käsi oikeasti tuntee tämän valtavan 7g:n painoeron? (202g vs 190g)

  • Christian

   12g

Tuoreimmat jutut