Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kuvat ja arvostelu: tällainen olisi ollut Nokian peruttu pikkutabletti Lumia 2020

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Peruttu Lumia 2020. Kuva Zac Bowden / Windows Central.

Peruttu Lumia 2020. Kuva Zac Bowden / Windows Central.

Vajaat neljä vuotta sitten, syksyllä 2013, huhuttiin Nokian valmistelevan noin 8-tuumaisen Windows-pohjaisen pikkutabletin julkaisua. Huhuissa oli mainittu mallinimi Lumia 2020 sekä työnimi Illusionist. Yhtiö oli jo julkaissut 10,1-tuumaisen Lumia 2520 -tabletin, jonka perässä piti tulla pienempi versio. Joulukuussa 2013 kuitenkin raportoitiin, että pikkutabletin julkaisu oli peruttu. Alkuvuodelle 2014 suunniteltua julkaisua ei ollut enää tulossa. Monien muiden projektien tavoin myös Lumia 2020 peruttiin, kun Nokian matkapuhelinliiketoiminta oli siirtymässä Microsoftille, ja uusilla isännillä oli jo uusia visioita. Nyt Windows Centralin Zac Bowden on saanut haltuunsa Lumia 2020:n kehitysversion, jonka arvostelun hän on julkaissut Windows Centralissa.

Bowdenin mukaan Lumia 2020 olisi ollut varsin hyvä pikkutabletti. Muovikuorisen laitteen viimeistelyä ja tuntumaa kehutaan, ja esimerkiksi sen 19 megapikselin PureView-kamera olisi pistänyt kampoihin vuoden 2014 parhaimmille älypuhelinkameroille. Näin Bowden arvioi siitäkin huolimatta, että hänen testaamassaan prototyypissä ei kameran ohjelmisto ollut aivan loppuun asti viimeistelty.

Lumia 2020 olisi ollut Windows 8.1 RT -pohjainen, mikä olisi tarkoittanut varsin suppeaa sovellusvalikoimaa, sillä vain Windows-kaupasta ladatut sovellukset olisivat toimineet siinä. Suorituskyky laitteessa olisi ollut asiallinen, kiitos Snapdragon 800 -suorittimen ja kahden gigatavun RAM-muistin. 8,3-tuumaisen näytön tarkkuus Lumia 2020:ssä on Full HD eli 1920×1080 pikseliä. Lisäksi varustukseen olisi kuulunut muun muassa 32 gigatavun tallennusmuisti ja muistikorttipaikka sekä stereokuulokkeet.

Lumia 2020 ei koskaan kuitenkaan virallisesti nähnyt päivänvaloa. Ilmeisesti laite peruttiin siksi, että Microsoft oli myös kehittämässä pientä Windows-pohjaista tablettia, jossa olisi ollut tuki ohjauskynälle, toisin kuin Lumia 2020:ssä. Lopulta kuitenkin myös Microsoftin oma pikkutabletti, Surface Mini, peruttiin.

Lisäkuvia ja arvostelu perutusta Lumia 2020:stä löytyy Windows Centralin sivuilta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Olisi ollut floppi, kuten kaikki Windows tabletit!.

  • Semmosta

   Niin Windows RT pohjaiset, ei kaikki.

   • Hendriks

    Same asia, 🙄.

    • Hendriks

     Sama*.

    • Semmosta

     No ei se ihan sama asia ole.

Tuoreimmat jutut