Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Muistipiirivalmistajasta jättikauppa – Apple mukana pääomasijoittajan vetämässä ostajaryhmässä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Toshiban tytäryhtiö on ollut yksi merkittävimmistä muistipiirivalmistajista.

Toshiban tytäryhtiö on ollut yksi merkittävimmistä muistipiirivalmistajista.

Japanilaisen Toshiban muistipiirejä valmistavasta Toshiba Memory Corporationista on vihdoin ja viimein todennäköisesti saatu kaupat aikaan. Toshiba tiedotti tänään allekirjoittaneensa lopullisen sopimuksen pääomasijoittajan vetämän ostajaryhmän kanssa tytäryhtiönsä myynnistä yhteensä 2 biljoonan jenin eli noin 17,8 miljardin euron kauppahinnalla.

Neuvottelut Toshiban ja useiden eri ostajaryhmittymien välillä ovat jatkuneet jo kuukausia ja pidentyneet lukuisista eri syistä, tärkeimpinä niistä Toshiban yhteistyökumppanin Western Digitalin vastustuksesta.

Toshiba on ollut yksi merkittävimpiä NAND-flash-tallennusmuistipiirien valmistajia. Nämä muistipiirit ovat nykyisin keskeinen osa käytännössä kaikkia elektronisia laitteita, erityisesti älypuhelimia.

Toshiba myy muistipiirivalmistustaan pakkoraossa, sillä sen tulee vahvistaa tasettaan toisen tytäryhtiönsä koettua miljardeissa euroissa laskettavat tappiot Yhdysvalloissa ydinvoimalabisneksessä.

Toshiba säilyttää kuitenkin merkittävän omistus- ja äänivaltaosuuden myös jatkossa muistipiiritoiminnoissaan. Ostajaryhmä ottaa osana 2 biljoonan jenin kauppahintaa 600 miljardin jenin lainat rahoituslaitoksilta ja pankeilta. Kauppahinnasta jäljelle jäävästä 1 400 miljardin jenistä 350,5 miljardia jeniä tulee Toshibalta uudelleensijoituksena, 212 miljardia jeniä Bain Capital -pääomasijoitusyhtiön rahastoilta, 27 miljardia jeniä japanilaiselta Hoya Corporationilta, 395 miljardia jeniä eteläkorealaiselta muistipiirivalmistajalta SK Hynixiltä ja 415,5 miljardia jeniä yhdysvaltalaisilta sijoittajilta. Näistä Apple sijoittaa 165 miljardia jeniä eli vajaat 1,5 miljardia euroa. Muut yhdysvaltalaiset sijoittajat ovat Kingston Technology, Seagate Technology ja Dell Technologies Capital.

Yhdysvaltalaissijoittajat eivät saa lainkaan äänivaltaa sijoituksensa tueksi. Ne ovat kuitenkin mukana sijoittajaryhmässä varmistamassa Toshiban muistipiirivalmistuksen säilyvän itsenäisenä sekä turvatakseen itselleen muistipiiritoimitukset.

Western Digital voi edelleen oikeustoimillaan heittää kapuloita kaupan rattaisiin. Kauppakirjassa on varauduttu ongelmiin mahdollisuudella jättää Toshiba Memoryn yhteisyritykset Western Digitalin kanssa kaupan ulkopuolelle, jolloin kauppahintaa myös laskettaisiin nyt ilmoitetusta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Odotettu lopputulos,.

Tuoreimmat jutut