Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Odotettu huippupuhelin myyntiin Suomessa 579 euron hintaan – Nokia 8:n toimitukset alkavat yhdessä värissä samantien

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 8 eri väreinä. Aluksi Suomessa myyntiin ovat tulossa taaempana kuvassa näkyvät mattapintaiset värivaihtoehdot.

Nokia 8 eri väreinä. Aluksi Suomessa myyntiin ovat tulossa taaempana kuvassa näkyvät mattapintaiset värivaihtoehdot.

Nokia 8 tulee myyntiin Suomessa 579 euron hintaan. Hopeanvärinen teräsvärivaihtoehto Nokia 8:sta tulee myyntiin jo tänään operaattoreiden DNA:n, Elisan ja Telian sekä Verkkokauppa.comin ja Gigantin verkkokauppojen kautta. Toimitusten pitäisi alkaa välittömästi.

Toinen alkuvaiheessa tuleva väri, myös mattapintainen karkaistu sininen tulee myyntiin 8. syyskuuta yhdessä teräksen kanssa suoraan myymälöistä.

Nokia 8:n värivaihtoehdot teräs ja karkaistu sininen.

Nokia 8:n värivaihtoehdot teräs ja karkaistu sininen.

Kiiltäväpintaiset sininen ja kupari Nokia 8 ovat tulossa Pohjoismaissa myyntiin vasta vuoden viimeisellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa. Nokia 8:n runkorakenne on kaikissa värivaihtoehdoissa työstetty yhdestä 6000-sarjan alumiinipalasta.

Nokia 8 -puhelimen julkistus tapahtui 16. elokuuta Lontoossa. Julkaisimme tuolloin puhelimesta myös jo ensitunnelmamme. Nokia 8 on hintaisekseen hyvä Android-huippupuhelin, jossa on tarjolla huippuluokan tekniikkaa.

Nokia 8:n LCD-näytön koko on 5,3 tuumaa ja siinä on pikseleitä 2560×1440. Takaa Nokia 8:sta löytyy kaksoiskamera, joka koostuu 13 megapikseliä väri- ja monokromikamerasta. Värikamera on varustettu optisella kuvanvakaimella. Myös etupuolelta löytyvän yhden automaattitarkenteisen kameran tarkkuus on samat 13 megapikseliä. Kamerat on varustettu saksalaisen optiikkavalmistajan ZEISSin kanssa kehitetyin linssein.

Nokia-puhelimia myyvä ja markkinoiva HMD Global on nostanut Nokia 8:ssa keskiöön myös uudet kuvausominaisuudet, kuten bothien. Kameralla voi kuvata valokuvia, videota tai live-videolähetystä Facebookiin tai YouTubeen myös yhtäaikaisesti taka- ja etukameralla.

Nokia 8:n kamerasovellus tukee myös live-videolähetyksiä Facebookiin ja YouTubeen. Myös tässä tapauksessa voi käyttää yhtäaikaisesti taka- ja etukameraa.

Nokia 8:n kamerasovellus tukee myös live-videolähetyksiä Facebookiin ja YouTubeen. Myös tässä tapauksessa voi käyttää yhtäaikaisesti taka- ja etukameraa.

Nokia 8 on myös ensimmäinen älypuhelin, jossa on OZO Audio eli 360 asteen äänitallennusteknologia suoraan Nokialta. Käytännössä videota kuvattaessa on mahdollista vaimentaa tai voimistaa edestä tai takaa kuuluvia ääniä tilaäänen tallentumisen lisäksi.

OZO Audio mahdollistaa videokuvauksessa myös äänentallennuksen säätämisen.

OZO Audio mahdollistaa videokuvauksessa myös äänentallennuksen säätämisen.

Myös muilta osin Nokia 8:n tekniikka lukeutuu tällä hetkellä Android-puhelinten ehdottomaan huippuluokkaan. Sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennusmuistia ja kaksi SIM-korttipaikkaa, joista toisen kanssa on jaettu muistikorttipaikka. Sormenjälkitunnistin löytyy edestä kotinäppäimestä. Lisäksi Nokia 8 sisältää 3 090 milliampeeritunnin akun ja tukee pikalatausta.

Käytössä myös Nokia 8:ssa on muiden uusien Nokia-älypuhelinten tavoin puhdas vakio-Android. ”Nokia 8:n hankkiminen on yksi nopeimpia tapoja saada Android Oreo”, kommentoi HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikas tilaisuudessa tänään. Puhelimen toimitukset aloitetaan vielä Android 7.1.1 Nougatilla varustettuna, mutta Googlen jo hiljattain julkaiseman Oreon pitäisi olla tulossa päivityksenä lähiaikoina.

Lisää tietoa Nokia 8:sta löytyy aiemmasta kattavasta artikkelistamme.

Nokia 8, karkaistu sininen.

Nokia 8, karkaistu sininen.

Nokia 8, teräs.

Nokia 8, teräs.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Seurailija

  Uskon menestyksen mahdollisuuksiin .!.

  • Henrik1

   🤔

 2. Niin sitä pitää

  Imperiumin vastaisku – Nokia 8!

 3. Hendriks

  Myyntiin näin pian, mutta parisen viikkoa sitten ei pystytty kertomaan?. 🙄

  • Semmosta

   Pitihän sieltä se negatiivinen asia kaivaa väkisin kun HMD/Nokia kyseessä :).

   • Hendriks

    Sorry minun tyhmyyteni!.

   • Hendriks

    Kertoo lähinnä siitä, ettei HMD itsekään tiedä toimitusaikataulujaan edes kahta viikkoa ennen!. Olisi voinut edes kertoa, että ”viikolla x”!.

    • Semmosta

     Ehkä HMD ei tiennytkään? Ota huomioon, että kyseessä on aika pieni yritys verratuna nyt sitten siihen Samsungiin vaikka.

     • Jiipee

      En usko, että siitä kiinni suoraan. HMDn taktiikka markkinalanseerauksien suhteen näyttäisi olevan aina operaattori edellä. Näin ollen luontaista, että primäärioperaattori saa kertoa julkaisuajan. Vähentänee HMDn riskiä lanseeraustennsuhteen, kun saa operaattorilta vahvemman sitoutumisen ja ennakkotiedon volyymeistä?

 4. Renebauman

  Harmaa Nokia 8 tilattu!

  • Hendriks

   Nauti monokaiuttimestasi, 😕.

   • Kez

    Alkaa loppua nillityksen aiheet. 😂

   • Ink-stressaaja

    Eikö nyt suosiolla kannata muutenkin kuunnella kuulokkeiden kautta stereomatsku (musiikki, leffat tms), niin äänentoisto on joka tapauksessa aivan eri tasolla kuin integroiduista kaiuttimista, on niitä sitten yksi tai kaksi?

 5. KIME1980

  Ensin itketään kun nokialla kestää liian kauan julkaisusta tuoda myyntiin asti. Nyt kun tulee näinkin nopeasti itketään kun ei kerrottu aikaisemmin millonka tulee myyntiin. No vihaajat vihaa ei kai tässä muutakaan voi enää sanoa.

 6. koojiiär

  OZO Audio voi olla uusi, mutta vain nimenä. Samat ominaisuudet ovat jo LG:llä.

Tuoreimmat jutut