Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kaikki Applen iOS 11:een lupaamat toiminnot eivät tule vielä tänään – nämä puuttuvat

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iOS 11.

iOS 11.

Apple julkaisee tänään, Suomen aikaa todennäköisesti noin kello 20, merkittävän iOS 11 -käyttöjärjestelmäpäivityksen tuetuille iPhone-, iPad- ja iPod touch -malleille.

iOS 11 sisältää lukuisia uudistuksia, kuten uuden ensi kertaa muokattavissa olevan ohjauskeskuksen, täysin uuden App Storen sekä ARKitin, joka mahdollistaa sovelluskehittäjille edistyksellisten lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämisen. Lisäksi iOS 11 uudistaa laajemmin iPadin käyttöä tuoden uudenlaisen moniajon, vedä ja pudota -toiminnon sekä useita lisätoimintoja Apple Pencil -kynälle.

Kaikki Applen alun perin iOS 11:n osana esittelemät uudet toiminnot eivät kuitenkaan ole osa päivitystä vielä tänään, vaan ne on sittemmin päätetty siirtää vasta myöhempiin pikkupäivityksiin.

Esimerkiksi Apple Pay Cash, mahdollisuus tehdä Apple Paylla rahasiirtoja kavereille Applen Viestit-sovelluksen kautta, on siirtynyt tulevaan päivitykseen. Suomea muutos ei tosin juuri koske, sillä Apple Pay Cashin oli alun alkaenkin tarkoitus tulla nyt aluksi vain Yhdysvalloissa. Apple on kertonut aikovansa tuoda Apple Payn Suomeen vielä tämän loppuvuoden aikana, mutta Apple Pay Cashia ei täällä tulla näkemään silloinkaan.

Toinen iOS 11:stä jo aiemmin pois pudotettu, ensimmäisissä beetatestiversioissa mukana ollut ominaisuus on viestit iCloudissa (Messages in iCloud). iOS 11:n piti tuoda viestien jatkuva synkronointi Applen iCloud-pilvipalveluun ja sen kautta kaikkiin käyttäjän eri laitteisiin, mutta syystä tai toisesta myös sen julkaisusta toistaiseksi luovuttiin. Todennäköisesti Apple kohtasi testivaiheessa toiminnossa joitakin odottamattomia ongelmia, joiden korjaamiseen tarvitaan vielä lisäaikaa.

Apple Pay Cash ja viestien siirtyminen iCloudiin ovat merkittävimmät poisjäännit iOS 11:stä. Apple ei ole yksinään julkistettujen uudistusten tiputtamisessa pois julkaistavasta päivityksestä – myös Microsoft on siirtänyt Windows 10 -uudistuksiaan tuleviin päivityksiin ahkerasti viime aikoina.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Odotettu päivitys!. 👍

  Meneeköhän palvelimet tukkoon?. 🤔

 2. Vili

  iPad nousee kyllä tänään ihan uudelle tasolle.

  • Matti#2

   Nousi jo kesällä, beta2 oli jo toimiva.

 3. Veli

  Miten tuo otsikossa oleva ilmaisu ”iOS 11:ään” pitäisi lausua? Jos se luetaan suomen kielen oikeinkirjoitussääntöjen mukaan, se voitaisiin lausua esim.: ”ios yhtääntoista”. Jos taas tarkoitetaan ”ios yhteentoista”, kirjoitusasu olisi: ”iOS 11:een” :)

Tuoreimmat jutut