Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Viisi ominaisuutta, joiden piti tulla, mutteivät tule uuteen Windows 10 -päivitykseen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10.

Microsoft esitteli Windows 10 Creators Updatea ensimmäisen kerran viime vuoden lokakuussa. Tuolloin yhtiö antoi paljon erilaisia lupauksia ominaisuuksien suhteen, mutta kaikki ominaisuudet eivät saavukaan päivityksen mukana, jonka jakelu aloitetaan laajasti 11. huhtikuuta. MSPowerUser listasi viisi ominaisuutta, jotka eivät olekaan tulossa päivityksessä.

MyPeople

Microsoft esitteli tilaisuudessaan MyPeoplea varsin pitkään. Sitä ei kuitenkaan saatu valmiiksi ja saapuu Windows 10:een myöhemmin.

MyPeoplen idea on varsin simppeli: kommunikoi ystäviesi kanssa nopeasti. MyPeopleen voisi valita haluamansa ihmiset ja näiden ihmisten kuvakkeet saapuvat alalaidan tehtäväpalkkiin. Kuvaketta painamalla näkee kommunikointimahdollisuudet henkilön kanssa – halusi sitten kirjoittaa viestiä, sähköpostia tai jakaa tiedostoja hänen kanssaan.

Ominaisuuteen täytyy kuitenkin liittää varsin paljon eri palveluja, mikä on luultavasti syynä ominaisuuden myöhästymiselle. Microsoftin omien palveluiden, kuten Skypen, Outlookin ja Xbox Liven, lisäksi MyPeopleen tulisi liittää laaja kirjo kolmansien osapuolien palveluita.

MyPeople.

Kuvakaappaus MyPeoplesta.

On-Demand Sync / OneDrive Placeholders

Microsoft tuo Windows 8:sta tutun ominaisuuden takaisin Windows 10:een, mutta se tapahtuu luultavasti Redstone 3 -päivityksessä. Yhtiö nimeää samalla OneDrive Placeholdersin On-Demand Synciksi.

On-Demand Syncin avulla käyttäjä voi nähdä OneDrive-tiedostonsa normaalisti resurssienhallinnassa, vaikka ne ovatkin pilvessä. Tämä säästää varsin paljon tilaa, sillä tiedostot ladataan tietokoneeseen vain tarvittaessa.

On-Demand Sync

On-Demand Syncin avulla tietokoneen tallennustilaa kuluu vain muutamia megatavuja, vaikka tiedostoja on gigatavujen edestä.

Groove Music Maker

Grooce Music Makerista Microsoft ei pitänyt suurta ääntä, vaan se nähtiin ainoastaan pikaisesti Creators Updaten esittelyvideolla. Tätä sovellusta Creators Update ei kuitenkaan sisällä. Vielä ei ole tarkkaa tietoa, mitä sovellukselle kuuluu. On kuitenkin mahdollista, että Microsoft tuo jonain päivänä Groove Music Makerin saataville sovelluskauppaan eikä sisällytä sitä johonkin päivitykseen.

Groove Music Maker.

Groove Music Maker.

Windows Capture 3D

Windows Capture 3D -sovelluksen avulla käyttäjä pystyy ottamaan kuvan esineestä ja muuttamaan sen 3D-objektiksi tietokoneelle tai älypuhelimeen. Yhtiö kuitenkin kertoi MSPowerUserille, ettei kyseistä sovellusta tule Windows-puhelimille Creators Updaten mukana.

Myös Androidille ja iOS:lle saapuva sovellus nähdään tulevaisuudessa. Tarkkaa aikaa tai edes aikahaarukkaa Microsoft ei kuitenkaan kertonut.

Uudenlainen Action Center

Windows 10:n Action Center on saamassa muutoksia, mutta ne tapahtuvat luultavsti Redstone 3:n yhteydessä. Windows 10:n ilmoitusvalikko saisi uuden ilmeen ja uuden järjestyksen. Esimerkiksi näytön kirkkauden säätäminen tapahtuisi jatkossa liukusäätimellä suoraan ilmoituskeskuksesta eikä painikkeella niin kuin tällä hetkellä.

Action Center.

Uudistettu Action Center.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Inimg

  Eipä mitään ihmeempää tuossa päivityksessä ollut PC:lle. Aamulla asensin ja toimii normaalisti, siitä plussa.;-)

  • Robob

   Tarkoitus onkin vain poistella asentamiasi sovelluksia, nollata jo määrittelemäsi asetukset ja sotkea asetusten paikka niin, että joudut mietiskelemään mistä niitä nyt säädellään. Edge selain sotketaan puolen vuoden välein tarkoituksella, että kukaan ei sitä käyttäisi. Koskaan et voi tietää mikä on muuttunut ja mihinkä ja mitä ei enää ole. Mitä vanhemmaksi tulet huomaat kuinka näppärää on kun kaikki sotketaan tasaisin väliajoin. Tällä yritetään tietoisesti saada ihmisiä siirtymään muihin alustoihin jotta Windows 10 tukeminen voidaan lopettaa. Windows 10 ei ole Microsoftille enää bisnestä, joten siitä halutaan eroon.

   • Yusa

    Tuohan olisi loistavaa jumppaa harmaantuville aivoille. Kyllä MS osaa huomioida myös kansanterveyden päivityksissään. Itse en kyllä ole näitä vaikeuksia kokenut. Johtuu ehkä siitä että päivitykset ovat olleet järkeviä.

   • Inimg

    Kyllä asetukset oli siellä missä ennenkin, eikä mitään oltu nollattu. Käyttöönotossa muutaman ”seurantamäärityksen” kielsin.Pysyypä hereillä tälläinen vajaa viiskymppinen teini. Onhan noita eri käyttöjärjestelmiä tullut käytettyä tasan 35 vuotta.:-P

    • Robob

     Siis ihan oikeastikko sulla ei vaihtunut vaikka Edgen tai Opera selaimen aloitussivut? Se, että sinulla ei nollaantunut tai et niitä huomannut ei kerro vielä mitään. Käyttöönotossa asetukset muuttuivat oletuksille ja jos et niitä itse kääntänyt takaisin, niin ne muuttuivat. Diagnostiikka asetukset ovat myöskin eri paikassa vaikka väität mitä. Jos olet pelaillut vaikka Windows 7:n pelejä shakista pasianssiin niin Microsoft poisti ne nyt vasta kolmannen kerran. Jos väität, että esim. Defender on selkeämpi kuin ennen ja sen asetukset samassa paikassa niin wow!

     • Inimg

      A. En kirjauduta PC:tä microsoft tiliin. B. Käytän Firefoxia. C. Defender pois käytöstä, Fsecure käytössä. D. Itse valitut vaihtoehtoiset oletussovellukset pysyivät oletuksina. E. Käytän aloitusnäyttönä perinteistä työpöytää ja käytän suuremmaksi osaksi pikanäppäin yhdistelmiä ja komentokehotetta. Windows pelejä en pelaa, enkä asenna. Itseäni ei Windows 10 Pro ahdista,saattaa johtua siitä etten takerru lillukanvarsiin. Pääasia, ettei ole tullut bluescreeniä ja muita ongelmia päivitysten kanssa. Minulle riittää, että kone on vakaa ja toimii normaalisti. Jokainen taaplaa tavallaan. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Tästä on turha jauhaa enempää. So long.

Tuoreimmat jutut