Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämäkin muuttaa iPhonen käyttöä: Apple jätti iPhone X:stä pois yhden käden käyttöä aiemmin helpottaneen toiminnon

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone X.

iPhone X.

Applen uusi iPhone X ei tue iOS-käyttöjärjestelmän Reachability-toimintoa, joka suomeksi tunnetaan Tuo ulottuville -nimellä. Se on aiemmissa iPhoneissa mahdollistanut käyttöliittymän tuomisen näytöllä alemmaksi kotipainikkeen kaksoisnapautuksella ja näin auttanut ylettämään myös muuten näytön yläreunassa tavoittamattomissa sijaitseviin käyttöliittymäelementteihin puhelinta yhdellä kädellä käytettäessä. Apple esitteli toiminnon aikanaan iPhone 6:ssa, joka oli Applen ensimmäinen yli neljän tuuman näytöllä varustettu iPhone.

Toiminto on pudonnut uudesta iPhone X:stä pois todennäköisesti, koska siinä ei ole enää kotipainiketta eikä saavutettavuustoiminnolle ole löytynyt järkevää vaihtoehtoista aktivointitapaa.

Lisäksi toiminto tuntuu olevan monille iPhone-käyttäjille varsin vieras eikä se todennäköisesti ole ollut tähänkään asti kovin usein käytetty.

iPhone X voi vaatia muutenkin aiempaa enemmän kahden käyttöä. Näytön yläkulmista, loven molemmille puolille jäävistä korvista oikealta puolelta alaspäin pyyhkäisemällä avautuu iPhone X:ssä ohjauskeskus, vasemmalta puolelta puolestaan ilmoitusnäkymä. Näistä vastakkaiseen kulmaan on vaikea yltää samalla kädellä, jossa puhelinta pidetään.

iPhone X:n myötä iPhonen käyttö muuttuu myös monin muin tavoin. Jatkossa sovelluksista kotinäkymään pääsee nopealla pyyhkäisyllä näytön alareunasta ylöspäin. Viimeisimmät sovellukset esittävään moniajonäkymään pääsee, kun jatkaa pyyhkäisyä pidemmin ja keskeyttää sen näytön keskelle. Vaihtoehtoisesti edellisiä sovelluksia voi selata myös pyyhkäisemällä sormella näytön alareunassa sivuttain.

Myös uudelle, nyt pidemmälle sivupainikkeelle on siirtynyt aiempia kotipainikkeen toimintoja. Pitkällä sivupainikkeen painalluksella iPhone X:ssä aktivoituu Siri, kahdella painalluksella puolestaan avautuu Apple Pay.

Alla Applen demossa nähdään, kuinka ohjauskeskus avataan iPhone X:ssä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kummallinen päätös, 🤔.

  • Hendriks

   Olen han kumm malinen, 🤔.

 2. Sam

  Itse en oo koskaan tarvinnut kyseistä toimintoa iphone 7 plussas.

 3. Naama

  On se tuettu, mutta täytyy erikseen aktivoida asetuksista. Tuon käyttöönoton jälkeen pääsee myös komentokeskukseen tuomalla näytön ensin puoleen matkaan ja sen jälkeen vetämällä akusta tai kellosta alaspäin…

Tuoreimmat jutut