Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pian tulevan halvan Nokia-älypuhelimen sisällä näyttää lymyävän yllätys: 4 000 milliampeeritunnin jättiakku

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 2 FCC:n kuvissa.

Nokia 2 FCC:n kuvissa.

HMD Globalin odotetaan pian julkistavan toistaiseksi edullisimman uuden Nokia-älypuhelimen, Nokia 2:n.

Puhelin näyttäisi olevan varustettu yllättävän suuren kapasiteetin akulla. WinFuture.de-sivuston Roland Quandt nosti Twitterissä esiin bonganneensa Nokia 2 -puhelimen tiedoista yhdysvaltalaisviranomaisen tietokannasta puhelimen sisältävän 4 000 milliampeeritunnin akun.

4 000 milliampeerituntia olisi Nokia 2:n kaltaiseen puhelimeen paljon. Pienikokoinen ja matalan tarkkuuden näyttö ja esimerkiksi vähäinen RAM-muisti kun tarkoittavat myös puhelimen virrankulutuksen olevan todennäköisesti keskivertoa pienempää. Nokia 2 voikin tarjota erinomaisen pitkät toiminta-ajat keskivertoa suuremman kapasiteetin akkunsa ansiosta. 4 000 milliampeerituntia olisi myös selvä poikkeus uusien Nokia-älypuhelinten joukossa, sillä toistaiseksi niissä suurimman kapasiteetin akku on nähty Nokia 8 -huippupuhelimessa, 3 090 milliampeerituntia.

Nokia 2:n hinnan voi arvioida olevan noin 100 euroa, kun nykyisin halvin Nokia 3 maksaa vajaat 150 euroa.

Alla Quandtin mainitsema TA-1029 on yksi Nokia 2:n versioista. Muita Nokia 2:n mallikoodeja pitäisivät olla TA-1007, TA-1023 ja TA-1035.

Aiemmat GeekBenchin tiedot näyttäisivät vahvistaneen Nokia 2:sta myös jo Qualcommin Snapdragon 212 -järjestelmäpiirin, jossa on neljä 1,3 gigahertsin ARM Cortex-A7 -suoritinydintä. Nokia 2:ssa on GeekBenchin mukaan vain 1 gigatavu RAM-käyttömuistia, kun tähän asti halvimmassa Nokia 3:ssa RAM-muistia on 2 gigatavua. 1 gigatavu alkaa olla nykypäivänä Android-puhelimissa erittäin vähän, mutta jostain toki Nokia 2:ssa on pakko ollut Nokia 3:een verrattuna tinkiä.

Ulkoinen ero puhelimessa muihin Nokioihin on toimintopainikkeiden löytyminen näytöltä eikä erillisinä painikkeina näytön alapuolelta. Sormenjälkitunnistinta laitteesta ei löydy, kuten ei myöskään Nokia 3:sta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Juha

    Tuollainen puhelin ostetaan ns. perinteisen GSM-puhelimen tilalle. Käytetään perinteisesti puheluihin ja teksteihin, ehkä joku kuva silloin tällöin. Ei siis käytetä kuten älypuhelinta. Hyvä akunkesto on tärkeä ominaisuus ja 1M muistia riittää kun ei asenneta appseja.

  2. larry

    Kyllä tolla normaalikäytössä pärjää loistavasti.. olispa tienny aikasemmin

Tuoreimmat jutut