Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: Google ostamassa HTC:n älypuhelinliiketoimintaa – neuvottelut loppuvaiheessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on myymässä liiketoimintansa Googlelle. Kiinankielisen Commercial Timesin raportin mukaan neuvottelut ovat edenneet jo loppuvaiheeseen.

Tosin Commercial Timesin mukaan vaihtoehtoja ovat yhä koko HTC:n älypuhelinliiketoiminnan ostamisen ohella myös ryhtyminen strategiseksi kumppaniksi tekemällä merkittävä sijoitus.

Pitkään ongelmissa olleen HTC:n myyntihuhut saivat uutta vauhtia elokuun lopulla, kun Bloomberg kertoi HTC:n harkitsevan strategisia vaihtoehtojaan. Nyt näyttää siltä, että älypuhelinbisnes menee myyntiin. HTC jatkaisi Vive-virtuaalitodellisuuslaitteen ympärille rakentunutta uutta liiketoimintaa, joka ei olisi mukana kaupassa.

HTC toimi jo viime vuoden toiselta puoliskolta alkaen Googlen Pixel-puhelinten kokoonpanijana. Toisen sukupolven pian julkistettavista Pixeleistä se on vastuussa pienemmästä, kun suurempi on siirtynyt LG:n valmistamaksi. Google todennäköisesti hakee HTC:n ostolla erityisesti lisää resursseja eri laitteidensa tuotekehitykseen.

Googlen kannalta tilanne on mielenkiintoinen myös sikäli, ettei se ole ostamassa älypuhelinvalmistajaa ensi kertaa. Vuonna 2012 Google osti Motorolan, josta se myöhemmin luopui tappiolla myyden Motorolan Lenovolle. Google oli kuitenkin kiinnostunut ensisijaisesti Motorolan omistamista patenteista, joita jäi sen omistukseen. Sittemmin Googlen strategiassa laitteiden painoarvo on jälleen viime aikoina kasvanut.

HTC:n tulos on ollut tappiolla jo useamman vuoden ajan ja yhtiön markkina-arvosta on kadonnut kolme neljännestä viidessä vuodessa. Juuri päättyneen elokuun myynti oli HTC:n huonoin 13 vuoteen.

HTC perustettiin jo vuonna 1997. Aluksi se toimi sopimusvalmistajana muille, mutta aloitti sittemmin Windows-puhelinten myynnin omalla brändillään. HTC:n kovimmat menestysvuodet käynnistyivät, kun se siirtyi etulinjassa Android-puhelinvalmistajaksi. HTC teki Googlen kumppanina kaikkien aikojen ensimmäisen Android-puhelimen, jota Yhdysvalloissa myytin T-Mobile G1:nä operaattorin kautta. Viime vuonna HTC palasi jälleen merkittävällä tavalla sopimusvalmistajaksi, kun se alkoi valmistaa Googlen Pixel-puhelimia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  HTC:n valmistuslaatu on ollut melko heikkoa aina silloin tällöin, 😕.

  • Hendriks

   Mutta silti ostan koska paras!.!.!.

 2. Pete

  Ensin Google osti Motorolan, joka myytiin kiinalaisille ja nyt on sitten vuorossa HTC, joka myydään todennäköisesti kiinalaisille.

Tuoreimmat jutut