Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Älypuhelinvalmistaja HTC saatetaan myydä – raportti: ”strategiset vaihtoehdot tutkinnan alla”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Taiwanilaisella älypuhelinvalmistajalla HTC:llä on mennyt pitkään niin huonosti, että jo hyvän tovin on odoteltu, milloin se putoaa pelistä tavalla tai toisella pois.

Pian HTC:n ympärillä voi tapahtua, sillä uutistoimisto Bloomberg raportoi nyt HTC:n tutkivan erilaisia strategisia vaihtoehtoja liiketoiminnoilleen. Bloombergin lähteiden mukaan vaihtoehtoja voisivat olla virtuaalitodellisuuden liiketoiminnan eriyttäminen, strategisen sijoittajan mukaantulo tai koko HTC:n myynti.

HTC on palkannut itselleen neuvonantajan auttamaan vaihtoehtojen harkinnassa.

Yhden lähteen mukaan HTC:n myynti kokonaisuudessaan on kuitenkin epätodennäköistä, koska yhtiö ei sovi vain yhdelle ostajalle. Osa saattaisi olla kiinnostunut älypuhelinbisneksestä, osa HTC:n viime vuosina Vive-virtuaalitodellisuuslaitteen ympärille rakentamasta uudesta avauksesta.

Kuten aina, kun lopullisia päätöksiä ei ole tehty, välttämättä lopulta mitään merkittäviä muutoksia ei tapahdukaan vaihtoehtojen kartoittamisen jälkeen.

HTC perustettiin jo vuonna 1997. Aluksi se toimi sopimusvalmistajana muille, mutta aloitti sittemmin Windows-puhelinten myynnin omalla brändillään. HTC:n kovimmat menestysvuodet käynnistyivät, kun se siirtyi etulinjassa Android-puhelinvalmistajaksi. HTC teki Googlen kumppanina kaikkien aikojen ensimmäisen Android-puhelimen, jota Yhdysvalloissa myytin T-Mobile G1:nä operaattorin kautta. Viime vuonna HTC palasi merkittävällä tavalla sopimusvalmistajaksi, kun se alkoi valmistaa Googlen Pixel-puhelimia.

Viimeisen viiden vuoden aikana Bloomberg toteaa HTC:n markkina-arvon romahtaneen 75 prosenttia noin 1,5 miljardiin euron tasolle. HTC:n tulos on ollut tappiolla jo useamman vuoden ajan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  HTC Hero ja Desire olivat aikakautensa parhaita, nykylaitteet ei niinkään, 😕.

  • LiQuiD

   Tästä olen samaa mieltä, tuntuu kuin HTC:n lippulaivat etunenässä tulisivat ominaisuuksiensa puolesta vuoden verran myöhässä markkinoille. Toivottavasti laiva kääntää suuntaa ja käyrä osoittaa tulevina vuosina ylöspäin.

   • Vili

    Kyllä HTC:n mobiilibisnes on käytännössä kuollut, mitään nousua ei tule tapahtumaan.

    Joko sulla pitää olla suosituin, tunnetuin ja paras Android luuri tai sitten sun pitää kilpailla hinnalla kuten kiinaihmeet pysyäksesi markkinoilla. HTC:lla ei ole mitään noista.

    En tiedä yhtäkään jolla olisi HTC:n puhelin tai edes harkitsisi moista, kun ei ole brändinimeä niin ei ole.

Tuoreimmat jutut