Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Essential Phone testeissä – mahdottoman kestävä, mahdottoman hankala korjattava

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Androidin kehittämisestäkin vastannut Andy Rubin startup-yrityksineen on kohahduttanut maailmaa Essential Phonellaan. Laite vaikuttaa varsin mainiolta niin sisä- kuin ulkopuolelta, mutta lähes reunuksettomissa puhelimissa on aina yksi suuri kysymys: onko se kestävä? YouTubesta tutun JerryRigEverything-kanavan testien ansiosta tiedämme nyt vastauksen.

Lyhyt vastaus on kyllä. Essential Phone on erittäin kestävä lippulaivapuhelin. Alumiinin ja lasin sijasta ulkokuori on valmistettu titaanista ja keraamista, joita on toki käytetty aiemminkin, kuitenkin laihoin tuloksin. Puhelinten kestävyyttä testattaessa laitteita ei säästellä, niitä kuritetaan kunnolla ja osa ottaa vahinkoa jopa rikkoutumiseen asti. Essential Phone säästyi vain muutamalla naarmulla ja etenkin takakuori, siis keraaminen, pärjäsi erinomaisesti. Etupuolen Gorilla Glass 5 naarmuuntui totuttuun tyyliin helpohkosti, mutta kestävyys on edelleen huippuluokkaa.

Titaania käytetään Essential Phonen kehyksiin, ja nekin keräsivät kiitosta. Muilla kovilla materiaaleilla hangattaessa naarmuja tietenkin ilmaantui, mutta etenkin taivuttamista luuri kesti ensiluokkaisesti. Titaanikehyksen ympärille asennettu muovi puolestaan helpottaa pudotuksista selviytymistä pitäen näytön ja keraamin tiukasti kiinni toisissaan.

Essential Phone siis on reunuksettumaksi huippupuhelimeksi varsin kestävä, mutta ongelmat alkavat siitä, jos sen kuitenkin saa rikki. Älylaitteiden korjauksiin ja korjausohjeisiin erikoistunut iFixit-sivusto teki taikojaan Essential Phonelle, ja selvitti laitteen restauroimisen olevan vähintäänkin haasteellista.

Positiivista on, että luurissa käytetyt ruuvit ovat Phipips/JIS-standardin mukaisia, mutta toisaalta akkuun käsiksi pääseminen on muilla keinoilla tehty lähes mahdottomaksi. Laitteessa ei ole kuulokeliitäntää, joten USB C -kytkentä päässee kovaan käyttöön. Liitäntä on kuitenkin juotettu kovalevyyn tehden sen vaihtamisesta niin ikään konstikasta. Valmistuksessa on käytetty runsaasti liima-aineita ja saumat häivytetty niin tehokkaasti, että korjaamista monine riskeineen kannattaa todella harkita pitkään ja hartaasti.

Puretuille laitteille annetaan iFixit-sivustolla korjausarvo, joka vaihtelee vaikeasti korjattavasta ykkösestä helposti huollettavaan kymppiin. Essential Phone sai arvosanaksi ykkösen, joten siitä kannattaa pitää hyvä huoli.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kuka oikeasti osaa korjata puhelintaan enää nykypäivänä?. Ei ihan kolvi riitä enää!.

  • Ink-stressaaja

   Ei se korjauksen haastavaksi tai käytännössä mahdottomaksi tekeminen helpota yksityishenkilöiden lisäksi myöskään huoltoliikkeiden työtä. Maailmassa jo on sen verran elektroniikkaromua, että sitä ei tarvitsisi luoda lisää viis veisaamalla puhelimien huollettavuudesta niitä suunnitellessa.

 2. kode

  ”Laitteessa ei ole kuulokeliitäntää”

  Tämä on kyllä itselle vastenmielinen trendi. Ymmärrän halun siirtyä eteenpäin ja myydä lisälaitteita, mutta kun tietää miten paljon jengillä on 3.5mm kuulokkeita niin liitännän poisjättäminen puhelimesta on käytännössä keskisormea asiakkaille.

Tuoreimmat jutut