Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uudesta Google-puhelimesta vahvistui yksityiskohtia – mukana Active Edge -puristustunnistus

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.

Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.

Googlen uusi vuoden 2017 Pixel-puhelin, jonka valmistuksesta vastaa edelleen HTC, on nyt ilmestynyt Yhdysvaltojen viestintäviranomaisen FCC:n tietokantaan.

FCC ei paljastanut kuvia itse laitteesta, mutta Pixelistä on nähty kuvamateriaalia useampaan otteeseen jo aiemmin.

FCC:n tiedoista vahvistuksen sai nyt yksi uuden Pixelin keskeisistä ominaisuuksista: puristuksen tunnistus, joka tässä tapauksessa on nimetty Active Edgeksi. HTC:n omasta U11-huippupuhelimesta tuttu tekniikka perustuu puhelimen kyljiltä löytyviin antureihin, joiden ansiosta puhelin tunnistaa, kun sitä puristetaan. Puristamalla voi esimerkiksi avata sovelluksia sekä suorittaa joitakin muita valittuja toimintoja. Oletusasetuksena puristus avaa Pixelissä Google Assistant -virtuaaliavustajan.

Lisäksi tulevasta Pixel-puhelimesta peräisin olevat näyttökuvat paljastivat puhelimesta 64 gigatavun tallennusmuistin, Android 8.0.1 -käyttöjärjestelmäversion sekä 5. elokuuta päivätyt Android-tietoturvakorjaukset. Viittaus 8998-mallinumeroon vahvistaa käytännössä myös odotetun Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin löytyvän laitteesta.

Edellä käsitellyn pienemmän Pixelin koodinimeltään Walleye lisäksi Googlelta on tulossa toinenkin uusi Pixel-puhelin, jonka valmistajana toimii puolestaan LG. Se tarjoaa enemmän uudistuksia verrattuna viime vuoden ensimmäiseen Pixel-sukupolveen sisältäen muun muassa 6 tuuman näytön 18:9-kuvasuhteella.

Molemmat uudet Pixelit tulevat sisältämään stereokaiuttimet, mutta ei enää 3,5 millimetrin perinteistä kuulokeliitäntää.

Tarkkaa aikataulua uutuuksien julkistukselle ei ole tiedossa. Viime vuonna Pixel-julkistus tapahtui kuitenkin lokakuun alkupuolella ja sama voi toistua tänä vuonna.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. tikru

    Kuulostaa aika turhalta ominaisuudelta.

  2. Hendriks

    Vaikuttaa gimmick -tyyppiseltä ominaisuudelta, kuten esim. paineentunnistava näyttö 🤔.

Tuoreimmat jutut