Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kuvavuoto: tällainen on Googlen tuleva huippupuhelin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen uusista huippupuhelimista suurempi Android Policen julkaisemassa kuvassa.

Googlen uusista huippupuhelimista suurempi Android Policen julkaisemassa kuvassa.

Googlelta odotetaan tänäkin vuonna kahta omaa huippupuhelinta. Nyt Android Police -sivusto on julkaissut kuvan odotetuista puhelimista suuremmasta.

Puhelinta voi kuvailla toisen sukupolven Pixel XL:ksi, mutta lopullisesta mallinimestä ei ole vielä varmuutta. Koodinimeltään laite on Taimen.

Kuva perustuu Android Policen lähteiltään saamiin tietoihin, joten kyse ei ole varsinaisesti aidosta Googlelta vuotaneesta kuvasta, vaan kuvanmuokkauksesta, jonka pitäisi tarkasti esittää tulevaa puhelinta. Pieniä muutoksia yksityiskohdissa voi luonnollisesti vielä tapahtua.

Googlen odotetaan julkistavan puhelimen vasta lokakuussa. Puhelimen valmistajana tulee toimimaan LG, kun ensimmäisen sukupolven Pixelien kokoonpanosta vastasi HTC, joka tiettävästi oli Googlen kumppanina kahdelle puhelimelle myös tänä vuonna. Näistä toinen, koodinimi Muskie, kuitenkin peruttiin ja nyt kuvissa nähtävä puhelin tavallaan otti tulevassa mallistossa myös sen paikan.

Vuotokuva kertoo Googlen tulevassa puhelimessa näytön kattavan etupuolen laajemmin sekä olevan kulmistaan pyöristetty. LG:n valmistaman 18:9-kuvasuhteen AMOLED-näytön kooksi kerrotaan 6 tuumaa. Näyttöpaneeli on tasainen, mutta päälilasi kaartuu laitteen reunoja kohti. Takana yläpuoliskon lasialueen koko on pienentynyt verrattuna nyky-Pixeleihin ja sormenjälkitunnistin sijaitsee lasialueen ulkopuolelta.

Lisäksi takana huomiota kiinnittää kookas kameran linssi, jota kiertää krominen reunus.

3,5 millimetrin perinteisen kuulokeliitännän kohtalo on Android Policellekin epäselvä. Välttämättä sitä ei mukana enää ole, kuten on jo aiemmin huhuissa vihjattu. Sen sijaan uusi Google-puhelin voi sisältää stereokaiuttimet, mistä saattaa vihjata puolestaan myös edessä näytön yläpuolella poikkeuksellisen leveä puhelinkuulokkeen aukko.

Mielenkiintoisesti Android Police kertoo, että kuvan Google-puhelin tukisi myös puristamisen tunnistamista HTC:n tuoreen U11-huippupuhelimen tavoin. Nähtäväksi jää, mitä kaikkia toimintoja Google tuo puristamalla käytettäväksi.

Aiemmat huhut ovat kertoneet, että tulevista Google-puhelimista pienikokoisempi, koodinimi Walleye, säilyisi designiltaan pitkälti nykyistä vastaavana toisin kuin nyt nähty suurempi.

Walleyen tavoin myös nyt kuvassa nähty Taimen saa aiempien huhujen mukaan sisuksiinsa Qualcommin Snapdragon 835:n 2,45 gigahertsin täydellä kellotaajuudella ja tulee ainakin 4 gigatavun RAM- ja 128 gigatavun tallennusmuistivaihtoehtona.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Vieläkö Markus luulee tuota koodinimeä ”suomalaiseksi”?. 😁

  Mobiili.fi 16.3.2017:

  ”Google on yllättäen lainannut puhelimelleen kehitysajan nimen suomen kielestä.”

  http://mobiili.fi/2017/03/16/yllattavan-nimen-antoivat-google-kehittaa-myos-taimen-puhelinta/

  Mutta tosiasiassa!.

  ”The taimen (Hucho taimen), also known as Siberian taimen and Siberian salmon, is a species of fish in the salmon family (family Salmonidae) of order Salmoniformes.” ☺️

Tuoreimmat jutut