Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kuvavuoto: tässä on uusi Google Pixel -puhelin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin vuotama kuva.

Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin vuotama kuva.

Mobiilialan ykkösvuotajan Evan Blassin paljastuksen kohteeksi on tällä kertaa päässyt Googlen tulevista uusista Pixel-puhelimista pienempi – ja vaatimattomampi. VentureBeat-sivustolla julkaisemassaan artikkelissa Blass paljasti puhelimesta kuvan ja keskeisiä tietoja.

Jo aiemmin on kuultu pienemmän Pixelin, koodinimi Walleye, tarjoavan suurempaa vähemmän uudistuksia. Suuremmasta tulevasta Pixelistä koodinimellä Taimen onkin nähty jo aiemmin enemmän vuotoja.

Toisin kuin suuremmassa tulevassa Pixelissä, jossa 18:9-kuvasuhteen näyttö kattaa tämän vuoden trendin mukaisesti suuremman osan puhelimen etupuolesta, on Google jatkamassa pienemmän Pixelin kanssa perinteisemmällä linjalla. Takana nähdään aiempaa suurikokoisempi kameran linssi ja sormenjälkitunnistin, joka sijaitsee alkuperäisistä Pixeleistä poiketen yläosan lasialueen ulkopuolella.

Blass ihmettelee myös, ettei Google ole lähdössä mukaan kaksoiskameroihin, vaan molemmat uudet Pixelit sisältävät edelleen vain yhden takakameran. Sen sijaan molemmissa uutuus-Pixeleissä on panostettu äänentoistoon etupuolelta löytyvin stereokaiuttimin, mutta toisaalta samalla niistä on jätetty pois perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Erikoisuutena molemmat uudet Pixelit tulevat sisältämään kyljissä puristamisen tunnistavat anturit, jollaiset on nähty jo HTC:n U11-huippupuhelimessa. Puristamalla puhelinta voidaan suorittaa erilaisia toimintoja, esimerkiksi avata sovelluksia.

Kun viime vuoden alkuperäiset Pixel ja Pixel XL olivat molemmat HTC:n valmistamia, tänä vuonna Googlen kumppani suuremmassa laitteessa on LG ja vain pienempi on enää HTC:n valmistama.

Blass ei ota kantaa yksityiskohtaisiin tulevien Pixelien teknisiin ominaisuuksiin, mutta aiemmin puhelimiin on odotettu joko Qualcommin Snapdragon 835:tä tai siitä hienoisesti päivitettyä Snapdragon 836:ta.

Tarkkaa aikataulua uutuuksien julkistukselle ei ole tiedossa. Viime vuonna Pixel-julkistus tapahtui kuitenkin lokakuun alkupuolella ja sama voi toistua tänä vuonna.

Alla Android Policen aiemmin paljastama kuva suuremmasta Pixelistä eli Taimenesta.

Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.

Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Tuli etupaneelista mieleen kulmikkaampi ja isompi iPhone 4/Nokia 5 ja 6 eli helvetin ruma ja ”epä trendikäs”

  • Matti#2

   Ei kyllä kovin innostavan näköinen ja hintakin varmaan yli tonnin.

  • Iama Nieger

   Yhdys sanat hyvä herra seni!

   • SANDY

    Pistän tuonkin autocorrectin piikkiin

 2. Hendriks

  Uskon, että tämä kuvasuhdehömpötys on vain väliaikaista!.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Näin minäkin haluan uskoa!

   • asd

    Miksi ?
    Jos samoihin mittoihin saadaan isompi näyttö, niin se on kyllä tervetullutta.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Koska pidempien viestien kirjoittaminen on helpompaa vaaka-asennossa. Tätäkin viestiä kirjoitteassa osoitekentän ja ’Lue seraavaksi..’-linkin välissä on juuri sen verran rakoa, että näen kirjoittamani tekstin. Jos kuvasuhde muuttuu vielä tästä, tulee kirjoittaminen vaaka-asennossa melko hankalaksi.

     • Jonahan

      Hanki parempi näppäimistö, tai opettele käyttämään puhelimesi saneluominaisuuksia. Ne toimivat nykyään, itseasiassa ovat toimineet jo useita vuosia, erittäin hyvin.

 3. Nokia

  Liian kallis eikä tule menestymään esim. iPhone 8 vastaan.

 4. Kuukkeli

  Google tekee parhaat ohjelmistot ja palvelut, mutta heidän laitteensa eivät ainakaan toistaiseksi ole samalla tasolla. Oma toive olisi nopea iPhone SE -kokoinen älypuhelin puhtaalla Androidilla, parhaalla mekaniikalla ja hyvällä kameralla varustettuna.

  • Matti#2

   Ja SE taitaa mennä aika hyvin kaupaksi. Se on ihan yksin omassa kategoriassaan, luulisi jonkun android valmistajan haluavan apajille.

  • konservatiivi

   Lagaava, resurssisyöppö ja käyttöliittymältään kankea Android muka parhautta? Ei todellakaan ja myös puhelimen reunoilta tapahtuva kosketusohjaus ei tunnu järkevältä. N9/Sailfish ovat paljon parempia käyttöjärjestelmiä.

  • Nokia

   Osta OnePlus 5 tai sit tuleva Nokia 8 jos parhaan kameran haluat.

   • passe

    Nokia 8:n kamerasta on vielä paha sanoa mitään, mutta OP5:ssä ei kyllä kameraa voi parhaaksi tituleerata millään muotoa. Kyllä parhaat kamerat menee tällä hetkellä osastolle HTC U11, Google Pixel ja Samsung Galaxy S8. Loppuvuoden myötä nähdään, miten tilanne muuttuu.

Tuoreimmat jutut