Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Arvostettu taho veti suosituksensa pois kaikilta Microsoftin Surface-laitteilta – tyly tutkimustulos: liian paljon ongelmia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoft Surface Pro.

Microsoft Surface Pro.

Tunnettu ja arvostettu yhdysvaltalainen Consumer Reports on vetänyt pois ostosuosituksensa kaikilta Microsoftin Surface-laitteilta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syynä on Microsoftin laitteiden tavallista yleisempi rikkoutumis- ja ongelma-aste, joka on käynyt ilmi 90 000 tabletti- ja läppäriomistajan kyselytutkimuksessa. Consumer Reportsin mukaan arvioidusti 25 prosenttia Microsoft Surface -laitteiden omistajista kohtaa ongelmia kahden omistusvuoden aikana laitteen hankinnasta. Tämä on merkittävästi huonompi tulos kuin muilla valmistajilla, minkä takia Consumer Reports kokee, ettei voi enää suositella Surfacen ostamista.

Päätös koskee Microsoftin Surface-laitteita, kuten Surface Pro, Surface Laptop ja Surface Book.

Consumer Reportsin elektroniikka-alueesta vastaava toimituspäällikkö Jerry Beilinson suosittelee laitteiden rikkoutumisesta huolestuneita ostajia suuntaamaan katseensa muiden valmistajien laitteisiin. Parhaiten nyt tehdyssä tutkimuksessa pärjäsivät Apple-laitteet.

Microsoft on kiistänyt Consumer Reportsin löydökset ja kertoo omien palautus- ja huoltomääriensä eroavan merkittävästi Consumer Reportsin tutkimuksesta.

Consumer Reportsin mukaan käyttäjät kertoivat Surface-laitteiden jumittuvan, sammuvan yhtäkkiä tai kosketusnäytöissä esiintyvän ongelmia.

Viime vuonna Consumer Reportsin ympärillä nousi kohu, kun se jätti suosituksen antamatta Applen uudelle MacBook Prolle mitattuaan sille epäsäännöllisiä toiminta-aikoja akkutestissään. Syyksi paljastui virhe, joka ilmeni erikoisessa testimenettelyssä. Apple korjasi ongelman, minkä jälkeen MacBook Pro sai suosituksen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Apple korjaa, mutta MS alkaa inttelemään vastaan. 😂

  • Hendriksksksksks

   Jaa, yleensä Applen mukaan on ollut kyllä ”käyttäjän vika”.

 2. Hendriks

  Vieressä otsikko ”Arvostelussa Microsoftin uusin Surface Pro – edelleen hyvä, edelleen kallis, edelleen erikoinen”, 🤔.

  Erikoisuuksia todella ovat ihmiset joutuneet kokemaan!. 😂

 3. Matti#2

  Auts.

  • Matti#2

   Ups, karkasi. Mutta eihän tuo laptop ole ollut myynnissä vasta kuin muutaman kuukauden, jos sitäkään?

   • kode

    Wikipedian mukaan Surface tuli myyntiin syksyllä 2012 ja Surface Pro keväällä 2013, eli kyse on vuosien aikana kertyneestä datasta.

    • Matti#2

     Tarkoitinkin surface laptoppia,

     • kode

      Aa toki, jotenkin sain skipattua tuon laptopin viestissäsi. En totta puhuen ollut edes huommanut, että sellainen on Surface-nimen alla markkinoille tullut. Mutta tässä vastaus kysymykseesi:

      ”[Consumer Reports] can’t recommend any other Microsoft laptops or tablets due to ”poor predicted reliability” compared to other brands.”

      Eli se veti tuen pois kaikilta MS:n tableteilta ja läppäreiltä aiempien laitteiden laatuongelmien takia.

 4. Tommi

  Nyt alkavat vasta ymmärtämään, ok.

 5. Nokia

  No yllätys! Tuon takia varmaan se Surface Phonekin on myöhässä tai jo peruttu kokonaan.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   MS ei ole koskaan sanonut sanaakaan mistään Surface puhelimesta. Koko Surface puhelin on vain pelkkää huhua. Joten se ei ainakaan ole myöhässä, kun kukaan ei edes tiedä onko sellaista koskaan edes suunniteltu.

Tuoreimmat jutut