Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uuden MacBook Pron akunkesto osoittautui liian vaihtelevaksi – suositus arvostetulta taholta jäi saamatta ensimmäisenä MacBookina

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

13 ja 15 tuuman uudet MacBook Prot Touch Barilla varustettuna.

13 ja 15 tuuman uudet MacBook Prot Touch Barilla varustettuna.

Applen uudet MacBook Pro -tietokoneet ovat ensimmäiset MacBookit, jotka eivät saa suositusta arvostetulta yhdysvaltalaiselta Consumer Reports -testausjulkaisulta.

Consumer Reports havaitsi omissa akkutesteissään MacBook Pro -koneiden akunkeston liian vaihtelevaksi. Consumer Reports testasi kaikkia kolmea MacBook Pro -mallia ja niiden kaikkien akunkesto vaihteli yhdestä kokeilusta toiseen.

Esimerkiksi 13 tuuman näytöllä, ja Touch Barilla, varustettu MacBook Pro sai samassa testissä kolmella eri yrityksellä 16 tunnin, 12,75 tunnin ja vain 3,75 tunnin lukemat. Samalla tavoin ilman Touch Baria varustetun version akunkesto vaihteli 19,5 tunnista vain 4,5 tuntiin ja 15 tuuman MacBook Pron 18,5 tunnista 8 tuntiin.

Consumer Reports ei löytänyt selittävää tekijää vaihtelulle, mutta on toimittanut lokitiedostot koneista Applelle, joka nyt selvittää ongelmia.

Yleensä Consumer Reportsin mukaan akunkesto vaihtelee eri testikerroilla alle 5 prosentin verran. Koska nyt MacBook Pron tapauksessa akunkesto heitteli miten sattui, käytti Consumer Reports uutuuksia pisteyttäessään testauksessa nähtyjä lyhyimpiä toiminta-aikoja, mikä johti huonoihin arvosanoihin – ja suosituksen jäämiseen MacBook Pro -uutuuksien ulottumattomiin, vaikka MacBook Pron näyttö ja suorituskyky Consumer Reportsilta kiitosta puolestaan saavatkin.

Mielenkiintoisesti Consumer Reports testasi jokaisen kolmesta MacBook Prosta kahdesti myös Googlen Chrome-selaimella ja näissä kuudessa testissä akunkesto oli kuudesti yhtäläisellä hyvällä tasolla. Arvosanat perustuvat kuitenkin vaihteleviin mittauksiin oletusselaimella eli Applen Safarilla.

Consumer Reports kertoo, että akunkestotestissään se lataa 10 verkkosivua toistuvasti. Verkkosivut on tallennettu palvelimelle sen testilaboratoriossa ja ne ladataan erityisesti testaamiseen tarkoitetun Wi-Fi-verkon yli. Näyttö on jokaisesta koneesta määritelty 100 nitin kirkkaudelle.

MacBook Pro -käyttäjät ovat jo alun alkaenkin valittaneet koneiden akunkeston jäävän selvästi Applen lupausten alle. Apple on kertonut, että 75 prosentin näytön kirkkaudella verkkoselailussa ja iTunes-elokuvatoistossa uusien koneiden toiminta-ajan pitäisi yltää 10 tuntiin täydellä latauksella. Useat käyttäjät ovat kertoneet todellisessa käytössään jäävänsä vain 3-4 tunnin lukemiin.

Tuoreimmassa macOS-käyttöjärjestelmän versiossa Apple poisti näkyviltä jäljellä olevan toiminta-ajan arvion reaktiona käyttäjien valituksiin.

Applen uuteen MacBook Prohon piti tulla alun perin nykyistä suuremman kapasiteetin akut, mutta Apple joutui perääntymään suunnitelmistaan käyttää erityisesti MacBook Pron sisälle muodoiltaan räätälöityjä akkuja niiden reputettua yhdessä tuotekehitysvaiheen testissä. Näin MacBook Pron sisälle päätyi suorakulmion muotoisia perusakkuja, joita mahtuu koneen sisälle samaan tilaan pienemmän kapasiteetin edestä.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jussi

  Ei se ole vika vaan ominaisuus…

 2. Crapple

  Apple reagoi hienosti asiakaspalautteeseen ja poisti akun jäljellä olevan ajan näyttämisen. Näin se reagoin tunnettuun faktaan että tieto lisää tuskaa.

  Applella on ollut aika monta vuotta aikaa tehdä tätä uusinta versiota kannettavasta. Ehkä heidän kannattaisi hieman höllentää salailuaan ja laittaa uusia laitteita oikeaan testiin pitemmäksi aikaa ennen julkaisua vaikka tiedot niistä vuotaisikin julkisuuteen.

  Koska heillä ei ole kilpailija oman käyttiksen ansiosta, niin ainoa syy salailuun on se että vanhatkin kannettavat myy ja sitä myyntiä heikentäisi tieto siitä että kohtapuoleen on tulossa uusi malli.

  • Matti#2

   Ja luulis ettei olisi vaikea tehdä jotain muovikuorta, ettei muotoilukaan paljastuisi.

 3. Kairaaja

  Täytyy kyl ihmetellä miks apple on lähteny tähän mukaa,että beta testaus on siirretty käyttäjille kokonaa. Aikaa on ollu tosiaa testata uusinta mäkkiä vaikka kuinka kauan.

 4. hakke666

  Mitä sitä suotta testaamaan. Näille laitteille on kuitenkin olemassa oma ostajakunta, joka riemusta kiljuen ottaa vastaan kaiken mitä apple pukkaa ulos – hinnalla millä hyvänsä.

Tuoreimmat jutut