Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MacBook Pro testattiin uudelleen: nyt irtosi suositus akkukesto-ongelman selvittyä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

13 ja 15 tuuman uudet MacBook Prot Touch Barilla varustettuna.

13 ja 15 tuuman uudet MacBook Prot Touch Barilla varustettuna.

Yhdysvalloissa arvostettu Consumer Reports on odotetusti muuttanut kantansa testattuaan Applen MacBook Pron uudelleen Applen korjattua harvinaisen, testausprosessin erikoisuuden aiemmin esiin nostaman bugin macOS-käyttöjärjestelmästään.

Nyt Consumer Reports suosittelee uutta MacBook Prota. Alkuperäinen suosittelematta jättäminen olikin ensimmäinen kerta Applen MacBookien historiassa.

Apple teki Consumer Reportsin kanssa yhteistyötä ja kertoi aiemmin alkuperäisiin erikoisiin akku-tuloksiin löytyneen syyn. Consumer Reportsin testikäytäntöön on kuulunut selaimen välimuistin kytkeminen pois päältä, jolloin selain lataa verkkosivut akkukestotestissä aina täysin uudelleen palvelimelta verkon yli. Tähän asetukseen liittyvä harvinainen ja ajoittainen bugi johti Consumer Reportsin erikoisiin testituloksiin.

Applen mukaan selaimen välimuistin kytkeminen pois päältä on kehittäjille tarkoitettu ominaisuus eikä vastaa kuluttajien todellista jokapäiväistä käyttöä. Lisäksi Apple korjasi ongelman macOS:stä.

Päivitetyllä ohjelmistolla Consumer Reports kertoo 13 tuuman MacBook Pron Touch Barilla yltäneen 15,75 tunnin toiminta-aikaan, 13 tuuman mallin ilman Touch Baria 18,75 tuntiin ja 15 tuuman MacBook Pron 17,25 tuntiin.

Alun perin Consumer Reportsin akkutestissä esimerkiksi 13 tuuman näytöllä ja Touch Barilla varustettu MacBook Pro sai kolmella eri yrityksellä 16 tunnin, 12,75 tunnin ja vain 3,75 tunnin lukemat. Samalla tavoin ilman Touch Baria varustetun version akunkesto vaihteli 19,5 tunnista vain 4,5 tuntiin ja 15 tuuman MacBook Pron 18,5 tunnista 8 tuntiin.

Consumer Reports lataa akunkestotestissään 10 verkkosivua toistuvasti. Verkkosivut on tallennettu palvelimelle sen testilaboratoriossa ja ne ladataan erityisesti testaamiseen tarkoitetun Wi-Fi-verkon yli. Näyttö on jokaisesta koneesta määritelty 100 nitin kirkkaudelle, joka on varsin alhainen taso ja syy Consumer Reportsin korkealle yltäviin akunkestolukemiin.

Apple itse kertoo MacBook Pro -koneiden akunkestoksi 10 tuntia 75 prosentin näytön kirkkaudella verkkoselailussa ja iTunes-elokuvatoistossa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matias

  Pitäisikö tuota uskoa, kun monessa muussa testissä on uusin malli jäänyt akun kestossa jälkeen aiemmistamalleista. Ja äskettäin Apple jätti päivityksessä tms akun varauksen pois näkyvistä.

  • Matti#2

   Luitko edes uutista?

  • Marko

   Opettele lukeen ennen kommentointia. Tai jos et ymmärä lukemaasi pyydä joltain apua sen tulkitsemiseen. Raivostuttavaa.

 2. kalle_vierikas

  JUU JUU! VMP:aaa. kaikki näkee tän läpi, miten taustavoimat vetää turpaan ellei hymyä ja kehuja irtoa..

  • Pukki...

   Jos hivenen löysäät foliohattua niin pääsee veri kiertämään paremmin.

Tuoreimmat jutut