Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin vaitonaisuus korpeaa viimeisiä faneja: ei suostu kertomaan Windowsin tulevaisuudesta mobiilissa yhtään mitään

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10 Mobile.

Windows 10 Mobile.

Microsoft työskentelee Windows-mobiililaitteiden tulevaisuuden parissa, mutta ei ole valmis kertomaan asiasta yhtään mitään.

Windows Insider -ohjelmassa päällikkönä toimivan Brandon LeBlancin vastaukset Twitterissä uteluihin Windowsin tulevaisuudesta mobiililaitteissa ovat jopa tylyjä. LeBlanc toteaa, että Microsoft selittää asiat sitten, kun se on siihen valmis. Lisäksi LeBlanc toteaa ymmärtävänsä käyttäjien jättävän Windows-alustan, jos Windows 10 Mobile ei sovi heidän tarpeisiin.

Jatkovalitukseen siitä, ettei Microsoft ymmärrä viimeisten fanienkin jättävän uppoavan laivan, kun Microsoft pysyy vain hiljaa, LeBlanc toteaa vielä Microsoftilla ymmärrettävän tilanteen varsin hyvin.

Huhujen mukaan Microsoft todellakin kehittää jonkinlaista uutta mobiililaitetta sekä uutta tapaa laajentaa Windows 10 -käyttöjärjestelmä mobiililaitteisiin. Windows 10 Mobilen taru kulkee samalla kohti loppuaan, eivätkä Windows 10 Mobile -puhelimet tule ”uutta” mobiili-Windowsia päivityksenä saamaan.

Microsoftin kehitysprojektin koodinimen tiedetään olevan Andromeda. Sen odotetaan hyödyntävän uutta Windows 10:n mukautuvaa CShell-käyttöliittymää.

Microsoftin historia mobiilissa on surkea. Se on monta kertaa hylännyt Windows-puhelinkäyttäjät ja sovelluskehittäjät jättämällä päivitykset tuomatta aiemmille laitteilleen. Windows Phone 7:ää edeltäneet laitteet eivät saaneet sitä päivityksenä, Windows Phone 8 ei saapunut Windows Phone 7 -puhelimille ja Windows 10 Mobilen päivityksistäkin pudotettiin ilman teknistä syytä useita suosituimpia puhelimia pois. Ja nyt Microsoft on toistamassa jälleen saman tempun hylkäämällä Windows 10 Mobile -puhelimet ja yrittämällä taas jotain uutta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. welde

  VMP

 2. Robob

  Onhan tuo harvinaista, että yritys tekee itse kaikkensa karkottaakseen asiakkaansa. Seuraavaksi kuulemma vedetään Xboxit alas ja sitten Windows kympit.

  • Matti#2

   Ne kaikki kolme windows phone asiakasta?

   • Abcdef

    Voi hemmetti… oliko niitä kolmaskin :-D

 3. surkeaaroskaa

  Tiesin jo alusta asti ettei tällaiset leikkipalikkapuhelimet tule pärjäämään markkinoilla ja tämä todellakin piti paikkaansa! Käyttöliittymä on aivan surkeaa tekoa jos vertaa Androidiin tai IOS.

  • Matti#2

   Mielestäni taas se käyttöliittymä oli parasta lumioissa, toisena puhelinten muotoilu. Muu softa ja appit ei sitten niinkään.

   • Semmosta

    Jep, paras käyttöliittymä käytettävyydeltään ja ulkonäöltää. Sekä erottui joukosta. Vähäiset appsit kusi homman ihan alusta asti sekä Win 10 version bugisuus.

   • Lumiastasiirtynyt

    Ei siltä näytä myyntitilastojen mukaan. Jengi kun ei osta vaikeakäyttöistä ja epäselvää käyttöliittymää. Androidissa käyttöliittymä on perinteinen ja helposti omaksuttavissa.

    • Jonahan

     Käyttöliittymä ei ole ensisijainen puhelimen valintaperuste. Hinta ja suosittujen softien saatavuus ovat paljon suurempia perusteita.

     On kieltämättä yksi ensimmäisiä kertoja kun joku kehuu Androidin käyttöliittymää helposti omaksuttavaksi. Pisteet!

     • Lumiastasiirtynyt

      Kyllä se on valintaperuste. Nykyään ostetaan nimenomaan käyttöliittymän perusteella ja senjälkeen tulee sovellukset. Iphoneiden käyttäjät ostaa useimiten uuden Iphonen käyttöliittymän takia ei niinkään sovellusten yms.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      ”Nykyään ostetaan nimenomaan käyttöliittymän perusteella ja senjälkeen tulee sovellukset.”

      Eikös juuri kaikki hylänneet Windows puhelimet sen suppean sovellustarjonnan vuoksi. Käyttöliittymähän Windowseissa on aina ollut vähintään hyvä. Mikä järki olisi valita puhelin käyttöliittymän perusteella? ”Hei, tässä puhelimessa on kiva käyttöliittymä, oon tällä 2 vuotta muutellu puhelimen asetuksia, ei tällä juuri muuta voikaan tehdä kun tähän ei ole sovelluksia.”

    • Matti#2

     Siksi kirjoitinkin, että minun mielestäni.

   • KöyhäPappa

    Nimenomaan näin. WP:n (ja iOS:n) käyttöliittymät selkeästi helppokäyttöisempiä ja ympäristöinä turvallisempia kuin Android. Sovellusten, lähinnä pelien, puute ja myöhäinen markkinoille tulo kaatoivat WP:n.

    • rajoitukset

     Rajoitukset ja lasten leikkipalikat ovat syynä.

 4. KIME1980

  Eipä tässä lumia 950 windows mobile 10 ole mitään vikaa riittää hyvin omaan käyttöön. Mutta jos ei uusia windows puhelia vuoden sisään tule on pakko siirtyä muihin käyttöjärjestelmiin vaikka en haluaisi. Parempi tätä on käyttää kun androidia ja ompusta ei ole hirveästi kokemuksia.

  • PeaceMaker

   Se joka moista väittää ei ole kyllä kokeillut androidin eikä applen huippupuhelimia. Käytettävyys ja toimintojen sulavuus/nopeus on jotan ihan toista luokkaa kun Lumiasarjan huipussa 950:ssä. Edes aikoinaan kehuttu kamera ei pääse erityisesti käytettävyydessään lähellekään edes viime vuoden uutuuspuhelimia.

   • herrahoo

    Itselläni oli 950 XL ja nykyisin One Plus 3T. En ainakaan muista huomanneeni vaihtaessa mitään järisyttävää nopeuseroa. Toki Androidissa oli hieman opeteltavaa ja se tuntui alussa sekavammalta kuin WP. En myöskään muista kameran käytettävyydessä olleen mitään erikoisempaa eroa. Kuvien ja varsinkin videoiden äänien laadussa vaan on valovuosien ero ja ikävä kyllä ei One plussan hyväksi. Voi kyllä olla, että jos nyt kaivaisi 950XL:n esille niin nopeuserot olisivat selvemmät. Toki speksit One plussassa paremmat ja vielä matalaresoluutioisempi näyttö.

    • surkeaaroskaa

     Jos ottaa sillä RAW kuvia niin laatu paranee oleellisesti. Sama videokuvassa jos asentaa 4K kamerasovelluksen josta voi vaihtaa bitratea suuremmaksi.

     • Lumiastasiirtynyt

      Ja oikeat kuvat+ videot otetaan järkkärillä. Saa huomattavasti tarkempia kuvia myös hämärässä ja videotoimintoon saa kytkettyä ulkopuolisen mikin (kameran salamakenkään siis) joka tallentaa äänen vieläpä häviöttömästi 16-bit ja 48 kHz laadulla. Puhelimissa ääni pakataan rajusti ja mikin laatu on aika huono.

      Eli kuvausominaisuudet ovat puhelimissa aina kompromissi. Jos haluaa laadukkaan kameran niin siihen puhelin on aivan väärä kapine.

 5. Jonahan

  Ehkä ihan hyvä, että MS vihdoin saa tunnustukselliset Windows Phone fanaatikotkin vaihtamaan alustaa. Toivottavasti Gabi löytää alustan kera vähän paremmin toimivan autocorrectin.

  Vakavasti puhuen, Microsoft on onnistunut mobiilipuolella kusemaan käyttäjien muroihin, ja siten myös omiinsa, aivan liian monta kertaa. Uskon on oltava vahva jaksaakseen pysyä kelkassa pidempään kuin Paul Thurrott.

  Ameriikan toiseksi typerin presidentti sanoi: ”Fool me once – shame on – shame on you? Fool me – you cannot get fooled again.” Jostakin syystä tämän oppiminen on vaatinut kovimmilta masokisteilta paljon pidempään.

 6. Kari

  Ei korpea yhtään. Odotan innolla tulevaa. Ostan ”kalliin mutta edullisen” uutena tai huutokaupasta käytettynä. Siihen asti tulen toimeen HP Elite x3:lla.

  • Kiinnostunut

   Oletko ollut tyytyväinen HP Elite X3 luuriin?

   • Kari

    Olen ollut.

 7. Juha

  Mutta Windowsin saa halutessaan kannettavaan laitteeseen, nyt ja tulevaisuudessa. Se ei muutu. Olen varma, että 20v päästä Windows on edelleen olemassa, Androidin tuskin on enää ja liekö enää Appleakaan? Microsoft taisi jo kerran 90-luvulla pelastaa sen konkurssilta.

  • Robob

   En olisi niinkään varma. Jos se ei jatkossa tuota muuta kuin tappiota Microsoftille, niin pilvet ja officet on hetkessä muilla alustoilla. Jos käyttöliittymä sotketaan pakolla pari kertaa vuodessa ja Microsoft määrää mitä versiota sovelluksesta joudut pakolla käyttämään, niin ärsyttävyys on ainakin huipussaan. Ja asiakkaan jaloille jatkuva kuseminen ja intianpojan irvistely ei hommaa ainakaan edistä yhtään.

Tuoreimmat jutut