Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HTC U11 -puhelimen laturi kärähti testissämme – HTC: ”Yksittäistapaus”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

HTC:n uusin huippupuhelin, U11, on ollut Mobiili.fin testissä muutamat viimeiset viikot. Pitkälle testiajalle on selityksensä: ensimmäisen testipuhelimemme testaaminen jäi kesken, sillä puhelimen mukana tulleen laturin USB-C -liitin kärähti rikkoen myös puhelimen USB-C-portin. Lähetimme testikappaleemme takaisin HTC:lle ja tiedustelimme, montako vastaavaa tapausta HTC on saanut tietoonsa.

Testikappaleemme ei onneksi syttynyt tuleen tai alkanut savuamaan. Laitoin puhelimen illalla normaalisti lataukseen, kunnes noin 20-30 minuutin jälkeen haistoin sähköpalon käryn. Pienen mietinnän jälkeen kokeilin puhelinta ja se oli selvästi kuumentunut USB-C-portin läheisyydestä. Puhelimeen tuli myös ilmoitus, ettei laturi ole yhteensopiva ja lataus on keskeytetty. Kun laturin kytki uudelleen puhelimeen, se ei enää ladannut, mutta laite kuumentui silti.

Testikappaleemme lisäksi hieman aiemmin Twitteristä löytyi yksi tapaus, jossa laturin USB-C-liitin oli kärähtänyt, vaikka sitä ei ollut liitetty puhelimeen. HTC kertoi, että nämä ovat ainoat kaksi tapausta, joista he ovat saaneet tiedon liittyen U11-puhelimeen. ”Nämä ovat ensimmäiset tapaukset, jotka ovat tulleet meidän tietoon – muita raportoituja tapauksia ei ole. Olemme yhteydessä kuluttajaan, jotta voimme tutkia tapausta”, HTC:lta kommentoitiin tapauksia Mobiili.fille.

HTC:n mukaan meille puhelimen paketissa toimitetussa laturissa ei ollut vikaa, joten ongelma on saattanut olla latausjohdossa. HTC kuitenkin vakuuttaa, että kyseessä on yksittäistapaus ja eikä ongelma näin ole kovin laaja. HTC U11 -puhelin on ehtinyt olla myynnissä ympäri maailman jo parin kuukauden ajan.

Älypuhelinten akut ja laturit ovat olleet tapetilla ajoittain, kun aina jonkun puhelimen laturi tai akku on kärähtänyt. Erityistä huomiota herättivät viime vuoden loppupuolella Samsungin Galaxy Note7:n ongelmat, joiden takia myydyt puhelimet jouduttiin takaisinkutsumaan kahdesti.

HTC U11 -puhelimen osalta mediassa ei kuitenkaan ole muuten puhuttu kärähtämisistä eikä HTC ole kertomansa mukaan saanut tietoonsa useampia tapauksia, joten ongelma on todennäköisesti erittäin vähäinen ja kaksi toistaiseksi nähtyä tapausta voidaan tuomita yksittäistapauksiksi.

Eräs Twitter-käyttäjä oli kohdannut samantyyppisen ongelman. Hänellä ei kuitenkaan laturia ollut kytketty puhelimeen. Kyseinen twiitti on myöhemmin poistettu.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut