Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällaista mobiililaitetta Microsoftin kerrotaan nyt kehittävän – ei tavallinen älypuhelin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoft logo

Microsoftilla on eittämättä työn alla jonkinlainen uusi mobiililaite. Se ei kuitenkaan välttämättä muistuta nykyisiä älypuhelimia, vaan on omanlaisensa ratkaisu.

Petri.com- ja Trurrott.com-sivustoilla läheisesti Microsoftia seuraava Brad Sams on nyt kertonut kahdesta erillisestä lähteestään kuulemista tiedoista, joiden mukaan Microsoftilla on kehityksessä ”mobiilin tapainen” laite varustettuna ARM-piirillä sekä Microsoftin Windows 10:n uudella Composable Shell (CShell) -käyttöliittymällä, joka mukautuu aiempaa joustavammin eri näyttökokoihin.

Laitteen koodinimeksi Sams kertoo Andromeda. Projektia vetää Alex Kipman, joka tunnetaan aiemmalta Microsoft-uraltaan muun muassa HoloLensin kehittäjänä.

Sams kuvailee Microsoftin kehittämää mobiililaitetta myös malliksi muille valmistajille. Myös muut Surface-laitteet, erityisesti Surface Pro, ovat toimineet inspiraationa muille Windows-laitevalmistajille.

Laitteesta on tulossa ”kallis mutta edullinen” – eli toisin sanoen korkeaan hintaan olisi tarjolla paljon, hieman kuten Surface Bookissa. Sams kertoo kuulemistaan tiedoista allta löytyvässä videoblogissaan noin kohdasta 22:15 alkaen 4 minuutin ajan.

Aikataulu on toistaiseksi auki eikä tietenkään projektin lopputulemakaan ole vielä varma. Ehkä laite nähdään vasta ensi vuonna. Prototyyppejä on kuitenkin jo käytössä Microsoftin pääkonttorilla. Microsoftin uusi mobiililaite syntyy pitkälti sen oman Surface-tiimin voimin ilman merkittävää panosta Nokialta siiryneiltä työntekijöiltä, joista lähes kaikki ovat Microsoftilta lähteneet itse tai irtisanottu.

Spekulaatioissa Microsoftin mobiililaitteesta on ollut esillä mahdollisuus taittuvasta rakenteesta, joka mahdollistaisi laitteeseen avattuna suurikokoisemman näytön. Lisäksi Windows 10 Mobilen Continuumista tuttu idea, käyttö pöytätietokoneena lisävarusteiden kanssa, lienee keskeinen osa myös uutuudessa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kukaan ei tule ostamaan!. 😅

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Microsoft.
  – Tehdään mobiililaite.
  – Joo. Millainen?
  – En tiedä, mut aletaan kehittelemään jotain.
  – JOO!

  Näin siis toimii maailman merkittävimmän IT-talon kehitystyö. Ei ihme, ettei menestystä oikein taho tulla. 😩

 3. KIME1980

  Aika hölmöjä kommentteja tuotteesta mistä ei ole mitään tietoa.Toki Microsoftin historia tekee vähän pessimistiksi.

 4. Nokia

  Jaa, vai että samaan aikaan kallis mut edullinen. Just joo taas. Ei tää firma saa tästäkään taas mitään aikaseksi, Surface Phonekin myöhässä vuosia jos tulee sit ollenkaan. Lopettais laitteiden kehittelyn itse ja keskittyis ohjelmistoihin jne. Eli laitteet muilta ja ohjelmisto Microsoftilta.

  • kode

   Microsoft on onnistunut varsin hyvin laitekehityksessä pelipuolella Xboxin kanssa, eli kyllä laiteosaamistakin löytyy. Ja tietty Surface-laitteet tuntuvat saavan hyviä arvosteluja; en tosin ole itse hankkinut niitä korkean hinnan vuoksi.

   Itsellä on vain pleikkareita, mutta mietin ostaisinko seuraavaksi sen uuden Xboxin. Softapuolella Xbox tuntuu olevan edellä Playstation 4:ää, josta Sony riisui joitain kolmosessa olleita ominaisuuksia.

   En välittänyt ikinä Lumioista, mutta tämä uusi puhelinviritelmä tuntuu ihan kiinnostavalta, varsinkin jos siinä on avattava fyysinen näppis.

   • Matti#2

    Muuten voisikin olla ihan pätevä, jos samaa sukua muulle surface perheelle. Mutta se 3rd party softapuoli tökkii ja pahasti.

   • Yusa

    MS:lle ehdottomaasti pinnat siitä, että oikeasti kehittelevät jotain utta. Ja pakkohan heidän tietysti onkin, kun eivät voi vaikka Applen tavoin vain levätä laakereillaan ja varmistellen lypsää rahaa vanhoilla keksinnöillä.

    Toivottavasti tämä tuottaa jotain uutta ja raikasta, joka taas nytkäyttäää sumaa eteenpäin. Surface-sarjassa on jo nähty hienoja uusia toteutuksia, joten lisää samanlaista odotellessa. Yhden innovaatio on kuitenkin kaikkien etu.

   • Nokia

    En tarkoittanut nyt XBox puolta vaan just Lumia ja Surface-sarjoja ja eiks vielä sen Stephen E-flopin aikana viel huhuttu et Microsoft luopuis XBox puolesta.

Tuoreimmat jutut