Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin Apple-pomot kommentoivat mennyttä ja tulevaa: hehkutusta 1,2 miljardin iPhonen myynnistä ja vihjeitä tulevista painopisteistä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen huhti-kesäkuu sujui tuloksen kannalta melko hyvin, kertoivat Applen viime yönä Suomen aikaa julkaisemat numerot. Tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa Apple-pomot toimitusjohtaja Tim Cook ja talousjohtaja Luca Maestri kommentoivat useita asioita.

Analyytikkopuhelusta saatiin myös uutinen Apple Pay -maksupalvelun tulosta Suomeen vielä tämän vuoden aikana.

Alla lyhyt katsaus puhelun mielenkiintoisimpiin kommentteihin.

iPhonen, iPadin ja Apple Watchin myynti vahvaa

iPhone 7 -puhelimet myyvät edeltäjiään iPhone 6s -malleja paremmin, erityisesti iPhone 7 Plussan myynti on vetänyt hyvin, mutta iPhone 7 oli kuitenkin myydyin iPhone-malleista. Apple toimitti neljänneksessä 41 miljoonaa iPhonea, mutta toimitusketjun varastot pienenivät myös 3,3 miljoonalla puhelimella, eli myynti loppuasiakkaille ylsi yli 44 miljoonaan puhelimeen. Huomionarvoista on myös, että viime vuonna iPhone-myyntiä kiihdytti huhti-kesäkuun neljänneksellä uusi iPhone SE.

Apple kertoi myös myyneensä yhteensä jo yli 1,2 miljardia iPhonea sen historian aikana.

Apple-pomot pitivät suunsa supussa tulevien iPhone-uudistusten osalta. Applelta odotetaan vielä ainakin kolmea uutta iPhone-mallia loppuvuoden aikana.

iPadien toimitukset kääntyivät 15 prosentin kasvuun ja olivat 11,4 miljoonaa. Tässä roolinsa oli myös onnistuneella myynnillä Yhdysvaltojen koulutussektorille, jossa toimitukset kasvoivat 32 prosenttia miljoonaan iPadiin.

Apple Watchin toimitusten toimitusjohtaja Cook kertoi kasvaneen vuotta aiemmasta yli 50 prosenttia.

AirPods-kuulokkeiden tarjonta ei vastaa kysyntää

Applen AirPodsit ja niiden latauskotelo.

Applen AirPodsit ja niiden latauskotelo.

Applen täysin langattomien AirPods-nappikuulokkeiden myynti on vetänyt viime vuoden loppupuolelta niiden myyntiintulosta asti erittäin hyvin ja toimitusvaikeudet jatkuvat yhä.

”Olemme nostaneet AirPodsien tuotantokapasiteettia ja työskentelemme erittäin kovasti niiden saamiseksi asiakkaille niin nopeasti kuin pystymme, mutta emme pysty vieläkään vastaamaan korkealla tasolla olevaan kysyntään”, totesi Cook.

Tulevaisuus: lisätty todellisuus ja autonomiset järjestelmät

Yksi tulevan iOS 11 -käyttöjärjestelmäpäivityksen uudistuksia on ARKit, joka helpottaa kehittyneiden lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämistä huomattavasti. Se on jo nyt saanut sovelluskehittäjät innostumaan.

Myös Applen toimitusjohtaja Tim Cook odottaa lisätystä todellisuudesta kovaa juttua. ”Uskon AR:n olevan suuri ja perusteellinen asia”, kommentoi Cook.

Mitään viitteitä esimerkiksi tulevista Apple-laseista ei Cook kuitenkaan puhelussa tarjonnut.

Sen sijaan Cook innostui kommentoimaan myös Applen vahvistamaa itseajamisen projektia. ”Mitä tulee autonomisiin järjestelmiin, mitä olemme sanoneet, olemme erittäin keskittyneitä autonomisiin järjestelmiin ydinteknologian näkökulmasta”, totesi Cook. ”Meillä on laaja projekti käynnissä ja teemme suuren sijoituksen tähän meidän näkökulmasta.”

Lisäksi Cook vihjasi, ettei autonomia lopu vain ajoneuvoihin. ”Autonomisia järjestelmiä voidaan käyttää monin eri tavoin – ajoneuvo on vain yksi, mutta on monia eri alueita. Enkä halua mennä tässä asiassa tämän pidemmälle.”

Applen huhti-kesäkuun neljänneksen tutkimus- ja tuotekehityskulut kasvoivat jo 2,94 miljardiin dollariin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Ei sanaakaan mäkeistä 😞 Ne tuntuu applelta unohtuneen kokonaan.

  • Vili

   Kyllä siellä mäkeistä puhuttiin. Tämä on mobiilisivusto.

   • Kairaaja

    Vaikka tää on mobiili sivusto ni kyllä tänne mun mielestä sopis tollaset jututki. Tylsäsk tää muuten käy.

    • Calileon

     Samalla logiikalla pitäisi Samsung -uutisissa puhua kahvinkeittimistä, jääkaapeista, telkkareista ja kaikista niistä sadoista muista sähkölaitteista joita Samsung valmistaa ja myy. Tämä on mobiiliuutissivusto. Jos pidättäydytään uutisissa jotka koskevat mobiililaitteita.

     • Hendriks

      Kannettava sentään on vielä mobiililaite!.

 2. jake123

  Mitähän ne muut kehityssektorit ku itseajavat autot olisivatkaan?
  Robottejako…? vai vilautettija ’hologrammeja’…?

  Oishan se kiva tavata tuttuja matkoilla, vaii’ei ois siellä päinkään… moikata ja jutustella …tai vaikka ’mutustella’… ;)

 3. Vili

  minkähänlaisista myyntimääristä noissa AirPodseissa puhutaan. Kuulostaa oudolta, että kysyntään ei vieläkään pystytä vastaamaan, vai onko niiden valmistus erittäin hidasta ja vaikeaa.

Tuoreimmat jutut