Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen tulos löi odotukset – toimitti 41 miljoonaa iPhonea, iPadien toimitukset +15 %

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Apple toimitti huhti-kesäkuun neljänneksellä 41,0 miljoonaa iPhonea. kun vuotta aiemmin iPhoneja toimitettiin 40,4 miljoonaa.

Apple teki toisella vuosineljänneksellä huhti-kesäkuussa 45,4 miljardia dollaria liikevaihtoa (+7 %), josta jäi liikevoittoa 10,8 miljardia dollaria (+7 %) ja nettotulosta (+12 %). Osakekohtainen tulos oli 1,67 dollaria (+17 %), kun analyytikot odottivat keskimäärin 1,57 dollaria.

Applen osakekurssi kipusi tulosjulkistuksen vanavedessä kaikkien aikojen huippunoteeraukseen muutaman prosentin nousulla.

”Liikevaihdon kasvaessa 7 prosenttia vuotta aiemmasta, olemme iloisia raportoidessamme kolmannesta peräkkäisestä kiihtyvän kasvun vuosineljänneksestä ja kaikkien aikojen ennätyksestä neljänneksen Palvelut-liikevaihdossa”, kommentoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

”Raportoimme toimitusmäärä- ja liikevaihtokasvua kaikissa tuotekategorioissamme kesäkuun neljänneksellä johtaen 17 prosentin kasvuun osakekohtaisessa tuloksessa”, totesi puolestaan Applen talousjohtaja Luca Maestri.

iPadeja Apple toimitti 11,4 miljoonaa kappaletta huhti-kesäkuussa. Viime vuoden huhti-kesäkuussa iPadeja toimitettiin 9,95 miljoonaa. iPadien myynti kääntyi nyt siis melko vahvaan 15 prosentin kasvuun, kun tähän asti oli nähty pitkä ja jyrkkä neljän vuoden lasku erityisesti iPad minin myynnin sulaessa älypuhelinten koon kasvaessa. iPad-liikevaihto kasvoi kuitenkin vain 2 prosenttia keskimääräisen myyntihinnan painuessa edullisemman uuden 9,7 tuuman iPadin myötä. Mielenkiintoinen yksityiskohta iPad-myynnissä oli vahva suoritus myynnissä Yhdysvaltojen koulutussegmentissä 32 prosentin kasvulla ja 1 miljoonalla myydyllä iPadilla.

iPhone toi Applelle huhti-kesäkuussa 24,8 miljardin dollarin liikevaihdon eli 55 prosenttia koko yrityksen myynnistä. iPhone-liikevaihto kasvoi 3 prosentilla vuotta aiemmasta ja keskimääräinen myyntihinta oli 606 dollaria. Palveluiden merkitys kasvaa Applelle: 22 prosentin kasvun myötä ne toivat Applen kokonaismyynnistä jo lähes kuudesosan huhti-kesäkuussa. Palveluihin kirjautuu muun muassa Applen osuus App Store -myynnistä, iCloud-tallennustilaukset, Apple Musiikki -tilaukset sekä iTunes-myynti.

Apple ei erittele Apple Watchin, AirPods- tai Beats-kuulokkeiden myyntiä. Ne sisältävän Muut tuotteet -yksikön liikevaihto kasvoi 23 prosentilla 2,7 miljardiin dollariin. ”Apple Watchin toimitukset kasvoivat yli 50 prosenttia”, kommentoi toimitusjohtaja Cook kuitenkin tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa. Maceja Apple toimitti 4,3 miljoonaa kappaletta, prosentin vuotta aiempaa enemmän liikevaihdon kasvaessa 7 prosenttia.

Maantieteellisesti Applen heikko kohta on edelleen Kiina, jossa myynti supistui 10 prosentilla. Amerikoissa myynti kasvoi 13 prosenttia, Euroopassa 11 prosenttia, Japanissa 3 prosenttia ja muussa Aasiassa 15 prosenttia.

Kuluvalle neljännekselle Apple ohjeistaa miljardin 49-52 miljardin dollarin liikevaihtoa ja 37,5-38 prosentin bruttokatetta, mikä täytti odotukset.

Applen odotetaan tuovan myyntiin ainakin kolme uutta iPhone-mallia loppuvuoden aikana. iPhone 7s:n ja iPhone 7s Plussan ohella tulossa olevan uuden huippu-iPhonen toimitukset voivat venyä tavanomaista lähemmäs vuoden loppua.

Kassassa ja arvopapereina Applella oli raportointineljänneksen lopussa 261,5 miljardia dollaria. Kun summasta vähennetään korolliset velat, oli Applen nettokassa 153,2 miljardia dollaria.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Vahva tulos, mutta loputtomiin ei voi kasvaa, 👍.

 2. Vili

  Olisi mielenkiintoista tietää onko uusi iPad Pro syynä kääntyvään iPad kasvuun pitkän tauon jälkeen, on kyllä meinaan niin hieno laite. Toisaalta Apple myös julkisti erittäin edullisen iPadin joka on varmasti myös kiinnostanut.

  • Markus Lehtiniitty

   Uutta 9,7 tuuman iPadia vaikuttaa menneen kaupaksi kovaa vauhtia, kun yksiköt kasvaa +15 % mutta keskimääräinen myyntihinta painuu, ja liikevaihto sen takia vain +2 %.

   Lisäksi juuri analyytikkopuhelussa Tim Cook kertoi iPad-myynnin olleen vahvaa erityisesti jenkkien koulutusmyynnissä, +32 %. Sinne menee juuri tuota 9,7 tuuman iPadia.

   • Matti#2

    Samaa tuumailtiin thevergenkin jutussa. Koulut varmaan vaihtavat wanhoja ipad2:a uuteen ipadiin.

 3. Vili

  ”Luca Maestri: Apple Pay is coming to Finland and Sweden before the end of this year.”

  Oi oi!

  • Kairaaja

   Kai noitaki joku käyttää. Vili kuumeisesti taitaa tätä odottaa. Itte tulee nordea payllä välill vedettyä, ite en näissä mitää erikoista nää.

   • Sony

    Nordea pay itelläkin käytössä.

  • Sturm

   Taisi vilillä tulla housuihin, nykyajan Applen turvaseksiä, varmaa pesää joka neljäs vuosi:D

Tuoreimmat jutut