Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sonyn älypuhelinmyynti on kutistunut mutta on voitollista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sony Xperia XZ Premium

Sony Xperia XZ Premium.

Sony toimitti huhti-kesäkuussa 3,4 miljoonaa älypuhelinta. Sony on viimeisen puolentoista vuoden aikana muuttanut strategiaansa älypuhelimissa kohti pienempiä myyntimääriä kalliimpia puhelimia pyrkiäkseen parantamaan kannattavuuttaan. Se on tässä myös onnistunut.

Monet muut Android-valmistajat kuin Samsung ja Huawei ovat ongelmissa. Esimerkiksi HTC:n ja LG:n puhelinmyynnin lopputuloksena on ollut pidempään lähinnä vain tappioita. Kutistunut Sony on joukon poikkeus.

Sony keräsi älypuhelimilla viime neljänneksellä 181,2 miljardin jenin (-2,5 %), eli noin 1,38 miljardin euron liikevaihdon. Tästä liikevoittoa jäi niukasti, 3,6 miljardia jeniä eli reilut 27 miljoonaa euroa. Sonyn älypuhelimet eivät kuitenkaan tehneet tappiota, mitä voidaan pitää jo sinällään hyvänä suorituksena. Valittu strategia keskittymisestä ylempään keskihinta- ja huippuluokkaan näyttää tässä suhteessa toimivan. 3,4 miljoonaa nyt toimitettua älypuhelinta oli myös jo kasvua vuotta aiemmasta, jolloin toimitukset ylsivät 3,1 miljoonaan.

Xperia Blog on koostanut alta löytyvän graafin Sonyn älypuhelintoimitusten kehityksestä.

Sonyn liiketoiminnasta älypuhelimet tuovat vain noin kymmenesosan. Kokonaisuutena Sonyn huhti-kesäkuu sujui hyvin 15 prosentin liikevaihdon kasvulla. Liikevoitto lähes kolminkertaistui 157,6 miljardiin jeniin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. perti16

    Mikähän on kompaktisarjan kannattavuus? Omalla kohdalla ainoita järkeviä Android-puhelimia.

  2. Hendriks

    Kymmenesosa… enemmän kuin olisin uskonut!.

Tuoreimmat jutut