Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhu: Huawei Mate 10 ja Mate 10 Lite julki 16. lokakuuta Münchenissä – huippumallin hinta kohoaa yli 900 euroon?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Viime vuoden marraskuussa esitelty Huawei Mate 9.

Viime vuoden marraskuussa esitelty Huawei Mate 9.

Huawei aikoo julkistaa uuden huippupuhelimensa Mate 10:n ja sen karsitun Mate 10 Lite -sisarmallin 16. lokakuuta Münchenissä Saksassa, väittää puolalainen Tabletowo-sivusto.

Tabletowolla ei ole merkittävää historiaa aiemmista paljastuksista, mutta tieto itsessään ei ole kovin yllättävä. Huawei on aiemminkin järjestänyt tilaisuuksia Münchenissä, viimeksi esimerkiksi Mate 9 -julkistuksen viime vuonna 3. marraskuuta. Viime vuonna Mate 9:n rinnalla nähtiin myös kalliimpi Mate 9 Pro, jossa on kaartuva näyttö.

Lisäksi Tabletowon mukaan Mate 10 Lite maksaisi noin 2 000 zlotya eli 470 euroa ja Mate 10 tuplasti, 4 000 zlotya, eli jopa 940 euroa. Hintatiedot ovat toki yhä summittaisia, mutta 940 euron hintalappukaan Mate 10:lle ei olisi mahdoton yllätys, ovathan tulevan puhelimen keskeisiä kilpailijoita Samsungilta tulossa oleva Galaxy Note8, jonka hinta Euroopassa pitäisi kohota ainakin 999 euroon, sekä uusi Applen huippu-iPhone, jonka lähtöhinta voi myös kohota tonniin tai ylikin. Tällä hetkellä kallein Huawei-puhelin Suomessa on P10 Plus 799 euron hinnalla.

Huawein kuluttajaliiketoiminnan vetäjä Richard Yu vahvisti jo hiljattain tietoja Mate 10:stä.

”Meillä tulee olemaan vielä tehokkaampi tuote”, Yu kertoi Bloombergin haastattelussa. ”Mate 10, jossa tulee olemaan paljon pidempi akunkesto varustettuna täydellä näytöllä, nopeammalla latauksella, paremmilla valokuvauskyvyillä ja monilla muilla ominaisuuksilla, jotka auttavat meitä kilpailemaan Applen kanssa”, totesi Yu.

Mate 10 onkin asemoitu Huawein vastaukseksi Applen uudelle huippu-iPhonelle, jonka odotetaan myös saavan uudenlaisen näytön, joka kattaa käytännössä lähes koko puhelimen etupuolen.

Huawein Mate 10:een on aiemmin huhuttu 18:9-kuvasuhteen näyttöpaneelia, mahdollisesti 6 tuuman koossa. Luotettavia kuvavuotoja puhelimesta ei ole vielä nähty.

Mate 10:n odotetaan myös jälleen toimivan Huawein uuden oman HiSilicon Kirin 970 -järjestelmäpiirin esittelevänä laitteena. Kirin 970 jatkaisi jo Kirin 960:stä tutuilla Cortex-A73-tehoytimillä, mutta tuotantotekniikassa tapahtuisi muutos 16 nanometristä 10 nanometriin. Tämä mahdollistaisi pienemmän lämmöntuotannon ja virrankulutuksen sekä näin myös kellotaajuuksia nostamalla paremman suorituskyvyn. Lisäksi grafiikkasuoritin vaihtuisi huhujen mukaan ARMin Mali-G71MP8:sta MP12-versioon, jossa on neljä ydintä enemmän Kirin 960:n grafiikkasuoritinta enemmän.

Mate 10:een on lisäksi huhuttu uutta 3D-tunnistukseen kykenevää kaksoiskameraa, jolla panostettaisiin lisättyyn todellisuuteen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Poskettomia hintoja kiinalaisyrityksen puhelimesta,.

  • Kairaaja

   Onhan hinnat täysin karannu käsistä. Laadukkain luurien valmistaja tosin

  • LiQuiD

   Sinunkin puhelimesi Hendriks on mitä suurimmalla todennäköisyydellä valmistettu Kiinassa. Vähintään iso osa komponenteista. Joten tuki nyt jo suusi.

   • Hendriks

    Villi veikkaus, ettet matkustaisi Kiinaan lomamatkalle!. Miksiköhän?.

    • Semmosta

     Miten tää lomamatka puhelimen ostamiseen liittyy, lopeta tuo perseily.

     • Hendriks

      Melkoista tekopyhyyttä kehua kiinatuotteita!.

    • LiQuiD

     Kyllä vaan matkustaisin, tällä hetkellä vaan perheenlisäyksen takia finanssipuoli hieman toiseen suuntaan orientoitunut, kuin matkailuun. Mutta vastaa nyt jo kysymykseen mikä sinulle on esitetty moneen otteeseen, mitä puhelinta itse käytät ? Vai onko käytössä itserakennettu lyhytaaltoradio ?

     • Hendriks

      S7 edge (ja iPad Air 2)!.

    • LiQuiD

     Niin, iso osa Samsungin puhelimista valmistetaan ja kootaan Kiinassa, ne yksilöt joissa lukee valmistusmaana Korea, ovat suurelta osin ainoastaan koottu siellä, osat ovat tuotettu Kiinassa. Tämä nyt vain on fakta.

  • Azazel

   Kaikki huippumallien hinnat alkaa karkaamaan käsistä

   • Matti#2

    Onneksi kukaan ei pakota ostamaan. Viime vuoden malleja saa järjestäen alle puoleen hintaan.

Tuoreimmat jutut