Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässä markkinaosuudet älypuhelimissa huhti-kesäkuussa – Huawei jo lähellä Applen ohittamista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Markkinaykkösen ja -kakkosen Samsungin ja Applen markkinaosuudet laskivat huhti-kesäkuussa älypuhelimissa, arvioi tutkimusyhtiö Strategy Analytics. Muiden TOP5-merkkien Huawein, Oppon ja Xiaomin toimitukset kasvoivat.

Kokonaisuutena Strategy Analytics arvioi älypuhelintoimitusten kasvaneen huhti-kesäkuussa 6 prosenttia 360,4 miljoonaan älypuhelimeen.

Samsungin markkinaosuus painui 22,7 prosentista 22,1 prosenttiin, mutta sen asema kappalemäärillä mitattuna älypuhelinmyynnin selkeänä ykkösenä säilyi. Applen iPhonen markkinaosuus laski myös 11,8 prosentista 11,4 prosenttiin. Applen markkinaosuus on perinteisesti korkeimillaan loppuvuodesta, kun se tuo myyntiin iPhone-uutuutensa. Applen puhelinmyynti on huomattavasti muita syklisempää sen keskittyneen tuotevalikoiman myötä.

Huawei hengitti toisella neljänneksellä jo Applen niskaan, sillä se kasvatti osuuttaan 9,4 prosentista 10,7 prosenttiin. Ero puhelintoimituksissa kisassa kakkospaikasta Applen ja Huawein välillä supistui viime vuoden 8,4 miljoonasta puhelimesta enää 2,6 miljoonaan puhelimeen. Loppuvuodesta Apple todennäköisesti jälleen kasvattaa eroa Huaweihin ja koko vuoden luvuilla Huawei jää toisella neljänneksellä nähtyä kauemmas Applesta.

Kiinalaisvalmistajista Oppo kasvatti toimituksiaan edelleen vauhdikkaasti 18,0 miljoonasta 29,5 miljoonaan nostaen markkinaosuuttaan 5,3 prosentista 8,2 prosenttiin. Vaikeuksien jälkeen takaisin kasvuun kääntynyt Xiaomi onnistui nostamaan toimituksiaan vauhdikkaasti 14,7 miljoonasta 23,2 miljoonaan Strategy Analyticsin mukaan. Markkinaosuus nousi 4,3 prosentista 6,4 prosenttiin. Xiaomia on kirittänyt erityisesti vauhdikas Intian myynti.

Xiaomi on nyt uusi tulokas TOP5:ssä ja pudottaa pois joukosta Vivon, jolla on tiettävästi pitkälti samat omistajat Oppon kanssa.

Strategy Analyticsin tilasto älypuhelintoimituksista huhti-kesäkuussa 2017.

Strategy Analyticsin tilasto älypuhelintoimituksista huhti-kesäkuussa 2017.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Menee jännäksi, iPhone 8 ja Mate 10 ovat molemmilla kovan odotuksen kohteena.

 2. Kairaaja

  Kovaa on kyllä kyyti huaweil. Eipä siinä tekee tän hetken laadukkainta luuria.

  • Henrik1

   Kairaaja, näin on!. 😈 Loppuvuodesta ero markkinaosuuksissa voi vielä kaventua lisää, koska Huawei on pystynyt paremmin pitämään hinnoittelun kilpailukykyisenä.
   Huawei Mate 10 mallin hinta voi kyllä nousta iPhone 7/7 Plus mallien tasolle, mutta tuskin tulevan iP 8 mallin tasolle.
   Ensivuoden keväällä uskon, että Huawei menee jo Applen ohi markkinaosuuden osalta!. 🤔

   • Hendriks

    Olisi huolestuttavaa, jos ei menisi!.

    • Henrik1

     😂😀 Yep.

    • Semmosta

     Miten se sua huolestuttaa, kun kyseessähän on kiinalainen yritys.

     • Hendriks

      Itseasiassa kyllä huolestuttaa!.

      Myös ihmeen kauan kestänyt markkinaosuuden kertyminen, täysin luonnollista, että valmistaja, joka myy puhelimia joka hintaluokassa myy enemmän!.

Tuoreimmat jutut