Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällaisia huippupuhelimia Huaweilta odotetaan seuraavaksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei logoHuhut tulevasta iPhonesta ja monista muistakin älypuhelimista käyvät kuumana, mutta tulevien Huawei-puhelinten osalta on ollut huomattavasti hiljaisempaa.  Jonkinlaisia huhuja ja spekulaatioita on kuitenkin liikkeellä myös tulevista Huawei-huippu-uutuuksista.

Normaalin aikataulun puitteissa Huaweilta odotetaan loppuvuoden aikana ainakin suurikokoista Mate-sarjan huippupuhelinuutuutta Huawei Mate 10:ä.

Mate 10:n on huhuttu seurailevan muiden valmistajien tänä vuonna aloittamaa trendiä ja tulevan aiempaa suuremman osan etupuolesta täyttävällä näytöllä, jonka kuvasuhde voisi olla 18:9. Näyttöpaneeli saattaa olla japanilaisen JDI:n valmistama uusi kuusituumainen 18:9-paneeli 2160×1080 pikselin tarkkuudella.

Mielenkiintoisesti pinta-alalla mitattuna Mate 10:een huhuttu 6 tuuman 18:9-paneeli olisi kooltaan nykyisen Mate 9:n 5,9 tuuman 16:9-paneelia pienempi, joskin sentään hieman suurempi kuin Mate 9 Prosta löytyvä 5,5 tuuman hieman sivuille kaartuva 16:9-kuvasuhteen näyttö.

Huawei P10 Plus ja Mate 9 Pro.

Huawei P10 Plus ja Mate 9 Pro.

Mate 10:n odotetaan myös jälleen toimivan Huawein uuden oman HiSilicon Kirin 970 -järjestelmäpiirin esittelevänä laitteena. Kirin 970 jatkaisi jo Kirin 960:stä tutuilla Cortex-A73-tehoytimillä, mutta tuotantotekniikassa tapahtuisi muutos 16 nanometristä 10 nanometriin. Tämä mahdollistaisi pienemmän lämmöntuotannon ja virrankulutuksen sekä näin myös kellotaajuuksia nostamalla paremman suorituskyvyn. Lisäksi grafiikkasuoritin vaihtuisi huhujen mukaan ARMin Mali-G71MP8:sta MP12-versioon, jossa on neljä ydintä enemmän.

Mate 10:een on lisäksi huhuttu uutta 3D-tunnistukseen kykenevää kaksoiskameraa, jolla panostettaisiin lisättyyn todellisuuteen.

Huawei-huhuja sekoittaa tuorein raportti, jonka mukaan Huawei P20, nykyisten P10-puhelinten seuraaja, voisi myös olla tulossa jo tänä vuonna perinteisen kevään julkistuksen sijaan.

Huawei on hakenut P20:lle jo tavaramerkin.

Huawei on hakenut P20:lle jo tavaramerkin.

Huawei on hakenut jo tavaramerkkiä Huawei P20:lle, kertoo TheLeaker.com. Tämä saattaa kieliä Huawein aikeista jatkaa puhelintensa nimeämisstrategiaa seuraavaksi kympin korotuksilla yksittäisten numeroiden sijaan. Kenties Huaweilla ollaan jo kaukaa viisaita ja halutaan välttää esimerkiksi hieman hankala Huawei P13.

P20:n on huhuttu olevan pieni parannus P10 Plussassta sisältäen 5,7 tuuman näytön QHD-tarkkuudella, Kirin 960 -järjestelmäpiirin, 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 4 000 milliampeeritunnin akun sekä edelleen tietenkin kaksoiskameran.

P20:n julkistus loppuvuonna vain varsin pienin päivityksin P10 Plussasta – ja samoihin aikoihin tulevaa Mate 10:ä huonommin ominaisuuksin – olisi kuitenkin yllätys. Ehkä nämä huhut, kuten merkittävä osa kiinalaishuhuista, eivät pidäkään paikkansa. Se nähdään loppuvuoden aikana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Azazel

  Mate 10 voisi kiinnostaa :) Tai seuraava P-malli :D

 2. Nokia

  Toivon mukaan Huawei siirtyis jo 2K aikaan ja AMOLED-tekniikkaan näytöissä.

  • GalaxyS3

   Mihin sinä tarvit 2K näyttöä? Ainut mikä itselle tulee mieleen on vr.

  • SANDY

   Mate 9 pro tarjoaa molemmat

 3. Henrik1

  Kaksivärinen 4 LEDin saalama saisi tulla jo uusiin malleihin (mm.P10 seuraavaan,”P20″!.

  • Hendriks

   Mitä salamalla tekee älypuhelimessa?. Aina ”off”!.

 4. Nokia

  En usko et kamera tulee 4 LED-salaman toteutuksella, 2 LED-salamaa on perus, ainoa puhelin jossa on ollu enemmän kuin 2 LED-salamaa kamerassa oli menneen talven Lumiat, 950 ja 950 XL.

 5. Nokia

  En usko et kamera tulee 4 LED-salaman toteutuksella, 2 LED-salamaa on perus, ainoa puhelin jossa on ollu enemmän kuin 2 LED-salamaa kamerassa oli menneen talven Lumiat, 950 ja 950 XL joissa oli 3 LED-salamaa kamerassa.

  • SANDY

   Meizun Pro 6 on 10 lediä ja iPhone 7 malleissa 4

  • Henrik1

   Eikö 4 Ledistä ole enemmän hyötyä,kuin 2 Ledistä (siis hämäräkuvauksessa)?.
   Kameraohjelmiston toteutuksella on varmaan osansa…?. 🤔

   • SANDY

    Ei jos on valovoimainen kamera kuten huaweilla tuplakamerat tuppaavat olemaan

Tuoreimmat jutut