Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ultimaattinen kamerapuhelin? Tulossa älypuhelin kolmella takakameralla ja kahdella etukameralla – eivätkä erikoisuudet jää siihen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Vivo Xplay 7:n kerrotaan tulevan kolmella takakameralla.

Vivo Xplay 7:n kerrotaan tulevan kolmella takakameralla.

Erilaiset kaksoiskamerat ovat yleistyneet älypuhelimissa kovaa vauhtia, ja onpa jo neljälläkin kameralla – kaksi takana ja kaksi edessä – varustettuja puhelimia nähty jo useampia.

Kiinalainen maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin lukeutuva Vivo aikoo nostaa panoksia tulevassa Xplay 7 -älypuhelinmallissaan, jossa takakameroita tulee olemaan tietojen mukaan kolme ja etukameroitakin kaksi kappaletta. Sama puhelin tunnetaan myös X20-nimellä.

Xplay 7:n pitäisi olla muutenkin merkkitapaus, sillä sen pitäisi sisältää myös näyttöön integroitu sormenjälkitunnistin – mahdollisesti ensimmäisenä puhelimena markkinoilla. Vivo on jo esitellyt prototyyppiä puhelimesta, jossa on sormenjälkilukija näytössä.

Tiedot Vivon uutuudesta ovat vielä vähäisiä, joten yksityiskohdat jäävät hämärän peittoon. Puhelin on nähty toistaiseksi kiinalaisissa kuvissa puhelimen esittelystä.

Älypuhelimissa on nähty useita erilaisia kaksoiskameratoteutuksia. Eri polttovälin kameroilla voidaan tarjota optinen zoom, väri- ja monokromikameran yhdistelmällä parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä tai tavallisen kameran rinnalla voi olla toinen laajakulmaisempi kamera. Edullisemmissa hintaluokissa on nähty myös ratkaisuja, jossa pääkameraa tukee pienemmän tarkkuuden kamera pääasiallisena tarkoituksena tallentaa syvyysinformaatiota ja tuoda mukaan kuvauskohteen taustan sumentava boke-efekti.

Vielä toistaiseksi ei tiedetä, minkälaisia kameroita Vivon kolmen kameran pakettiin yhdistyy.

Sormenjälkitunnistin on integroitu Vivo Xplay 7:n näyttöön.

Sormenjälkitunnistin on integroitu Vivo Xplay 7:n näyttöön.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kiinalainen puhelin, ei onneksi tule länsimaihin!.

  • Kairaaja

   Vaikka samapa toi ois jos tulis. Sieltä ne muutki luurit läntee tulee.

   • Semmosta

    Turha sitä on tuolle selittää aina kun ei vaan ymmärrä.

Tuoreimmat jutut