Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Videolla: Onko OnePlus 5:n 8 gigatavun RAM-muistista hyötyä?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

OnePlus 5 Slate Gray, varustettuna 6 gigatavun RAM-muistilla, ja OnePlus 5 Midnight Black, varustettuna 8 gigatavun RAM-muistillla.

OnePlus 5 Slate Gray, varustettuna 6 gigatavun RAM-muistilla, ja OnePlus 5 Midnight Black, varustettuna 8 gigatavun RAM-muistillla.

OnePlus 5:stä on tarjolla kaksi eri versiota. 499 euron OnePlus 5 Slate Gray -värillä sisältää 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 559 euron OnePlus 5 Midnight Black -värillä 8 gigatavua.

8 gigatavun RAM-muistimäärää ei ole vielä kovin monissa älypuhelimissa nähty. Onko lisä-RAMista mitään käytännön hyötyä?

Asiaa lähti selvittämään YouTube-käyttäjä nimimerkilllä Timmers EM1. Alla videolla nähdään, ettei puhelinten välillä kovin suurta eroa ole ennen kuin sovelluksia on avattuna taustalla niin paljon, etteivät ne enää mahdu 6 gigatavun RAM-muistiin. Käytännön jokapäiväisessä käytössä ero tulisi näin olemaan varsin marginaalinen.

Suurempi ero kahden OnePlus 5 -version välillä onkin värissä sekä ennen kaikkea tallennusmuistin määrässä. Sitä on Midnight Blackissa tarjolla tuplasti, 128 gigatavua 64 gigatavun sijaan, mikä voi hyvinkin olla jo monille 60 euron lisähinnan arvoista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ei!. Neljä riittää, jopa resurssisika Androidille!. 😊

  • Iama Nieger

   Meinaatko?

  • jokuseko

   4 gigaa riittää tällä hetkellä hyvin, jopa melko raskaassakin käytössä, mutta mielestäni 6 gigaa on ihan perusteltu tulevaisuuden varalle. Ja varsinkin jos pelaa pelejä tai käyttää muita raskaita sovelluksia paljon.

   • Hendriks

    Teinit pelaa pelejä,.

   • Hendriks

    PS. Mikä on raskas sovellus puhelimelle?. 🤔

    • applettaja

     Kyllähän esimerkiksi. Snapchat alkaa olla jo aika raskas pyöritettevä puhelimissa, kun sen optimointi ei ole parhaimpien sovellusten tasolla. Monet suoratoistopalvelut ovat myös melko raskaasti toimivia. Lähinnä tässä on sovellusten optimoinnista kuitenkin vaan kyse. Eli kyllä noita raskaita sovelluksia on olemassa.

     Tuota pistettä ei muuten tarvitse laittaa joka ikisen kysymys- tai huutomerkin perään. Ihan vaan tiedoksi.

     • applettaja

      Ja lisäyksenä noihin raskaisiin sovelluksiin vielä mainittakoon tietysti monet pelit, jotka vaativat puhelimelta usein hyvää graafista suorituskykyä. Ja kyllä pelit ovat hyvin suosittuja monissa ikäluokissa, ja on aika stereotyyppistä ajatella niiden käyttäjien olevan ainoastaan teinejä.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Pelkkä normaali käyttö vaatii OnePlus 5:ltä hirmutehoja ja graafista suorituskykyä, kun ne meni viisauksissaan laittamaan näyttöpanelin väärin päin. Koska näyttöpanelin ajuri ei tällaista tue, joutuu OP5 aina laskemaan jokaisen pikselin paikan erikseen, kun näyttöä vieritetään.

     • Calileon

      Itsellä sama homma. Selaimessa on melkoinen määrä kerrallaan sivuja auki. Useampi uutissivusto ja samaan tapaan avaan uusiin välilehtiin kiinnostavat uutiset ja luen joko heti tai myöhemmin. Suuri määrä eri keskustelupalstoja joita seuraa, sekä sieltä yksittäisi keskusteluja. Nyt kun olen tietokoneella, on lisäksi useampi videopalvelun (Netflix, HBO, Katsomo, Ruutu ja Areena) auki koko ajan koska kone on kiinni myös telkkarissa, eikä nappaa availla niitä aina uudelleen. Puhelimessani on tällä hetkellä 28 välilehteä avoinna ja tässä koneella 62.

     • Calileon

      Ja meni kommentti väärään kohtaan :)

    • Juha

     Selain. Tai siis ei selain itsessään mutta paskasti suunnitellut sivustot ja siihen lisäät tapauksen missä haluat pitää pari kolme tabia samaan aikaan auki.

     • Hendriks

      Minulla on ollut usein Chromessa yli 100 tabia (ei toki auki samanaikaisesti), mutta mikä tarve on pitää niitä tusinoittain auki?. 🤔

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Itse ainakin luen aina kaikki lehden niin, että etusivulta avaan kiinnostavat uutiset eri tabeihin ja sitten alan lukemaan niitä. Aina kun artikkeli on luettu, sulkee tabin paluu näppäimellä ja saman tien on uusi uutinen ruudulla. Ei niitä nyt tusinoittain noinkaan tietysti auki ole kerrallaan.

     • Calileon

      (Laitan saman uudelleen oikeaan kohtaan…)

      Itsellä sama homma. Selaimessa on melkoinen määrä kerrallaan sivuja auki. Useampi uutissivusto ja samaan tapaan avaan uusiin välilehtiin kiinnostavat uutiset ja luen joko heti tai myöhemmin. Suuri määrä eri keskustelupalstoja joita seuraa, sekä sieltä yksittäisi keskusteluja. Nyt kun olen tietokoneella, on lisäksi useampi videopalvelun (Netflix, HBO, Katsomo, Ruutu ja Areena) auki koko ajan koska kone on kiinni myös telkkarissa, eikä nappaa availla niitä aina uudelleen. Puhelimessani on tällä hetkellä 28 välilehteä avoinna ja tässä koneella 62.

Tuoreimmat jutut