Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sormenjälkilukijat ovat tulossa älypuhelinten näyttöihin – tämä on vielä tekniikassa ongelmana

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Esimerkkikuva havainnollistaa ongelmaa. Alue näytöllä sormenjälkitunnistimen kohdalla on kirkkaampi.

Esimerkkikuva havainnollistaa ongelmaa. Alue näytöllä sormenjälkitunnistimen kohdalla on kirkkaampi.

Yksi tulevia merkittäviä kehitysaskeleita älypuhelimissa tulee olemaan sormenjälkilukijoiden siirrtyminen osaksi näyttöä.

Vielä sormenjälkitunnistusta näytön osana ei ole nähty yhdessäkään julkistetussa, myyntiin tulevassa älypuhelimessa. Huhujen mukaan Applen syksyllä tulevasta huippu-iPhonesta lukija kuitenkin jo löytyisi näytöstä.

Myös Samsungin on kerrottu kehittäneen syksyllä tulevaan Galaxy Note8:aan näyttöön integroitua sormenjälkilukijaa, mutta päättäneen hylätä suunnitelmat vielä kehitystyönsä keskeneräisyyden takia. Näin Galaxy Note8:sta odotetaan nyt löytyvän sormenjälkitunnistin edelleen takaa Galaxy S8 -puheliinten tapaan.

Samsung-vuotaja nimimerkillä Ice universe on nyt kiinalaisessa Weibo-yhteisöpalvelussa kertonut, että näyttöön integroitujen sormenjälkitunnistinten ongelma liittyy näytön kirkkauden hallintaan tunnistimen kohdalla. Näyttö tuppaa tulemaan tunnistimen kohdalta muita alueita kirkkaammaksi. Samsungin ohella myös Apple on todennäköisesti kohdannut saman ongelman.

Ratkaisun löytyminen kirkkauden hallintaan tasaisesti koko näytöllä, mukaan lukien sormenjälkilukijan kohdalla, on avain sormenjälkitunnistuksen yleistymiseen näyttöjen osana.

Jo ennen Applea näyttöön integroidulla sormenjälkitunnistimella varustetun puhelimen saattaa ehtiä esittelemään jokin kiinalainen puhelinvalmistaja. Vivon tällaisen puhelimen prototyyppi on ehtinyt jo vilahtaa videollakin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Azazel

  varmaan vasta 2018 tai 2019 vuonna tunnistin saadaan näyttöön integroitua, ei ainakaa tänä vuonna viel mut kyl se joskus tulevaisuudes toteutuu :D

 2. Hendriks

  Hyvä!. Sormenjälkitunnistin ei kuulu puhelimen taakse,.

 3. KIME1980

  Sormenjälkitunnistimet pitäisi kieltää lailla ei kuulu ollenkaan minnekkään

  • Jonahan

   Mielenkiintoinen ajatus. Voisitko vähän perustella? Omasta mielestäni ne ovat erinomainen keino saada käyttäjät käyttämään salasanaa ja ylipäätään lukitsemaan laitteensa jollakin tavalla. Sormenjälkilukimen antama turvallisuus ei ole täydellinen, mutta peittoaa lukitsemattoman laitteen 100-0

  • Vili

   Ihan parhautta, en ottaisi puhelinta enää ilman.

Tuoreimmat jutut