Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huawei sanoo ohittaneensa Applen älypuhelinmyynnissä – ainakin hetkeksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei logo

Huawei kertoo ohittaneensa Applen ja nousseensa maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi vuoden 2016 lopulla, uutisoi Economic Times. Mahdollinen ohitus on toki ollut hyvin lyhytaikainen, sillä kyse on vain joulukuusta viime vuonna.

Väitteen taustalla on Intian Huaweilla työskentelevä Allen Wang, jonka titteliksi kerrotaan Director for Product Centre. Hänen mukaansa Huawein osuus maailman älypuhelinmyynnistä joulukuussa oli 13,2 prosenttia, kun Applen osuus oli noin 12 prosenttia. Huawei kertoo toimittaneensa viime vuonna yhteensä 139 miljoonaa älypuhelinta.

Huawein yksittäisen edustajan kommenttiin kannattaa suhtautua varauksella, sillä väitettä on hankala vahvistaa. Laitevalmistajien omat käsitykset markkinoista ja myynneistä voivat olla keskenään hyvinkin erilaisia, ja riippumattomat tutkimusyhtiötkin yleensä raportoivat neljännesvuosittan, kuukausittaisten lukujen sijaan.

Huawein kasvu on joka tapauksessa ollut kunnioitettavaa, eli lyhytaikainen ohitus on toisaalta aivan mahdollinen. Tutkimisyhtiö Gartnerin mukaan Huawei toimitti viime vuonna noin 133 miljoonaa älypuhelinta, kun vuotta aiemmin luku oli 104 miljoonaa.

Huawei-johtaja Richard Yu on myöntänyt, että yhtiö haluaa ohittaa Applen maailman toiseksi suurimpana älypuhelinvalmistajana. Vaikka Huawein toimitukset viime vuonna kasvoivatkin melkoisesti, on Applella edelleen selkeä etumatka. Gartnerin mukaan iPhone-toimitukset viime vuonna laskivat noin 10 miljoonaa laitetta, mutta Apple toimitti silti viime vuoden aikana yli 216 miljoonaa puhelinta.

Huawein Wangin mukaan yhtiö on joillain markkinoilla onnistunut ohittamaan myös maailmalla ykkösenä olevan Samsungin. Maailmanlaajuisesti korealaisten johto on kuitenkin huima, sillä Gartnerin mukaan Samsung toimitti viime vuonna yli 306 miljoonaa puhelinta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Anti Kaipainen

  Niin, BBK Electronics, jonka brändejä ovat Oppo Vivo OnePlus imoo, ohitti yhteismyynnissä Applen jo vuonna 2016.

  • Janne Laakso

   Gartnerin mukaan BBK Electronicsin ja Oppon yhteenlaskettu (listalla nuo oli jaoteltu kahteen eri leiriin) myynti oli vajaat 158 miljoonaa puhelinta, eli enemmän kuin Huaweilla, mutta vähemmän kuin Applella.

   • Janne Laakso

    Itse itselleni vastaten: tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on tuo BBK-kokonaisuus sitten tutkimusyhtiöstä riippuen joko toinen tai kolmas, jos eri merkit lasketaan yhteen.

  • Henrik1

   Anti Kaipainen.
   Totta,näin on.Huawei yksi kyseisen yrityksen merkeistä.

 2. Niko

  Aina ollut sellainen käsitys että Huawei ja ”laatu” ei mahdu samaan edulliseen tai tätä nykyä ylihinnoitettuun pakettiin..

  • SANDY

   Sitten sinun lienee korjata tuo käsite ja ostaa vaikka tuleva honor9

   • Hendriks

    Näet siis tulevaisuuteen?.

Tuoreimmat jutut