Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft esitteli Xbox One X:n – ”Maailman tehokkain pelikonsoli”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Xbox One X

Microsoft esitteli pelialan E3-messutapahtumassa uuden Xbox One X -pelikonsolin, joka on yhtiön mukaan maailman tehokkain pelikonsoli. Sen lisäksi tilaisuudessa esiteltiin 42 uutta peliä, joista yksinoikeuspelejä on 22 kappaletta. Samalla kerrottiin Minecraftin tulevasta päivityksestä, jonka jälkeen Xbox- ja Nintendo Switch -pelaajat voivat pelata samaa peliä samaa aikaa yhteisessä nettipelissä.

Xbox One X

Marraskuun alussa myyntiin saapuvassa Xbox One X:ssä on Microsoftin mukaan 40 prosenttia enemmän tehoa kuin missään muussa pelikonsolissa. Microsoftin verkkosivujen mukaan Xbox One X tulee maksamaan Suomessa 519,99 euroa.

Xbox One X tukee 4K-tarkkuutta, joten Ultra HD -television kanssa käyttäjä pääsee nauttimaan tarkasta kuvasta. Tuleva Forza Motorsport 7 -peli toimii One X:llä 4K-tarkkuudella ja ruudunpäivitysnopeus on 60 kuvaa sekunnissa.

Nopeampaa toimintaa lupaavat myös uudet kuuden teraflopin grafiikkapiiri, 326 gigatavua sekunnissa kuljettava muistikaista ja 12 gigatavun GDDR5-muisti. Kuuden teraflopsin grafiikkapiiri toimii 1 172 megahertsin taajuudella. Lukuja voi verrata esimerkiksi Playstation 4 Prohon, jonka vastaavat luvut ovat 4,2 teraflopia ja 911 megahertsiä.

Viihdepuolella Xbox One X tulee HDR:ää niin peleissä kuin elokuvissa, Ultra HD Blu-ray -elokuvia ja Dolby Atmos -tilaääniteknologiaa.

Forza Motorsport 7

Microsoft kertoo, että Forza Motorsport 7 on alusta asti tehty Ultra HD -tarkkuutta ja 60 ruudun sekuntivauhtia varten, minkä ansiosta se on ”ensimmäinen kunnon 4K-pelikokemus”. Ultra HD -tarkkuus ja nopea ruudunpäivitys toimivat luonnollisesti Xbox One X -konsolilla ja tehokkailla pelitietokoneilla.

Minecraft

Minecraft tulee saamaan uuden päivityksen, joka yhdistää Minecraft-pelaajia. Päivityksen jälkeen Minecraft-pelaajat Xbox Onella ja Nintedo Switchillä voivat pelata yhteistä verkkopeliä. Kyseessä on vasta maailman toinen peli, jossa voi pelaajat voivat pelata samaa verkkopeliä erilaisilla konsoleilla. Päivitys tulee saataville myöhemmin tänä kesänä.

”Tavoitteemme on yhdistää kaikki Minecraftin pelaajat ja etenemme kohti tavoitettamme jatkuvasti”, Minecraftin johtava tuottaja Jesse Merriam kertoi, kun häneltä udeltiin, tuleeko yhteinen verkkopeli myös Playstation 4:lle. Asiasta uutisoi muun muassa Mashable. 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Ape

  Miten tämä menee mobiili kategoriaan?

  • Janne Laakso

   Vaikka sillä perusteella, että Microsoft on leipomassa Windows 10:stä yhtä suurta mössöä, joka yhdistää kaikenlaiset laitteet -> Xbox One ja One X ovatkin itse asiassa vain hankalasti kannettavia Windows 10 -puhelimia ;)

   • Ape

    Mutta tällä perusteella voi täällä uutisoida vaikka mistä 🤔. Pitää se raja johonkin vetää

    • Matti#2

     Kaipa se rajan vetäminen on toimittajien tehtävä, eikä lukijoiden.

    • Erno Konttinen

     Kyllä raja johonkin vedetään. Harvemmin uutisoimme peleistä tai konsoleista, mutta nyt isommasta julkistuksesta kirjoitimme. Niin kuin toimittajakollegani sanoi, monella tavalla eri asiat pystyy liittämään ”mobiiliin”.

    • Marko

     Siirry lukee iltalehtee tai jotain muuta laatukamaa, mutta älä valita. Kyllä tämmöset isot konsoli julkaisut kuuluu ihan hyvin tänne ja tuovat vaihtelua.

 2. Henrik1

  Tuo Dolby Atmos -tilaääniteknologia on 👍🏻🤜🏻. 😎

 3. Epeli

  Kiitos kyllä mobiilille siitä, että jutun kirjoittivat. Mielestäni aivan aiheeseen liittyvä juurikin windows 10:n takia ja suuren julkaisun takia. Voisin vaikka ostaa tollaisen. Vaikuttaa loistavalta!

 4. Hendriks

  Microsoft, ei kiitos!.

 5. Ludvig

  Mielestäni Xbox-pelikonsolit juuri kuuluvat mobiiliuutisiin, kun periaatteesssa Xbox hyödyntää Windowsia ja mitkä muut laitteet myös hyödyntävät: puhelimet, tietokoneet jne..

  Loistavalta vaikuttaa tämä konsoli.

Tuoreimmat jutut